App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Amningsnapp

Jag använder amningsnapp när min son ammar. Jag vill så gärna amma utan den då jag alltid känner mig bunden till att blöta och sedan sätta dit den. Vill kunna amma spontant när min son vill. Problemet är, jag har väldigt släta bröst vårtor så sonen har svårt att få in bröstet i munnen, är det någon som är lite mer erfaren eller som har något tips på hur jag ska göra för att det ska funka utan nappen?

2021-08-20
mamma210525
mamma210525
Barn på 1 år och 6 månader

Hej,
Hade samma problem och använde amningsnapp i ca 2 månader. Det jag gjorde för att det skulle fungera utan napp var att jag började med att försöka amma utan napp 1-2 gånger per dag, vissa dagar gick det bra och ibland funkade det inte alls men om du orkar så sluta inte att försöka även om det känns hopplöst. Efter någon vecka fick hon till rätt teknik och nu funkar det jätte bra utan! :) Ju större bebisen blir desto lättare har dom nog att få ett bra tag, men det är inte lätt i början så man får ha lite tålamod. Lycka till!

2021-08-23
Liza234
Liza234

Hej.
Hade liknande problem, även om vi lyckades amma "vanligt". Jag fick däremot väldigt ont de första veckorna så jag tog hjälp av amningsmottagningen och då gick det mycket bättre. De har säkert tips och råd till dig med så kontakta dem. Du kanske kan boka in ett besök så får de vara med vid ett amningstillfälle och visa.
Så småningom ändrade mina bröstvårtor form och idag är de mycket mer "toppiga". Bebis kommer också att bli bättre på att ta ett bra tag så det blir säkert lättare framöver.
Lycka till!

2021-08-23
Puttonyos
Puttonyos
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...