App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förlossningsbindor och nättrosor på förlossningsavdelnin​gen

Hej alla. Jag undrade om förlossningsavdelningen förser en med särskild necessär efter förlossningen. Tänker främst allt på förlossningsbindor, nättrosor och sånt. Hur ska man förbereda sig dvs vad ska man köpa på förhand och vad får man av förlossningsavdelningen? Tack på förhand!

2021-07-29
Var89
Var89
Gravid i vecka 31

I min region fick man vad man behövde av sådant under vistelsen sen fick man även nättrosor och några förlossningsbindor inför de första dagarna när man blöder som mest..

2021-07-31
IJO
IJO
Bebis på 11 månader

Jag skulle vilja tillägga att vuxenblöjor är mycket smidigare än förlossningsbindor! ;) Man slipper leta reda på rena trosor som kanske ändå inte passar och man slipper att bindan glider snett hela tiden (jag hittade bara såna utan vingar, sjukt störigt). Vuxenblöjor finns dessutom i de flesta mataffärer. Som tur är blöder man mindre efter några dagar och kan då använda vanliga bindor :)

2021-07-31
Bärare
Bärare
Bebis på 17 månader

Tack Marika :)

2021-07-31
Var89
Var89
Gravid i vecka 31

Jag födde på Östra 2018, och då fanns där nättrosor, förlossningsbindor, blöjor, våtservetter osv :)

2021-07-29
Marika A
Marika A
nyfödd bebis

Tack för svaren. Kommer högst sannolikt föda på Östra Sjukhuset, Göteborg. Kan bli bra att ringa och fråga som ni föreslog.

2021-07-29
Var89
Var89
Gravid i vecka 31

Det beror helt på vilket sjukhus du ska till. Alla har olika regler :) I Varberg får man allt sånt, plus ett paket blöjor, olja och bomullspinnar till bebisen. Så vi behövde inte ha med någonting sådant. Ett tips är att fråga din BM på MVC, om det är inom samma region som du planerar att föda i, för dom har oftast koll. Och annars kan du ringa till förlossningen du ska till, och fråga :)

2021-07-29
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 17

Det verkar vara olika beroende på region och även bland sjukhus i samma städer. Det bästa är nog att fråga just det sjukhuset du valt eller fråga om din bm vet det.
På det sjukhus jag tidigare fött på så har det funnits nättrosor och bindor i korgar på toaletten. Har aldrig behövt be om det utan de har fyllts på varje dag.
Men denna gång har jag faktiskt köpt egna nättrosor och förlossningsbindor från apoteket för att ha hemma men jag har även packat ner lite i min bb väska så jag har ifall de skulle ändrat på det! 🌸

2021-07-29
nanni2
nanni2
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...