App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Varva amning med flaskmatning

Vi vill varva amning med flaskmatning för att pappan också ska kunna mata. Men vet inte om jag borde pumpa eller om man kan ge ersättning? Om pumpa: är det värt med en elektrisk pump eller räcker en vanlig manuell? Om ersättning: är det värt att köpa en baby brezza trots ej flaska på heltid?

2021-09-13
Asdf123
Asdf123
Gravid i vecka 23

Först; det kan vara lite knepigt att varva amning och flaska och gör ni det så tänker jag att det måste vara för att den som ammar vill ha avlastning, inte för att "pappan vill mata" (för anknytning kan man skapa på väldigt många andra sätt och amning är inte bara mat :)). Att kombinera med ersättning kan många gånger förstöra för amningen (särskilt i början) så vill man helamma är det bäst att låta flaskan vänta iaf 3 veckor och sedan pumpa ändå om man ska ersätta mål.

Sedan; alla släpper inte till pump och vissa släpper bara till elektrisk och andra bara till manuell. Det får man prova sig fram. Men OM man släpper till elektrisk och vill pumpa och ge på flaska så är en dubbel elektrisk den som gör det värt jobbet att pumpa öht anser jag.
Medela har bra elektriska dubbelpumpar och ett tips är att donerar man mjölk kan man få låna en gratis från sjukhuset första 3 mån.
Kan vara värt om man vill testa!

Sedan, om planen är att behålla amningen bör man alltid ha en långsam dinapp och köra "paced bottle feeding" när man matar med flaska för att minska risken för "tuttförvirring".

Vi ger flaska med pumpad mjölk ett par gånger i veckan för att jag ska kunna gå och träna och någongång i månaden så att jag ska kunna få sova några timmar sammanhängande. Det funkar okej och eftersom det är på mitt initiativ pumpar jag gärna åt det, annars är det väldigt mycket jobb att pumpa så undviker det helst.

2021-09-15
Vers
Vers
Bebis på 3 månader

Jag varvar amning o flaskmatning. Mest för att amningen inte verkar vara tillräcklig, han blir liksom inte helt nöjd och mätt.
Jag ammar så mycket som det går!
Vi har en babybrezza, en elektrisk pump och en manuell pump båda från Philips ☺️

2021-09-15
Snatransson
Snatransson
Bebis på 2 månader

Glömde även skriva att jag har en elektrisk pump från Medela som jag är väldigt nöjd med :) har aldrig provat en manuell pump så kan tyvärr inte uttala mig om det..

2021-09-14
Marika A
Marika A
nyfödd bebis

Vi ger flaska en gång varje dag och oftast är det på kvällen för att pappa ska kunna ge henne mat medans jag nattar sonen. Vi varierar om jag pumpar eller ger ersättning vid det målet. När sonen var liten gjorde vi samma sak, och då hade vi en babybrezza och jag kan säga att den knappt användes så för oss kändes det väldigt ovärt😂 ger vi ersättning till dottern nu så kokar vi vatten som vi låter svalna, funkar precis lika smidigt när man bara ger enstaka mål med ersättning tycker jag😁

2021-09-14
Marika A
Marika A
nyfödd bebis

Kolla först så ditt barn tar flaska. Min gjorde inte det nämligen. Jag har haft både en manuell o har en elektrisk och jag kan säga att den elektriska är 100 gånger bekvämare än en manuell. Tror jag gav runt 1000 kr för den jag har. Men som sagt testa först om din bebis är ok med flaska så du inte står där sen med saker för flera 100 o bebis vägrar 🤗

2021-09-14
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 28
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...