App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

7 månaders kräks av mat

Min snart 7 månaders dotter kräks av all typ av mat hon äter. Gröt och frukt puréer fungerar men så fort det är något matigt så klöks hon tills hon kräker. BVC har sagt att hon måste ha riktig mat och inte bara frukt. Hur ska jag tänka? 🙈 har provat med många olika maträtter både som jag gjort själv och köpt burk.

2021-09-13
gravidbf21
gravidbf21
Bebis på 7 månader

Testa lägg mat i en tuggnapp? Vissa är mer känsliga för smaker men oftast kanske det blir mer spännande i en tuggnapp. Det kan ta några gånger för barn att acceptera nya smaker.
Eller bland frukt med typ potatis mm för att lura i maten, fungerar det kan man ju successivt minska fruktinnehållet så att det går över mer och mer till renodlad mat.

2021-09-13
mimmisan88
mimmisan88
Gravid i vecka 19

Min flicka var likadan 😅 allt som var helt slätt gick bra (frukt/bär puréer, mat som var slätmixad osv). Så fort det var bitar så var det nära till spya.

MEN! För henne var det bara en vanesak och nu äter hon större och större bitar utan problem. Tips är att låta barnet hålla själv i maten, tex en kokad morot eller smörgåsbit, så hon får bita och känna av själv :)

2021-09-13
Decemberunge
Decemberunge
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...