App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Slutat med p-p, försöker bli gravid

Hej! Jag slutade med mina p-piller i slutet av januari och planerar och försöker skaffa barn och börjar bli less att jag aldrig plussar.. hur lång tid tog det för er? har ni några knep och tips eller är det bara vänta in tiden?

2021-07-24
Barnlängtan1
Barnlängtan1
Försöker

Ett tips till er som längtar efter ➕ et. Prova ät rosenrot i tablett form. Är den från mensen första dag till någon dag efter äl. För mig tog de inte ens en månad att plussa efter att ha haft hormonspiral i 6 år. Och jag ska tillägga att jag tidigare haft super svårt att bli gravid

2021-09-06
MariaPernilla
MariaPernilla
Gravid i vecka 9

Tog oss 11 månader från att jag slutade med ppiller. Hade långa och oregelbundna cykler, kollade upp det 1 månad innan vi plussade och fick till svar att jag har pcos. Men trots det så plussade vi månaden efter vilket såklart var väldigt roligt :)

2021-09-05
VirreVonkan
VirreVonkan
Gravid i vecka 27

Jag slutade med p plåster vintern 2019. Vi försökte aldrig utan tänkte händer det så händer det. Men jag slutade med p plåster för att kroppen hamnade i en sån obalans. Sen letade ja rätt på äl o så, bara för att lära känna kroppen igen efter 11 år med preventivmedel.
Så månaden efter ja lyckades lokalisera min äl så blev jag gravid. Blev gravid i mars-april 2020. Bebis föddes jan 2021.
Idag har jag stenkoll på när äl är osv, dock känner jag av äl, så lättare att veta när det är på g.

2021-09-05
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 7 månader

Mitt bästs tips (av egen erfarenhet) är att gå o kolla hos gyn så att allt ser bra ut! För mig visade det sig att jag hade pco ett halvår efter att vi börjat försöka, och jag kunde då få snabb hjälp. Så tacksam att jag gick dit och inte väntade.
Med det sagt är 9 mån helt normalt så det är inte alls säkert det är något konstigt, men behöver man lite hjälp på traven är det ju gött att komma igång med det direkt :-)

2021-09-05
Jera
Jera

För mig tog det 11 månader innan jag blev gravid efter p-piller. Hade då ätit i ca 15 år och var 31 år när jag blev gravid.. Kändes att kroppen behövde hitta sin egen balans även om min äl kom igång direkt. Det var väldigt tungt och jobbigt att behöva försöka så länge och aldrig få plus. Ingen som inte varit med om det förstår. Det är skillnad på 8e och 9e försöket, och 9e och 10e osv. Jag försökte trösta mig med att det är normalt ändå. Bara 25% chans att bli gravid varje gång ju! Jag fick mkt tidigt missfall en gång på 6e försöket också. Den bäbis som till slut blir till kommer kännas som den rätta :)

Mina bästa tips är att skita i vad folk säger ang. att inte stressa/tänka så mkt på det osv. Stress skapar inte barnlöshet! Det ÄR jobbigt att inte lyckas och inte kul att tvångsligga. Det tär på en. Försök skapa god förutsättning i kroppen bara :) ät tillskott med folsyra, gör saker du mår bra av, testa med äl-stickor om du är osäker när du har ägglossning. Försök skratta åt att ni måste ligga på beställning :) försök tänka att det är spännande och roligt. Testa inte varje månad i förväg och övertänk inte alla potentiella symptom! Jag plussade när jag minst anade ;)

2021-07-27
Sonos
Sonos
Bebis på 1 månader

För oss gick det på första försöket båda gångerna, vilket vi är så tacksamma för.
När vi har bestämt oss att försöka har jag börjat äta tabletter med folsyra i, gör du inte redan det kan jag verkligen tipsa om det!
Stort lycka till!

2021-07-26
Emiliahson
Emiliahson
Gravid i vecka 15

Tog 7 månader för oss, åt p-piller i 13 år :)

2021-07-26
Okt2021
Okt2021
Gravid i vecka 37

Från att ha slutat med ppiller (13 års användning) tog det oss 11 månader att plussa, mensen var oregelbunden och hade långa cykler på ca 35-40dagar. Kollade upp 1 månad innan jag plussade hos en gynekolog om jag kunde få någon hjälp att korta ner cyklarna och då upptäcktes det att jag har pcos. Så det var vår anledning till att det inte tog sig på en gång :)

2021-07-25
VirreVonkan
VirreVonkan
Gravid i vecka 27

Ska tillägga att vi började försöka först när min menscykel hade blivit kortare (40-50 dagar) igen och var relativt regelbunden. Då blev vi gravida på första försöket, men jag tror det hade tagit betydligt längre tid om vi började försöka direkt när jag slutat med p-piller eftersom menscykeln var helt rubbad efter flera år med p-piller.

2021-07-25
LisaMalin
LisaMalin
nyfödd bebis

När jag slutade med p-piller tog det väldigt lång tid innan mensen kom tillbaka och var hyfsat regelbunden igen. Jag fick väldigt långa menscykel, kunde vara allt ifrån 45-100 dagar mellan mens. Jag använde mig av ägglossningstest, samma tid varje dag + att jag inte kissade på cirka 3 timmar före jag tog testet för att få korrekta resultat. Sen försökte jag slappna av mer, stressa mindre, ta många promenader, äta bra och sova många timmar per natt. Fick ”ner” mina menscyklar till cirka 40-50 dagar före jag blev gravid. Tog 1,5 år att få tillbaka menscykeln relativt regelbunden och inte allt för lång. Vi började inte försöka när jag slutade med p-piller, men jag upplevde att det var svårt att veta när man har ägglossning när man ej har regelbunden mens. Ägglossningstest hjälpte verkligen.

2021-07-25
LisaMalin
LisaMalin
nyfödd bebis

För oss tog det exakt 2 år

2021-07-25
AnniWani
AnniWani
nyfödd bebis

För oss tog det 8 månader. Hade då ätit p-piller i 3 år. Började igen efter jag fått sonen. Ägglossningstest var min räddning då jag har en oregelbunden och längre cykel än vad det "normala" är. Hade jag inte använt ägglossningstest den månad jag blev gravid Hade jag missar min ägglossning pga denna månad var cykeln kortare än vanligt. Har alltid haft en längre cykel än vad det normala är.

2021-07-25
Maandiiis
Maandiiis

Tips är ägglossningstest, äta multitabletter, blandade även i bipollen i smoothie/yoghurt för jag har läst att det ska vara bra. Jag har haft lätt för att bli gravid och tror på dom knepen :) även att äta bra och röra på sig. Men som sagt det kan ju ta tid ändå. Vi började försöka i september förra året och har varit gravid två gånger innan men fick tyvärr två missfall innan den här graviditeten så sammanlagt försökte vi i 7-8 mån innan det funkade på riktigt :)

2021-07-25
Belle92
Belle92
Gravid i vecka 21

Tog ca 8 månader för oss efter att slutat med p-piller (använt i Ca 10 år).

2021-07-25
Vår22
Vår22
Gravid i vecka 17

Tyvärr så tror jag att det bara är att vänta in tiden, vet att det är hemskt när man bara vill ha det där plusset och det är inte det man vill höra men alla är ju så olika. Jag slutade med p-piller i februari/mars i år och är nu gravid i v 7 så för mig och min sambo tog det ca 4-5 månader.

2021-07-25
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 16
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...