App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Fosterrörelser

Hej Jag har just gått in i v.33. Det är min första graviditet, men har alltid upplevt att mitt barn rör sig ganska lite. Däremot har allt alltid sett bra ut hos bm. Även just nu känner jag rörelser varje dag. Däremot så har jag läst att om man trycker på magen så ska barnet trycka tillbaka, känner att det aldrig varit så för mig. Även om jag tycker att jag känner t ex en fot. Om jag då trycker lite där så drar hon snarare undan den än trycker tillbaka. Annars i överlag väldigt lite reaktion från henne på att man faktiskt trycker på magen, om ens någon. Är detta något som anses som en udda reaktion? Att de alltid bör reagera med att ge tryck tillbaka? Blev orolig lite innan läggdags trots att jag som sagt känner att hon rör sig. Men har någon erfarenhet av detta eller minns hur det var för er, om barnet alltid tröck tillbaka så dela gärna med er. Ska till bm till veckan, men får i värsta fall ringa innan och höra vad de säger.

2021-07-29
Devvi
Devvi
Gravid i vecka 40

Min vilding svarar inte heller varje gång när jag trycker på magen. Jag är mer noga att kolla lite tider på dygnet då han har sådana ganska regelbundna. Han har också lite lugnare perioder och då blir jag direkt något orolig att något är fel.

2021-08-01
Katti007
Katti007
Gravid i vecka 39

Hej. Jag är i vecka 35.
Jag känner samma sak ibland bli man orolig men hen rör sig varje dag trots allt mest vid morgon kaffe, innan läggdags och måltid. Jag känner mer rörelse i magen än på magen. Båda jag och min sambo har svårt att tajma in för att känna hen på magen. Nu är det mer att hen sträcker på sig olika perioder det går inte att tajma in.

2021-07-31
Teya
Teya
nyfödd bebis

Skulle inte påstå att det är konstigt alls, vissa är ju helt vilda och vissa är lugnare :) Jag har nog inte heller upplevt att den rört sig tillbaka om jag tryckt/buffat på magen, snarare tvärtom att den lugnar sig lite då. Så länge inte bebisen avviker från sitt eget rörelsemönster så behöver du nog inte oroa dig.

Och ett tips som jag själv fick från min barnmorska, läs inte runt för mycket i olika artiklar eller forum 😅 Jag väntar också första barnet och sökte på typ allt i början vilket bara gjorde mig orolig, så hon sa åt mig att endast läsa på 1177 och sjukhusets sidor. Det har faktiskt hjälpt massor!

2021-07-31
Theoffice
Theoffice

Skönt att höra era erfarenheter, att det kanske inte är allt för konstigt. Tror jag kan känna mig lugn just ny, så tar jag upp det nästa bm möte.
Tyvärr läser man väl mer på internet än vad man borde. Hade just sett en artikel som påstod att man ska känna att barnet sparkar tillbaka för få veta att barnet reagerar som det ska. 😅

2021-07-31
Devvi
Devvi
Gravid i vecka 40

Jag tycker absolut inte det är en udda reaktion. Att bebisen ska trycka tillbaka varje gång tycker jag skulle vara mer konstigt.
Att de ibland gör det tror jag är en reaktion, att de sträcker på sig mot en eller kanske blir irriterad och trycker tillbaka om man håller på för mycket på magen, men tror inte de gör det medvetet iallafall.

Just nu känner jag oftast min bebis rygg eller rumpa och ibland om jag har tur fötter/knän men när jag trycker på dem så flyttar han sig mer än att han puffar tillbaka.
Detta är tredje graviditeten och tycker det varit så för alla mina barn.

Men sen är ju varenda barn olika så vissa reagerar väl på olika sätt.
Men jag tycker inte du ska jämföra med andra och vara orolig! 🌸

2021-07-29
nanni2
nanni2
Bebis på 1 månader

Har en vildis i magen som sparkar massor, men han trycker definitivt inte alltid tillbaka när jag trycker på magen. Ibland lugnar han sig när jag klappar och smeker magen och som du säger, drar sig undan.
Men om du är orolig kan du alltid ringa och prata med bm 🙂 det brukar kunna lugna ett mammahjärta 😍

2021-07-29
Ciccius
Ciccius
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...