App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Biter på nappflaskan

Hej! Vår son tuggar på dinappen när han dricker kvällsvälling. Än har ingen gått sönder men är nojig att han ska göra det och sätta den i halsen. Han är 20 mån. Har läst att latex/naturgummi är mer bitsäkert, men har dammsugit nätet och hittar inget som passar för välling (fullkorn). Hur gör ni andra med bitiga barn, kan ju inte va den enda?

2021-09-24
Lilaa
Lilaa
Gravid i vecka 40

Tack för era inlägg!
Kan tillägga att vällingen har varit en stor insomningshjälp då vi haft jobbiga nattningar en period (pga inskolning förmodligen). Han slocknar efter 10 min istället för att härja i 45-60 min. Har tidigare bara fått välling i undantagsfall när han varit sjuk och ätit dåligt.
Snart kommer det ett syskon, så då vill vi ha en plan B om nattningarna ballar ur igen 🤪
Självklart kan man säga till men vi har varit glada bara han ligger still!

2021-09-25
Lilaa
Lilaa
Gravid i vecka 40

Mina barn har alla varit vällingbarn. Men som solskensmamma säger så får man förklara för barnet att du kan inte bita i den den går sönder. Jag hade det problemet med nappar runt 2 år på de ungar som haft napp o jag sa att nu tar mamma nappen för du biter den o då kan du inte ha den. Tog 2 nätter av tjurigheter sen va det inget mer med det. :) Min dotter dricker välling ur en vanligt tvistshake flaska (pipmuggssug) och gjort sen hon va 9 månader så det kan du ju prova :) hon dricker på fullkorn kan tilläggas

2021-09-25
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 32

Vi slutade med nappflaska efter flera månadersförsök (och mycket kastade pengar på alla olika lösningar för små barn som ej vill dricka mycket ur kopp) runt 14 månader och då slutade tjejen dricka ersättning helt (men åt jogurt och gröt så ingen fara, välling gillades ej någonsin). Jag kan säga att flaska med sugrör var en riktig vinnare för drickandet (av vatten då :P ) men kopparna också med tiden (i början var det bara några klunkar). Man kan alltid byta ut vällingen mot gröt/jogurt på kvällen och vatten att dricka till, han är snart två år så det borde inte bli ett problem.

2021-09-24
Amana
Amana
nyfödd bebis

En snart 2-åring som biter i nappen borde sluta med nappflaskan. Förklara för barnet att om han tuggar så kommer nappen gå sönder och då kan man inte använda flaskan.
Så ger ni gröt och ersättning i glas/mugg/pipmugg istället.

2021-09-24
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...