App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varför en 10 månader baby slås och slå sig själv?

Min lilla son slås eller slå sig själv på huvudet eller på ansiktet. Har sagt stopp för att kunna markera att det är inte bra att slås. Men det hjälper inte. Vet inte vad ska jag göra och hade inga sådana problem med syskonen.

2021-09-14
10 till 11 mån baby
10 till 11 mån baby
Bebis på 11 månader

Jag tror det är svårt att få de förstå något i den åldern men man kan avleda, rikta uppmerksamhet snabbt på något annat varenda gång då kanske glömmer de. Man kan även ge de t.ex. en bitring eller något för att de ska få utlösning på ett annat sätt. Ibland gör de även saker för att få uppmärksamhet och se föräldrarnas reaktion - blir det reaktion så fortsätter de. Min dötter hade en dålig vana att försöka störa i bilen (t.ex. kasta saken hon hade i handen) men jag låtsades som att inget hände och kunde se att hon tittade efter min reaktion, fick hon inte då har hon slutat och inte brytt sig vidare rätt så snart. När hon blev lite äldre sade jag alltid nej och ibland får man ta och stoppa de (utan att klämma eller göra något som gör de ont, bara krama om eller ta tag i handen så de kan inte fortsätta) och säga nej, man gör inte så, men det tar en tid innan de fattar ändå. De har lite svårt att sluta med saker de håller på med så man får försöka ha talamod och inte bli arg.

2021-09-15
Amana
Amana
Gravid i vecka 38

Vår dotter gjorde så vid 13-14 månaders ålder, oftast när hon försökte säga något men vi inte förstod. Fick rådet av BVC att bara se till att hon inte skadade sig och att få henne att tänka på annat. Hon höll på 1 månad men slutade sen plötsligt, och inte förstod vi henne bättre då. Men ja 😅

2021-09-15
SandraM
SandraM
Gravid i vecka 40

Min äldsta gör det nu när hon är äldre. Hon gör det för att hon är frustrerad. Det är väldigt jobbigt. Jag försöker förklara att det gör ont att slå sig själv men det är svårt att nå fram i den åldern.

2021-09-15
Äntligensnartmamma
Äntligensnartmamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...