App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Spiral - Mirena

Jag satte in Mirena för 6 månader sedan. Sedan dess har jag en regelbunden menscykel på 18 dagar och sen blöder jag ordentlig mensblödning i 14 dagar varannan månad och en vecka varannan månad. Mycket tydligt mönster. Det är inga stänkblödningar där emellan. Jag har beställer tid för uttagning 8 oktober men är såååå ledsen. Trodde detta skulle vara life changing. Finns det någon här som kan ge hopp om att blödningarna faktiskt försvinner? Eller är det enda rätta att ta ut den :/ ? Att blöda så här långa intervaller är mentalt påfrestande men värt det om blödningarna minskar - men som sagt nu ser det regelbundet ut utifrån det jag skrev :…(

2021-09-15
Lovefull
Lovefull

Jag har haft spiral tidigare, vet dock inte vad den hette då det är några år sen. Jag skaffade den bland annat för att slippa blöda då jag tycker det är fruktansvärt jobbigt och att jag ofta blödde av minipillren jag använde innan.

Första året med spiralen så blödde jag mycket. Cykeln var oregelbunden och jag blödde MYCKET och länge varje gång mensen kom. Detta var väldigt jobbigt och jag själv funderade om det ens funkade och var värt att ha spiral.

Det tog alltså 1 helt år för mig innan jag slutade blöda och jag var sen blödningsfri i 4 år innan det var dags att ta ut den.

Så det kan vara så att din kropp behöver mer tid på sig innan du förhoppningsvis slutar blöda.

Om sex gör ont för dig/din partner så kanske den sitter fel.

För mig med den spiralen jag hade så klippte sköterskan trådarna för korta och ibland under samlag så kunde trådarna sticka min man, vilket inte var kul för han. Tur nog hände det inte alltid.

Men har man problem varje gång bör man nog ta up det med sköterskan på Gyn och kanske få den ersatt.

Lycka till och hoppas den börjar funka dom du vill så du slipper ta ut den! 🌸

2021-09-17
nanni2
nanni2
Bebis på 1 månader

Jag menade kondomer med preservativ (är inte svensk :) ).

2021-09-17
Amana
Amana
Gravid i vecka 38

Jag har inte haft spiral men det låter ju jätte jobbigt. Det är väl att prata med de som satte i spiralen och fråga om hur länge kan det bli sådana sidoeffekter, när ska det stabilisera sig och om det kanske inte är värt i ditt fall. Jag hade absolut mått dåligt och varit vansinnig om det blev en sådan resultat. Då är det bättre att ta bort spiralen och käka piller, då kan man i alla fall även "hoppa över" mensen den månaden man inte vill ha t.ex. pga att man ska på en resa. Dessutom får man kortare och inte så riklig mens. Eller slopa allt helt och hållet och använda preservativ då slipper man påverka kroppen. Ser inte någon vinst i jätte långa mensblödningar, det tar säkert även på järndepåer i kroppen så du borde kolla upp värdena.

2021-09-17
Amana
Amana
Gravid i vecka 38

Jag är rädd för att den inte sitter rätt - att den håller på att stötas ut eller att den sitter fel och därmed orsakar dessa blödningar. Sex i vissa positioner gör också ont :/

2021-09-17
Lovefull
Lovefull
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...