App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vaccinera sig under graviditeten

Hej! Jag är gravid i vecka 13, går snart in i vecka 14. Jag är väldigt orolig över att vaccinera mig, varför vet jag egentligen inte. Men hur tänker ni? Ska ni/har ni vaccinerat er under graviditeten eller väntar ni?

2021-07-20
Lina9506
Lina9506
Gravid i vecka 14

Nattali, var kan man läsa om dessa studier? Om så skulle bara fallet hade ingen rekommenderat gravida att vaccinera sig. Jag skulle gärna vilja läsa de studier du hittat.

13 tim, 22 min sedan
Maddo
Maddo
Gravid i vecka 13

Vänta med det eller skit i vacciner. Covid är en influensa. Fler får biverkningar av vaccinet än av covid. Studier i usa har visat sterilitet, missfall och plötslig spädbarnsdöd hos dom som vaccinerat sig. Finns inget godkänt vaccin mot covid. Ingen försäkring täcker om något skulle hända. Dom som tar vaccinet är testpersoner, ett kliniskt testat vaccin har tagit 10-15 år och inte 10 månader som detta

19 tim, 49 min sedan
Nattali
Nattali
Bebis på 1 månader

Anledningen till att de inte rekommendera det i början var att det då inte fanns tillräckligt med studier på just gravida, nu finns det det. Detta är således inte en orsak till att vara skeptisk. Man har inte hittat några påverkan på fostret. Däremot vet man med säkerhet att Covid kan leda till mycket för tidig födsel. Sen är det såklart upp till var och en att välja men mar bör inte sprida oro baserat på tidigare rekommendationer.

2021-07-23
KarroK
KarroK
Bebis på 5 månader

Jag är i vecka 11 och jag kommer inte ta vaccinet. Var skeptisk till det redan innan jag blev gravid för vilka biverkningar det kan bli, både för mig och barnet i framtiden. Just att de inte rekommenderade vaccinet till gravida i början gör att jag blir än mer tveksam. Jag kan jobba hemifrån och undviker folkmassor så jag hoppas det är tillräckligt.

2021-07-23
MB01
MB01
Gravid i vecka 12

Jag har valt att inte vaccinera mig eftersom det ännu inte finns studier på om vaccinet påverkar barnet efter födseln. Skulle aldrig förlåta mig själv om det om ett år visar sig att mitt barn fått någon form av åkomma, tex narkolepsi.. Alla gör såklart som de vill!

2021-07-22
Litengodbit
Litengodbit
Gravid i vecka 23

Jag är gravid i vecka 17 just nu och jag valde att lyssna på barnmorskans råd om att ta vaccinet så har tagit första dosen. Även om jag kommer gå hem från mitt jobb vecka 20 så vill varken jag eller min sambo ta risken att jag eventuellt blir allvarligt sjuk om jag skulle få Corona senare i graviditeten!

2021-07-21
Jessicaellinore
Jessicaellinore
Gravid i vecka 17

Är gravid i vecka 28 och kommer ta första dosen nu på lördag. 😊

2021-07-21
Rosen10
Rosen10
Gravid i vecka 29

Jag fick faktiskt första sprutan dagen innan jag fick veta att jag var gravid. Dom råder ju gravida att vaccinera sig men efter v 12 så blev såklart lite orolig men det känns ändå bra 😊 ska vänta till efter v 12 nu innan jag tar andra sprutan. Även om jag först hade fått veta att jag var gravid så skulle jag ha vaccinerat mig, dom har vaccinerat så många nu så känns som att det borde kommit fram om det var några problem. Sen är jag nog mer orolig över att få svår covid under graviditeten än vad jag är för vaccinet. Jag träffar även otroligt mycket människor varje dag så hade inte funnits en chans för mig att undvika människor om jag inte vaccinerade mig.

2021-07-21
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 7

Jag har tagit dos 1 och kommer ta dos 2 nästa vecka då är jag 39v (38+)!

2021-07-21
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 38

Jag valde att vaccinera mig trots att jag jobbat hemifrån sedan årsskiftet. Vill absolut inte få Covid under graviditeten.

2021-07-21
HannaJosefine
HannaJosefine
Gravid i vecka 24

Jag har vaccinerat mig och det var inga problem alls 😊

2021-07-21
Lh123
Lh123
Gravid i vecka 37

Jag väljer att vaccinera mig för man vet mer om hur fostret påverkas av vaccinet än av covid. Jag är mycket mer rädd för covid än för vaccin och jag har ändå lyxen att kunna hålla mig undan från folk.

2021-07-21
Mirpa
Mirpa

Jag är gravid vecka 13. Kommer avvakta med vaccin på grund av så lite studier på gravida. Och att när vaccinet kom så fick inte gravida ta överhuvudtaget. Blev gravid i början av pandemin och har nu en son på 8 månader också. Det var ju såklart påfrestande och läskigt att vara gravid under pandemin och då längtade jag efter ett vaccin. Men nu känner jag att det är för tidigt för att våga ta. Vaccinerar mig när lillen har kommit ut.

2021-07-21
Sofiaevolina
Sofiaevolina

Jag har precis gått in i vecka 13 och känner precis som dig. Det lutar åt vaccination men bara för att jag arbetar som lärare och kommer komma i kontakt med många under höstterminen. Hade jag kunnat jobba hemma så hade jag nog väntat med att vaccinera mig. Känner mig ändå orolig eftersom det inte finns så många studier (såklart) om hur det ev kan påverka fostret.

2021-07-21
Maddo
Maddo
Gravid i vecka 13
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...