App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Sjukskriven kontorsarbete

Är det någon som kunnat bli sjukskriven pga graviditetskrämpor när ni jobbat på kontor (och kan jobba hemma)?

2021-09-13
Asdf123
Asdf123
Gravid i vecka 23

Jag gick in i en depression när jag blev gravid. Från att ha kämpat i 1.5år med att bli gravid och sen haft ett missfall, så när jag blev gravid och kom in i v6 så hände nått. Jag började må så dåligt psykiskt. Förutom att jag hade fysiska besvär som huvudvärk och illamående så hade jag ingen ork till att sköta hemmet och för övriga i min familj. Jag kunde låsa in mig på toaletten och gråta för att jag inte orkade med barnens tjat och samtidigt skämdes jag så för tankarna jag hade. Funderade till och med på om jag ens valt rätt att bli gravid och om det var värt det, var bebisen värt allt detta.
Jag är en person som inte gärna ber om hjälp men jag kände mig tvungen för jag mådde så dåligt.
Fick gå till en läkare via mödravården och där kom vi fram till att jag hade en mild/medel depression. Jag blev även sjukskriven på heltid och var det i 3 månader innan jag mådde bättre och kände mig redo att gå tillbaka till jobbet.
Jag fick under tiden gå till en kbt terapeut som jag kände gav mig bra verktyg till att hantera min vardag och tänka på andra sätt.
Att tilläggas är att jag har ett kontorsjobb och jobbade hemifrån vid den tidpunkten. Min arbetsgivare var väldigt förstående och jag fick bra hjälp även från dem.

Jag är glad för att jag tog hjälp, jag kunde tillslut njuta av graviditeten och nu har jag en helt underbar 4 veckor gammal son i min famn som jag inte kan tänka mig livet utan.

Vad jag vill ha sagt med den långa historien är.. Om du mår dåligt så är det inget att skämmas för, ta hjälp för det finns hjälp att få. Kram 🌸

2021-09-13
nanni2
nanni2
Bebis på 1 månader

Det är absolut inget att skämmas för! Har du pratat med läkare? Vet flera gravida som blivit sjukskrivna på grund av sitt psykiska mående så det är absolut en möjlighet om du känner att du behöver det.

2021-09-13
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 16

Skäms för att ens säga det men mår så dåligt psykiskt, bland annat av miljön på mitt jobb, så vill ”hitta” ett problem som kan få mig sjukskriven tills jag går hem på föräldraledighet. Mitt vikariat tar slut i samband med det.

2021-09-13
Asdf123
Asdf123
Gravid i vecka 23

Nu vet inte jag exakt vad du menar med graviditetskrämpor men jag är sjukskriven på grund av illamående. Jag har en tjänst där jag kan jobba hemifrån 50% och måste vara på kontoret 50%. För mig var det inga problem att bli sjukskriven, jag träffade min bm + mottagningens läkare och förklarade hur jag mådde och hur det påverkade mitt arbete och läkaren sjukskrev mig direkt och skrev ut mediciner till mig.

2021-09-13
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 16
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...