App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vikt

Hej Det har nu gått 3 månader sedan förlossning och jag har inte gått ner mer än 1kg, trots att jag motionerar och äter hälsosam mat! Jag gick upp 35 kg under graviditeten och väger nu 74kg tycker det är otroligt jobbig att vara så pass större än jag är van sen innan och sen är det ju svårt att inte jämföra sig med andra som helt bara tappat all vikt på en gång efter förlossningen! Någon som har några tips på hur jag lättare kan gå ner i vikt eller bara några stöttande ord till en förtvivlad överviktig mamma.

2021-09-12
EmmaMarita
EmmaMarita
Bebis på 3 månader

Jag gick upp 30 kg med båda mina graviditeter och jag vill bara flika in där alla skriver 9månader upp 9 månader ner, NEJ ge det minst ett år… minst.

2021-09-13
Dodosmamma
Dodosmamma

Glömde skriva att jag gick ner 8 kg direkt efter förlossningen också så har alltså ca 3-4 kg kvar innan min start vikt

2021-09-13
Idawe98
Idawe98
Bebis på 7 månader

Jag var också super nojig över det där!
Jag gick upp 20 kg och i början gick det jättelångsamt trots amning osv.
Gick ner ca 0,25 kg i veckan. Och vissa veckor stannade det upp. Men nu när min dotter är 7 månader har jag gått ner 8 kg och då skulle jag säga att det har hänt mycket de 3 sista månaderna. Då har jag knappt varit ute och gått och ätit preciiiis som jag vill (sötsaker varje dag)
Ge kroppen iaf 9 månader ett återställa sig .

2021-09-13
Idawe98
Idawe98
Bebis på 7 månader

Här är en till som kämpar.
Fyra månader efter förlossningen och jag har gått ner 9 kilo av mina 25 kilo.

Det som verkar fungera för mig är att äta ca 1000-1200 kalorier om dagen, har gått ner 3 kilo på 2 veckor men om du ammar ska du inte äta så lite!

För övrigt avskyr jag den kropp jag är i nu men känner att jag får nog gilla läget, kämpar ändå vidare för jag måste ner till en hälsosammare vikt både för mig och mitt barns skull.

Försöker åxå hålla tankesättet, det tog 9 månader att gå upp allt och lär ta allra minst om inte lite längre att gå ner allt.

2021-09-12
NewGurl
NewGurl
Bebis på 4 månader

Hej, jag förstår dig. Jag tänkte på samma sätt som dig efter förlossningen. Jag gick upp 20 kg, men har endast gått ner 10 av dessa kilon. Och det har tagit 7 månader. Fastän jag promenerar varje dag, hälsosam kost.
Det tog 9 månader att baka bebis och 9 månader för kroppen att förändra sig. Det kan ta minst lika lång tid att komma tillbaka. Kroppen går igenom så mycket under en graviditet.
Vissa går ner allt på en gång och vissa har lite svårare att gå ner. Men vet du vad, det är okej.
Det är inte bra att stressa ner i vikt, och heller inte dra ner alltför mkt på maten (speciellt om man ammar) bebisen behöver ha energi lika mycket som sin mor.
Utan en stadig kost så kommer man inte orka vare sig man ammar eller inte.

Jag drog ner på allt onödigt, som onödigt socker i form av sötsaker, även snabbmat. MEN! Det är jätte viktigt att unna sig någon gång i veckan.
Som tur har jag en man som är jätte intresserad av både kost o träning.
Det är viktigt att få i sig protein, kolhydrater och vitaminer varje måltid.
Jag varvade med kyckling, kött, ibland en sallad. Ja åt det jag var sugen på. Potatis går jätte bra och ris med. Men man behöver inte äta kopiösa mängder.
Grytor är bra, då kan man blanda i grönsaker o så oftast någon kolhydrat och sen kött. Super bra och lättsmält för magen.
Finns många recept med lågkalorier. Man ska inte äta mer kalorier än vad kroppen orkar göra sig av med, det är det som sätter sig på kroppen.
Så ett tips är att se över maten och promenera. Så kommer du gå ner, men låt det ta sin tid. Du måste också må bra under denna period.
Mina sista 10 kg är SÅ SVÅRA att få bort, helt galet. Så jag har vänt på det istället.
Jag orkar inte hela tiden tänka på hur man ser ut. Jag mår faktiskt bra och det är det viktigaste för mig.

O så har ja slutat äta efter klockan 21 på kvällen. Jobbigt men men ☺️
Lycka till !

2021-09-12
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 7 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-09-12
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 7 månader

Är ungefär samma sits! 🙋🏼‍♀️ Gick upp 10 kg ungefär (från 73 kg), är nu 2 mån sedan min förlossning (akut snitt).

Men jag känner sådan enorm stress över att gå ner i vilt och FRAMFÖR ALLT att kunna komma i mina förra kläder igen! Vantrivs i kroppen som jag har nu verkligen.

Men får hela tiden tänka att det tog 9 mån att gå upp i vikt, och det har varit enorm påfrestning på kroppen, så det måste få ta tid och det är okej!

Ville mest säga att du är inte ensam ❤️

2021-09-12
Snatransson
Snatransson
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...