App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Graviditetsdiabetes

Någon som haft diabetes? Hur har det gått för era barn då? Mera kontroller före och efter förlossning? Tack att ni delar med er!

2021-07-26
Katti007
Katti007
Gravid i vecka 39

Jag fick precis 8,5 efter 120 min så de ringde från sjukhuset/diabetesmottagning och ville vaka över värderna. Till och börja med så sticker jag mig 7 gånger om dagen första veckan, värderna ligger bra till så jag kan nog behålla endast kost och motion som behandling.

2021-08-01
Katti007
Katti007
Gravid i vecka 39

Fick du 8,5 efter 120 min? Vet att jag efter 120 min fick 8,7. bm ringde bara mig med en varning och sa att jag bör tänka lite mer på kosten och motionen. Alltså inte att jag hade gått över gränsen till gravid diabetes.

2021-07-31
Devvi
Devvi
Gravid i vecka 40

Suck
Har precis mätt 7 gånger om dagen i 7 dagar och fick besked om att börja med insulin.
Hatar nålar, sticker mig i låret varje kväll.
Kommer få extra besök hos bm/specialist resten av tiden.

2021-07-30
Mumino
Mumino
Gravid i vecka 38

Jag diagnostiserades med det i maj månad och är beräknad att föda i mitten av augusti. Fick också göra glukosbelastningstest och började därefter med metformin. När jag inte lyckades sänka blodsockervärdet så har jag nu börjat med insulin. Då får man inte gå över tiden så kommer bli igångsatt senast 40+6 om bebisen inte kommer innan dess.

Annars går jag till specialist MVC en gång i veckan och träffar läkare och barnmorska. Har varit på 2 extra tillväxtultraljud där senaste visade bebis på 3,3 kg i vecka 37. Ansågs vara normalvikt.

2021-07-28
Leylaaa
Leylaaa
Bebis på 1 månader

Vid glukosbelastningen fick jag graviditetsdiabetes som kostbehandlades. Vi gjorde två extra tillväxtultraljud, min son låg på -13 1a gången och -7 andra gången och kom sen ut på ca 3,500g (fick över en vecka, blev igångsatt på grund av diebetesen). Min son mådde bra, men hade påverkats lite av diebetden genom att ha för lågt blodsocker (tror jag) och fick därför ersättning tills min mjölk runnit till. Mitt tips är att envisas med att få amma innan ersättning (om du vill amma förstås), så att bebis får träna på detta, att mata med kopp är också den metod som liknar amning mest.
Fick ta blodprov ett par gånger men vi fick åka hem den 3e dagen. I övrigt mådde min pojk väldigt bra och har inte besvärats av det sen dess :)

2021-07-28
Freddy1202
Freddy1202
Bebis på 9 månader

Hej! Fick graviddiabetes fick 2 extra kontroller har jag för mig och barnet mätte bra på alla. Ut kom en liten tjej, trodde hon skulle vara "stoe" eftersom diabetes bebisar oftast är det men icke😁 både jag och hon mådde bra efter förlossningen utan ytterligare komplikationer👍

2021-07-26
Louisebf1011
Louisebf1011
Bebis på 10 månader

Jag fick gå till diabetessköterska och fick stickor och blodsocker mätare, skulle testa mig hemma i några dagar, ändra kosten, kunde inte motionera pga foglossning men annars är motion jättebra att sänka sockret.

Det slutade med metformin och insulin för mig då kostomläggning inte räckte.

Kontakt med diabetesmottagningen 1 ggr /v och fick gå på tillväxtultraljud då risk för stort barn finns. Däremot visade sig att mitt barn var mindre och jag fick tillväxtultraljud varannan vecka till förlossning.

Jag skulle ha blivit igångsatt på bf eftersom jag hade medicinbehandlad gravid diabetes men jag fick ks istället en vecka innan pga annan orsak.

Så ja, fler ultraljud och regelbunden kontakt med diabetesmottagningen. Fick ju testa mej varje dag hemma tills någon v efter förlossningen. Nu ska jag strax ta prover för att se om jag har diabetes 1 och hur långtidssockret ser ut.

2021-07-26
NewGurl
NewGurl
Bebis på 4 månader

Jag har ju diabetes i släkten så de gjorde glukosbelastning, då dricker du äckligt sött vätska på fastande mage. Lämnar blodprov före och sedan efter två timmar när du druckit upp. Fick samtal idag från sjukhuset/diabetesmottagning att jag hade precis gränsvärde 8,5 då det börjar räknas som graviddiabetes. Ett besök inbokat nästa vecka då jag får veta mer hur jag ska göra vidare.

2021-07-26
Katti007
Katti007
Gravid i vecka 39

Jag har inte graviddiabetes vad jag vet men min barnmorska säger på varenda besök att jag ska bete mig som att jag har det pga att jag gått upp mycket i vikt.. hur gick det till när du fick diagnosen? Mätte de blodsocker och kontrollerade vikt eller vad är det som är ”avgörande faktorn”? Är orolig för att jag har det

2021-07-26
LisaMalin
LisaMalin
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...