App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ledsen

Hej allihopa! Jag och min sambo har inte haft sex på nästan 7 månader. Under graviditeten hade jag ingen sexlust. Och efter förlossningen sprack jag i grad 4 så haft väldiga smärtor. Igår tog vi tillfälle i akt att ha sex. Efteråt frågade jag ifall han saknat våra sex. Får till svar då att han inte saknat våra sex. Jag frågade ifall det var något vi skulle ändra på ifall det inte var skönt för honom. Får till svar då att jag inte ska tänka på det. Under dagen har jag försökt pratat med honom men han blir bara arg och säger ”fatta, jag har inte saknat våra sex eller din närhet. Vi behöver inte ändra något.” Jag blev sjukt ledsen, jag känner ”dålig” i sängen och att han inte saknat min närhet gör mig så ledsen.. Han säger att han inte tappat känslor men att han inte vill ha sån relation just nu. (Närhet eller sex.) Hur ska jag tyda signalerna?

2021-09-25
mamma210525
mamma210525
Bebis på 4 månader

En persons sexlust kan förändras oerhört mycket under en graviditet och när man blir förälder. Både den födande och partnern.
Det kan kännas jättejobbigt när man upplever att ens partner inte har behov av samma fysiska intimitet som man själv har.

Jag har erfarenhet av att bra på båda sidorna av detta. Jag har själv längtat väldigt mycket efter att ha sex med min sambo de senaste månaderna, men han har inte varit sugen. Så vi har pratat om det. Han säger att det känns läskigt att ha sex när han vet att bebisen är därinne i magen. Samt att han märker att jag har ont pga foglossning, och det förtar stämningen vid sex. Han vill ju inte att det ska vara smärtsamt för mig.
Med första barnet var det jag som absolut inte ville ha sex, medan min dåvarande sambo ville (inte samma partner som nu.) Jag ville inte ens att han skulle röra mig, för jag fick panik och ville ha min kropp ifred. Han blev såklart jätteledsen, men finns lusten inte där så gör den inte.

I ert fall låter det som om din partner inte har förklarat riktigt tydligt vad som är grunden till hans avsaknad av sexlust. Det vore ju bra om ni kan prata om det MEN det är så viktigt att du inte lägger fram det på ett sätt som skuldbelägger honom för att han inte vill ha sex. Att du längtar efter honom går jättebra att säga. Men bara för att man är i en relation, så betyder inte det att man har en skyldighet att vara tillgänglig sexuellt. Det är inte ett krav du kan ställa. Det är en fruktansvärd känsla, att känna att man ”måste” ställa upp på fysisk närhet när man inte vill. Och sannolikt vill du inte att han ska känna sig tvungen.

Så, prata om era tankar, önskemål, behov, längtan. Men utan krav.

2021-09-26
Suspish
Suspish
nyfödd bebis

Förstår verkligen att du känner dig sårad!
Om jag går tillbaka till mig själv så saknar inte jag det heller i perioder, kan bero på mycket!
Och ju mindre sex man har desto mindre sugen kan man bli.
Jag och min man hade inte sex på väldigt länge efter att sonen kom pga olika anledningar och var väl inget jag saknade heller, svårt och känna sug när man är konstant trött och har en bebis som tar upp all energi.
Men det betyder inte att jag älskar min man mindre, absolut inte.
Försök dock prata med honom igen och säg att du blev sårad.

2021-09-25
NS83
NS83
Bebis på 14 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...