App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vilken gravidolja ska jag välja?

Vet att det råder delade meningar om detta, att det är genetiskt och inte hjälper att smörja. Men det skadar inte att testa! Vilka erfarenheter har ni som har använt olja? Jag har fastnat för dessa efter att ha googlat runt lite: Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil Weleda Stretch Mark Massage Oil Bio-Oil Hudvårdsolja Tacksam för all input jag kan få :)

2021-08-11
rödsparven
rödsparven
Gravid i vecka 29

Som typ alla skrivit i tråden är bristningar genetiskt betingat 😅 under min förra graviditet körde jag Bio-Oil, som jag hade sedan tidigare. Jag använde den för att undvika att klia sönder mina bristningar när de väl kom. Jag kan idag säga att det skulle gå exakt lika bra med vanlig babyolja från mataffären.

Så, det gör ingen skillnad för hur tydliga dina bristningar blir, men det gör skillnad för hur otroligt de kliar eller inte 😅

2021-10-19
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 27

@Sofieeva Tydligen postades kommentaren utan min andra mening, "och bör inte använda förrän man är i sin andra trimester. Det finns andra oljor på marknaden som är billigare och man behöver inte tänka sig kring om den är bra eller ej".

Såg nu att personen är gravid i v 22 så då är det ok :)

2021-10-19
Lillaline
Lillaline

När magen började bli större tyckte jag det kliade om jag inte smorde morgon och kväll, då körde jag eko babyolja 👶

2021-10-17
Linea9
Linea9
Barn på 1 år och 6 månader

Jag använder ren mandelolja och ibland barnolja. Samt då jag lyssnar på hjärtljud med min doppler så använder jag även aloe vera gel.
Mandelolja även där nere för att göra det mer töjbart och mjukt i hopp om att slippa spricka för mycket. Får se om detta funkar snart haha.

2021-10-17
LadyLovelyMom
LadyLovelyMom
nyfödd bebis

Innan jag började smörja magen med olja drogs jag med klåda som gjorde mig fullständigt galen. Använder bio-oil som sambon får smörja in på magen precis innan jag går och lägger mig. Mysig stund då han pratar med bebisen samtidigt som han smörjer in magen.

När det gäller bristningar så bryr jag mig inte. Har haft bristningar hela livet och anser dessutom att det är fullt naturligt att ha något "ärr" efter en graviditet.

2021-10-17
SSaarraahh
SSaarraahh
Gravid i vecka 28

Lillaline- undrar vart du läst detta ?
Denna är kvalitetssäkrad och godkänd och kan användas av gravida :)

Men onödigt att lägga större peng på olja för bristningar

2021-10-16
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-10-16
Kazoo
Kazoo
Gravid i vecka 32

Hej!
Jag gjorde en egen blandning. Kakaosmör, mandelolja, avokado olja, kokosolja samt lite bio oil i.
Smörjde kroppen 2 gng dagligen.

2021-10-07
Fiffan
Fiffan

Kolla på ingredienserna, bio-oil kan skada fostret!

2021-10-06
Lillaline
Lillaline

Jag köpte Maria Åkersbergs, gillade den ❤️ Främst för det var så skönt och smörja ! Trodde verkligen den fungerade, fick en liten bristning på magen . Den syns tydligt på bilden på mig när jag först kom in på förlossningen, men bilden när hon låg på mitt bröst 1 dag efter förlossningen hade jag 6 bristningar 😂 då insåg jag att mina bristningar berodde bara på hormoner 😂❤️ Men otroligt skönt och smörja ändå, vi hade som ritual på kvällen att pappan smorde in magen och pratade med henne❤️

2021-10-03
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Gravid i vecka 34

Jojoba olja från rosenserien, finns på apotea.

2021-10-03
Mamma 2020
Mamma 2020
Barn på 1 år och 6 månader

Bristningar är ärftliga och det går inte riktigt att helt och hållet undvika dem. Men man kan alltid försöka förebygga dem. Jag använder kallpressad jungfru kokosolja då den är mest naturlig. Det går lätt att smörja den på huden, har inga biverkningar och har bevisats vara en av bästa oljor till olika sorters användningar - hår, hud, skoskav etc. Naturliga oljor funkar bäst även för bebisar.

2021-10-03
Var89
Var89

Bristningar är ärftligt, om man inte är jätte smal o går upp väldigt mkt i vikt så kan man ju såklart få det.
Tips. Lägg inga stora summor på speciella oljor.
Jag hade bio oil då jag blev rekommenderad, men helt ärligt. Ne jag gillade inte den.
Jag köpte vanligt babyolja och smorde in bröst, lår och mage. Så otroligt skönt då det återfuktar huden och tar bort den strama känslan som uppstår när man är torr.
Och jag har inte en enda bristning.
(Om man nu tror att oljan gör något)

2021-10-03
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Jag varvar mellan bio oil (den utan parfym) och Burt bees mama bees belly butter. Jag gillar att den ena är mer oljig och att den andra är mer som en kräm som sjunker in rätt snabbt och absorberas på annat sätt (har inte heller parfym eller andra ämnen som man gärna undviker).

Tror också det är genetiskt, jag har inte fått några bristningar eller liknande någonstans men det fick inte min mamma heller tex. Dock tycker jag oavsett att det är skönt att smörja in sig, blir en mysig stund där en får ta hand om sig själv lite extra. :)

2021-10-02
Doowop
Doowop
Bebis på 1 månader

Körde med wendelas olja med första och andra barnet. Fick inga bristningar med första och några enstaka få i slutet med andra. Nu med denna har jag testat burts bees mamma belly butter och en ekologisk olja jag köpte på apoteket, minns inte vad den hette. Dock tog den slut och ides inte beställa en ny så har kört med babyolja sen dess. Har denna gång fått massor med bristningar på nedre delen av magen. Tror dock inte det har med oljan att göra utan bara att denna gång hade jag inte lika mycket tur helt enkelt. 😔

Vad jag läst så finns det inte bevis för att oljor hjälper eftersom det sägs att bristningar är hormonellt. Har även läst att huden brister om huden på magen tänjs för fort för att man går upp i vikt för snabbt. Vad som stämmer vet jag inte.
Dock så upplever jag att huden kliar på magen när den växer och till det tycker jag iaf det hjälper med att smörja in den! 😊🌸

2021-08-12
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Ja körde bio oil men när den tog slut orkade ja inte köpa en ny så jag använde vanlig babyolja, det gick super bra. Fick inga bristningar, men oftast så har inte oljan något med detta att göra utan ligger genetiskt.
Men det är skönt att smörja in magen, brösten och låren.

2021-08-11
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...