App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Riskgrupp?

Hej! Är det någon är som vet vad som gäller för gravida när flera restriktioner lyfts den 29/9? Är vi ff en riskgrupp? Och kan arbetsgivare ff arbetsförbjuda oss efter v20 om man inte kan bli omplacerad, få andra uppgifter eller arbeta hemifrån?

2021-09-07
XaraAO
XaraAO
Gravid i vecka 13

Jag jobbar i en mataffär och min chef har bestämt sig att jag får vara hemma när jag är i v.20.

2021-09-14
Mrs Vidlund
Mrs Vidlund
Gravid i vecka 20

Jag pratade med FK idag som sa att de går på vad arbetsgivaren säger. Med andra ord; om arbetsgivaren bedömer att det finns en ökad risk och beslutar att arbetsförbjuda mig så har jag rätt till gravidpenning. Så det verkar vara upp till arbetsgivaren att tolka socialstyrelsens och FHMs riktlinjer. Jag jobbar på en stor förskola och vi har mellan 300-400 personer som rör sig i lokalerna…känns sådär även om jag blir fullvaccinerad och är gravid.
Känns ändå osäkert med FKs svar…vet ju inte om mänskliga faktorn påverkar

2021-09-13
XaraAO
XaraAO
Gravid i vecka 13

Har du fått något svar från socialstyrelsen?:)

Om man läser vad som står på FHMs hemsida tolkar jag det också som att vi kan jobba om vi är fullt vaccinerade efter v.20, men blir ändå lite osäker? Tänker man ändå kan be om en riskbedömning av chefen om man vill det såklart? Bara förra veckan när jag pratade m min barnmorska sa hon att jag inte borde jobba även om jag är fullt vaccinerad om jag fortfarande utsätts för ökad risk för smitta, vilket jag gör inom mitt serviceyrke. Men det är väl det som ändras nu då kanske? Själv tycker jag det känns lite läskigt när restriktionerna släpps nu den 29e, för är rädd att smittan kommer ta fart igen och att folk blir slappare med avstånd mm, både när det kommer till kunder och personal.

2021-09-12
Äppl1
Äppl1
Gravid i vecka 15

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-09-09
Kajjan
Kajjan
Gravid i vecka 19

Hej! Min arbetsgivare hittade detta idag: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/gravida/
Läser man under arbetsplats står de i princip att du som är fullvaccinerad kan vara kvar på arbetsplatsen. Detta gjorde att jag får vara kvar även om 2 veckor när jag är i vecka 20.

2021-09-09
Michan
Michan
Gravid i vecka 20

Oja va bra, det får du väldigt gärna göra ☺️ Tack!

2021-09-09
XaraAO
XaraAO
Gravid i vecka 13

Hej!
Jag tycker det verkar högst oklart vad som kommer ske för oss gravida. Personligen blir jag avstängd efter nästa fredag om det inte kommer andra bud snabbt som attan. Jag har därför försökt kontakta någon som har hand om de här frågorna på socialstyrelsen och har fått info att de ska återkomma i morgon förhoppningsvis.. kan försöka uppdatera här därefter :)

2021-09-08
Ehn91
Ehn91
Gravid i vecka 21

Enligt min chef så räknas vi fortfarande som en riskgrupp även om är fullvacvinerade. Det är ju chefens ansvar att du inte blir smittad och då ska han/hon göra allt den kan, dvs byta arbetsuppgifter eller i värsta fall stänga av från arbete.

2021-09-07
Lind92
Lind92
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...