App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Framfall

Hej, jag trodde jag hade klarat mig bra efter förlossningen men cirka 2 månader efter så upptäcker jag att jag har drabbats av framfall, är det något som går tillbaka av sig själv eller något som jag kommer få leva med? Har gjort knipövningar, men kanske inte så frekvent som jag borde och har svårt att hitta knipet! Någon som har någon erfarenhet av detta?!

2021-09-09
AnnaGretaW
AnnaGretaW
Bebis på 12 månader

Nyfiken hur det har gått för dig? (eller någon annan som varit genom samma?) Hoppas bra 🙂

Jag har en liknande känsla nertill som kommit krypande på vilket jag är rädd att jag orsakat pga för tunga lyft (bl.a. jordsäckar nu såhär i odlingssäsong) för tidigt. Jag har inte varit på återbesök än och födde i början av april..

2022-05-25
sarakulin
sarakulin
Bebis på 2 månader

Jag förstår! Nu är jag absolut ingen expert, men jag vet att min mamma fick framfall för några år sedan och då kunde de på, vad jag förstod, ett ganska enkelt sätt göra något ingrepp som ”håller uppe” livmoder etc. Hon lider inte av det idag vad jag vet. Men håller tummarna att du slipper!

2021-09-09
Hellaskär
Hellaskär

Jag ska till barnmorskan imorgon på efterkontroll så får se vad hon säger, men har en tryckande känsla nedåt och kan känna som en ” nästipp” och enligt mina otroligt avancerade googlingar så är det framfall, och enligt Google så är det svårt att bli av med om ens möjligt så är lite rädd att detta är något som jag kommer att få ha resten av livet!

2021-09-09
AnnaGretaW
AnnaGretaW
Bebis på 12 månader

Hej! Har du fått bekräftat att det är framfall av barnmorskan? Jag funderade ett tag på om den tryckande känslan (som att något ska ramla ut där nere) jag känner ibland kunde vara framfall. Dock förklarade barnmorskan på efterkontrollen att det beror på att bäckenet är försvagat efter förlossningen. Det försvinner oftast inom ett år med om man inte överbelastar kroppen och gör knipövningar :)

2021-09-09
Hellaskär
Hellaskär
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...