App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sladdis

Hej! Jag och min man funderar på att skaffa ett barn till, vårt yngsta är 6 år nu så hon skulle bli 7,5 år minst innan vi får nästa i så fall. Vad har ni för erfarenheter av sladdbarn ? Gärna även erfarenheter som äldre förälder också då jag kommer vara 39-40 år när barnet kommer och min man är 6 år äldre.

2021-09-17
gravidfru
gravidfru

Hejsan jag har 4 barn och är oplanerat gravid i vecka 8 nu, åldrarna på barnen är 23, 13, 12 och 6 år. Är 43 år och min sambo är 37 år, så jag kommer att vara 44 när denna bebisen kommer.
Så önskar er lycka till 😊

2021-09-29
hamgab123
hamgab123
Gravid i vecka 9

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-09-29
hamgab123
hamgab123
Gravid i vecka 9

Jag är 44 år gammal och mina barn är 20, 18, tio och två år gamla. Åtta år mellan barnen är jätteskönt, så tillvida att det äldre barnet har full förståelse för om man mår dåligt under graviditeten, att bebisar är ömtåliga etc. Det har också gått att väldigt tidigt fara och handla och likande och lämna litet barn med stora barn som barnvakt kortare stunder.
Med yngsta barnet känner jag dock, att min ork inte är densamma, som den var med de tre äldre. Visst klarar jag av det, men det är jobbigare nu än då, att exempelvis få sova för lite. Ekonomin är så mycket bättre, än när de två äldsta var små, det är absolut en fördel.
Längtar ni efter ett barn till, så kör på!
Min tvååring lever i en familj med tre vuxna, en halvstor och en vuxen till, som bor med oss bara ibland. Äldsta studerar på annan ort. Men jag vet att min tvååring är trygg och har det bra. Älskad som få av så många!

2021-09-29
ElinVS
ElinVS
Barn på 2 år och 6 månader

Mina äldsta barn var 17 och 12 när vi fick en sladdis och nu 2 år senare väntar vi en liten till som kommer i mars nästa år och jag fyller 40 om ett år ☺️ Känns super mys det blir som att ha 2 "kullar" 😅

2021-09-25
Jejj
Jejj
Gravid i vecka 21

Jag har två barn på 7 och 8år sedan tidigare äktenskap och fick nu en sladdis för 3 mån sedan med min nuvarande man.

Det är jättefint faktiskt! Dom stora är jättefina med bebis och man kan njuta med ett annat lugn än när dom två var små. Det är lite som att få börja om med "första barnet" fast lite tryggare i mammarollen :) och man får två medhjälpare i syskonen.

Jag är 33år och tycker bara att det är positivt att vara lite "äldre" nu. Jag upplever att jag har bättre tålamod och är inte lika stressad denna gången.

2021-09-17
Vers
Vers
Bebis på 4 månader

Jag är sladdis och det känns som att jag inte har några syskon. Min yngsta syster är 7 år äldre. Mina 3 syskon hade ett helt annat liv innan jag kom och har en helt annan relation. Idag känner jag dom knappt och har extremt svårt när jag tex skulle berätta att jag är gravid; jag BORDE berätta för dom samtidigt som resten av våra familjer för att de är också rent tekniskt familj. Men vår relation är mer som en syssling eller kusin som man är mer bekant med. Superknepigt. Älskar dom så klart men är verkligen emot tanken på en planerad sladdis. Den blir utanför och mina syskon har också sagt att de kände sig bortglömda när jag var liten. Istället för att kunna åka på mer ”vuxna” semestrar med föräldrarna till exempel så handlade allt om lekland med mig.

2021-09-17
Asdf123
Asdf123
Gravid i vecka 27

Jag är 42 år och är oväntat gravid. Jag har redan 2 barn. Äldsta är 12 år och yngsta är 10 år nu. Du är inte ensam att ha en sladdish 😆

2021-09-17
Mrs Vidlund
Mrs Vidlund
Gravid i vecka 24

Jag är en rejäl sladdis! Mina bröder är 12 och 14 år äldre än mig och mamma var 36 år när hon fick mig (pappa är 6 år äldre) 😊
För dom fungerade de fin-fint och mina bröder hjälpte till mycket med mig och lekte mycket med mig.
Jag tyckte det var lite jobbigt när kompisarna hade syskon i nära ålder men nu när jag är äldre så vet jag att jag uppskattade att så många i familjen brydde sig om mig 😅 och mina bröder är/var (en har tyvärr gott bort) rädda om mig än idag och nu är jag 27 år 😊

Tycker att jag har en annan relation med mina syskon jämfört med andra, har alltid flera att vända mig till och de är mina absolut bästa vänner!

2021-09-17
philly66
philly66
Bebis på 4 månader

Jag är 34 nu och min sambo fyller snart 50. Han har två barn sedan tidigare, 17 och 14, jag har en pojk sedan tidigare som fyller snart 10 år. Nu väntar vi ett gemensamt barn som kommer vilken dag som helst. Största glädjen av bebben har min pojk som alltid önskat sig lilkasyskon, jag har alltid velat ha två barn. Vi är mycket förväntansfulla alla i vår breda familj :)

2021-09-17
Katti007
Katti007

Min mamma var 37 och pappa 39 då jag fick min lillebror som är sladdis. Jag var då 9 år och min storebror 12. Dom säger att det var det bästa som kunde ha hänt dom och vår familj! Sen tror jag nog dom tycker det varit lite skönt med att han bott hemma längre än oss så det inte blev så tomt direkt? Vet lillebror klagade någon gång då han var liten (19 nu) att han tyckte han hade lite gamla syskon/föräldrar dock, men tycker alltid vi har haft väldigt fin kontakt med honom trots åldersskillnad och idag hänger vi alla syskon ofta! Har övervägande bara bra erfarenheter kring som ett syskon till en sladdis iaf 😊 🌸

2021-09-17
Äppl1
Äppl1
Gravid i vecka 19

Jag har en moster som bara är 8 år äldre än mig! Det skiljer 20 år på henne och min mamma. Vi är uppvuxna som systrar och har världens bästa relation!!
7,5 år mellan barnen tror jag inte är några som helst problem utan jag tror de kommer få en jätte fin relation till varandra!! Lycka till!

2021-09-17
LisaMalin
LisaMalin
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...