App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Viktuppgång

Jag har inte vägt mig under hela min graviditet då jag har en väldigt dålig relation till min kropp. Mår alltid bättre av att inte veta vilka siffror som visas på vågen. Men idag vägde jag mig, anledningen till det är helt enkelt att jag ska till BM denna veckan och vill vara förberedd mentalt om hon vill väga mig. Jag har gått upp 10kg och går in i v.25 imorgon. Det kom inte som en chock direkt då jag är väldigt medveten om min kropp och känner tydligt när jag går upp eller ner. Men jag känner mig så extremt ful. Det känns så tabu att säga det när man har förmånen att kunna bli gravid. Men känner mig inte som mig själv för fem öre och känns som hela jag bara förfaller 😔 Hur mycket gick ni upp under er graviditet? Vet att det är väldigt individuellt. Jag har mått relativt bra under hela graviditeten men har varit extra hungrig, så därför har det blivit några fler mellanmål är vanligt. Så viktippgången i sig är egentligen inget konstigt..

2021-09-14
Mila And
Mila And
Gravid i vecka 26

Har gått upp 21 kg hittils och de känns okej. Är aktiv varje dag då vi har hundar, äter vegetarisk kost och lagar 95 % av maten från grunden så känner inte att jag kan göra mycket mer. Så länge både jag och bebis mår bra så ordnar sig resten till slut.

2021-09-16
Miomi
Miomi
Gravid i vecka 39

Under första 20kg, under andra blir också 20kg. Jag försökte kämpa emot men det är svårt när man är illamående och det ända som stoppar det är att äta och så ha rundor där man blir hungrig redan 10 minuter efter att man ha ätit. Jag känner mig också ful men jag accepterar det, tänker göra som sist dvs ta tag i det när jag har fått barn. Det tog mig sist två år att komma tillbaka tills samma vikt så det är inte som de säger heller att man bara rasar eller vänta 1 år. De sista 3 kg fick jag kämpa för på gym i 6 månader och fick tillbaka på 1 månad när jag slutade träna (ville inte utsätta mig pga covid och planerad graviditet). Däremot är jag en del stärkare än sist i kroppen, att bara 14kg är ingen fara men nu måste jag vara lite mer försiktig. Ibland är jag lite avundsjuk på de som spyr men jag tänker att jag har förskönat mina sköra tänder i alla fall, hade inte ens några illningar där så bra:).

Man får ta en dag i taget och planera för framtiden då blir det inte bara så hopplöst, det är snarare en kort sträcka och absolut värt för bebisen. Så länge alla värden (socker, blodtryck, järn etc) är bra så ska man inte oroa sig för mycket.

2021-09-16
Amana
Amana
Gravid i vecka 38

Så länge du inte äter snabbmat och godis/snacks varje dag så tycker jag inte du ska oroa dig, tror ingen man kan påverka det super mycket.
Jag cyklade på en spinningcykel 3-4 gånger i veckan 30-45 min och gick nästan dagligen promenader och försökte inte äta för onyttigt mer än på helgerna.
Även om jag gick ner 2-3kg första veckorna pga illamående så gick jag upp totalt 24kg.
Så som sagt, tror ej de är något du kan påverka , kan vara att man endast har en graviditet i sitt liv så försök njuta istället :)

2021-09-16
FamS9
FamS9
Bebis på 16 månader

Gick upp 13 kg med första, fick på inskrivningen att det var bra om jag inte går upp mer än 10 kg nu med andra då jag är väldigt kort. Är i vecka 17 nu och har inte gått upp något än snarare neråt lite. Tänker att går jag upp mer än 10 kg sen så gör jag, huvudsaken är att man själv och bebis mår bra :)

2021-09-16
2bebis
2bebis
Gravid i vecka 18

I v.30 hade jag gått upp ca 12kg. Jag tycker att siffrorna känns lite jobbiga men när jag tittar på min kropp i spegeln så ser jag bara en mage som blivit större och inget annat så då bryr jag mig inte så mycket. Jag hade nog tyckt att det var jobbigare om jag vuxit på fler ställen än magen. Jag äter precis som innan plus något extra mellanmål och har knappt tränat något sedan jag blev gravid så för min del är det ju inte så konstigt att jag gått upp 12kg och min BM har inte ens kommenterat min vikt vilket känns skönt. Så länge mina värden är bra och bäbis mår bra så är jag nöjd.

2021-09-15
HannaJosefine
HannaJosefine
Gravid i vecka 32

Min läkare på vårdcentralen sa att jag skulle försöka att inte gå upp enda kg, att kvinnor inte behöver gå upp överhuvudtaget. Jag ba men 3-5 kg om bebbe väger? Det kan ju inte vara sunt att gå NER i vikt väl? Men han tyckte inte det skulle vara problematiskt. Jag vill inte gå upp mycket i vikt, är faktiskt jätterädd för att gå upp mer än 7 kg. Dock gör jag det som krävs för att få en frisk bebbe och om det innebär viktuppgång så får det fan vara så. Jag har önskat mig det här så länge nu :(

2021-09-15
Min lilla regnbåge
Min lilla regnbåge
Gravid i vecka 9

Under första gick jag upp 20 kg. Ökade mycket i början. Kände mig inte alls bekväm med min kropp då eller nu under andra (inte vägt mig på 11 veckor). Jag tycker det ska bli skönt att slippa sommarvärmen och gå i tjocka koftor i slutet va graviditeten.

2021-09-14
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 19

Jag kan förstå känslan av att inte känna sig helt bekväm i sin kropp när den förändras. Jag försöker bara tänka att inget varar för evigt: den kropp jag hade, har nu och kommer ha kommer alla vara olika.

2021-09-14
Tildajulia
Tildajulia
Gravid i vecka 17
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...