App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bästa tips till första Bebis!

Kan ni snälla ge mig lite tips på vad man bara måste ha till bebis som kommer i December. Vi har typ allt men vad var era bästa saker ni inte kunde klara er utan? Vällingmaskin? Bärsele? Regnskydd?

2021-09-13
Demi6
Demi6
Gravid i vecka 29

Åkpåse i lammfäll. Så skönt att bara kunna ta på en mössa, vantar och lägga ner i vagnen i vanliga kläder. Bärsjal/bärsele! Första barnet ville bli buret konstant (fick en high need baby) och då var det räddningen att kunna få händerna fria och avlasta axlarna lite. Om du ska pumpa, elektronisk pump.

2021-09-15
Äntligensnartmamma
Äntligensnartmamma

Fisflöjt!! Eller pysventil heter det väl. Men roligare att säga fisflöjt 😂 de har varit räddare i nöden vid gasiga bebismagar.
Men ärligt man köper så mycket skit som man tänker åh detta behöver jag. I detta o detta. Hmm nää det gör du inte.
Om du får bebis i december som jag 🥰 så är en overall bra o ha :) men övriga saker som jag haft som jag haft till alla barn är babysitter. En stadig sådan som man kan gunga. Ett par gosiga filtar. Bepanthen till rumpan. Och några leksaker, bitleksaker. Tro mig efter 5 barn inser man att man inte behöver hur mycket saker som helst 🥰😂 en bröstpump har jag faktiskt oxå för att faktiskt kunna åka iväg själv om det skulle behövas :)

2021-09-14
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 28

För oss är detta som vi anvönder jämt:
-Babybrezza. Jag försöker amma så mycler som möjligt, men ibland blir han bara inte nöjd. Då är denna en räddning! Köpte våran begagnad 👌🏼 Superbra!
-Inotynol salva för rumpan
-Babynest
-Babygym
-Bärsele
-frottédukar att lägga på skötbordet! Supersmart, bara att slänga i tvätten vid olycka och använda igen 👌🏼

Det mesta har vi fått eller köpt begagnat. Det enda som jag köpt nytt är vårat babygym. Annars är all våra bebisgrejer begagnat 👌🏼 Även kläder!

2021-09-14
Snatransson
Snatransson
Bebis på 2 månader

Pappersskydd till skötbordet skulle jag aldrig klara mig utan!! Hade fått tvätta själva skötbordskudden konstant då! Vi köpte tre stora lådor på kontorsspecialisten tror jag de heter! Libero har egna som heter Mats, men får oss skulle de bli alldeles för dyrt då vår killes favoritsyssla är att kissa på skötbordet (och allt runtomkring)😂

Köpte en babybrezza igår och jag älskar den! Dock inget måste! Vi klarade oss två månader utan, det enda var att jag vaknade till lite väl mycket när jag behövde gå upp och värma flaskorna i mikron och hade svårt att somna om. (Förberedde flaskor med ett vattenmängd och behållare med pulver så det bara var att svänga in flaskan i mikron och kasta i pulvret när huliganen skrek på natten)
Så jag skulle säga avvakta med dyra och stora inköp innan ni vet vad ni vill och behöver!

2021-09-14
Chokladkakan
Chokladkakan
Bebis på 2 månader

Vad användes mycket av vår bebis: påse till babyskydd i bilen, regnöverdrag till barnvagnen (regnade en del ute och just vid den tiden började vår dötter sova bättre i vagnen), Babybrezza (tyvärr med viss pulver så kloggade den sig helt men var en bra hjälp en viss tid), babygym (användes massivt), bärsele (gillades ej första 6 månader men var jätte användbart efteråt fram tills 14 månader), babynest, att ha köpt babyskydd som fungerar ihop med barnvagnen (kan sättas på istället för barnvagnens överdel).

2021-09-13
Amana
Amana
Gravid i vecka 38

Vällingmaskin är inget måste om du nu inte ska flaskmata, då kan jag tänka mig att den är en räddare i nöden. Min 4 veckors son hatar bärselen, babynestet vi köpte ligger oanvänd då vi föredrar hans doomoo liggstöd madrass. Regnskyddet är oanvänd än så länge då vi inte velat gå ut i regnigt väder med han, men kan ändå tänka mig att den kommer komma till användning längre fram.

Nått vi verkligen ÄLSKAT är vår Voksipåse till babyskyddet. Den vi använder nu är en sommarpåse så den är lagomt varm. Så enkelt att bara stoppa han i stolen med vanliga kläder och sen stänga påsen. Så enkelt när man har bråttom nånstans vilket man ofta har med en bebis då allt tar mycket längre tid. Man behöver alltså inte böka med ytterkläder. Har även skaffat en vinteråkpåse till babyskyddet.
Så så så !! värt pengarna tycker vi. Samma med Voksipåse till vagnen, man behöver bara sätta bebis med vanliga kläder i den och slipper jobbiga ytterkläder som stör bebis och bara gör hen arg vid av- och påklädning.

Andra är nog travel system till vagnen!!! Så så värt det, att bara klicka på babyskyddet på vagnen. Babyskyddet kan bli tung att bära på speciellt när bebis växer och oavsett om du tar en runda på Coop lr ska till BVC och måste gå igenom hela sjukhuset för att komma dit lr går till och från bilen på parkeringen så är den värd det. Enkel att använda och sparar på armar, rygg och axlar!!

Tredje är väl nässugen som är elektrisk.. lr vad man nu säger, en apparat med batteri finns på apoteket. Så mycket bättre än den där vanliga nässugen som är rund och som man klämmer på.
Vi drog på oss en förkylning när bebis bara var 2v och han klarade sig relativt bra men blev snorig, så den har verkligen kommit till användning flertalet gånger.

Fjärde är vår Beemoo babygunga. Han är än så liten och sitter dåligt i en babysitter men i gungan ligger han ner och den gungar fram och bak samt sida till sida. Vår son gillar den, han kan vila en bra stund i den så man får lite tid att plocka och vika tvätt etc. Är relativt billig också jämfört med de stora tunga gungorna
som har flertalet olika funktioner och kan det ena med det andra.

Sen är det ju småsaker som salvor, näsdroppar, badtermometer, tvättlappar, olja etc som alltid är bra att ha hemma för sånt används så gott som varje dag.

😄🌸👌🏻

2021-09-13
nanni2
nanni2
Bebis på 1 månader

Bärsjalen. Dottern ville bli buren konstant.

2021-09-13
Vinterhyperikum
Vinterhyperikum
Bebis på 15 månader

Amningskudde som man kan knyta runt sig. Gick runt med den konstant. Även när man ej ammar skönt sätt att hålla barnet o få lite stöd. Babynest

2021-09-13
ElisaLin
ElisaLin
Barn på 2 år och 7 månader

Babybrezza (om du inte ska eller kan amma) babynest (mer än ett pga kissolyckor) bedside crib istället för spjälsäng till en början iaf. Bärsele (det enda som funka vid kolikperioden)

Småsaker som pysventil, näsfrida, inotyol :)

2021-09-13
Sassas
Sassas
Bebis på 4 månader

Bärsjal, babysitter och mobil (alltså en sån hängandes i taket :-) )

2021-09-13
Sofoskejo
Sofoskejo
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...