App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är bonus mamma och undrar.

Har bonus barn och de har sen innan dålig vana. Vi äter kvällsmat men de ser inte de som kvällsmat, för efter nån timme vill de ha kvälls macka som de anser är kvällsmat. Hur gör ni med era barn? Får de macka sent på kvällen innan läggdags? ”Kvällsmat” För jag är uppväxt med att man äter kvällsmat men tyckte man inte om maten och åt bara lite så kunde man ta en macka annars så gjorde man inte de.

2021-07-19
Hall0nsylt
Hall0nsylt
Gravid i vecka 28

Jag hade ju aldrig givit först middag och sedan kvällsfika en timme direkt efter maten. Då får man äta mer riktig mat. Vet ej hur gamla barnen är. Men vi ger inte kvällsfika. Äter middag mellan 17-18 och går och lägger sig vid 19. Skulle han vara uppe längre kan han få något för att nattfastan inte ska bli så lång. Dock är vår son 3,5 år. Men jag skulle aldrig ge smörgås eller liknande 1 timme efter maten då får man äta mer av middagen istället.

2021-07-20
Maandiiis
Maandiiis

Självklart ska inget barn behöva gå och lägga sig hungrig! Vi äter också middag vid sex - halv sju ungefär och vill barnen ha mer att äta innan läggdags, macka eller yoghurt, det vi kallar för kvällsmat, så är det självklart att de ska få det!

Min fråga till er som vuxna är följande, om du var hungrig när du skulle sova, hur skulle du känna dig då om någon sa till dig att du inte fick äta?

Dessutom växer barn och behöver definitivt mer mat i perioder plus att det ör väldigt svårt att somna hungrig och barnen behöver sömn för sin utveckling. Nej, fy farao, sånt här gör mig upprörd på riktigt! Jag har sex barn och ingen av dom har någonsin lagt sig hungrig! Kan tillägga att två av dom är underbara bonusbarn.

2021-07-20
March
March

Jag är uppvuxen i diverse olika bonusfamiljer och jag har alltid fått ha mina rutiner oavsett vem jag varit hos vilket varit bra för mig.
Skulle ha varit svårt om jag inte fick äta på ett visst sätt hos mamma och hennes partner och familj och på ett annat hos min pappa. Min kropp ställer ju liksom inte om för att jag är hos den andra föräldern. 😅

Vi har alltid ätit tidig middag vid ca 16-17 och sedan kvällsfika med ex macka vid 19-20 så man är mätt över natten. Det har fått mig att sova gott i alla fall. 🙂
Jag tycker det känns konstigt att neka något ätbart en stund innan nattning, vissa behöver ju äta på kvällen för att klara sig till frukost. 🙂

2021-07-20
Idisen
Idisen
Bebis på 12 månader

Jag är också bonusmamma och tycker också att det är svårt det där med att barnet har andra vanor hos sin mamma än vad vi har här hos oss. När det då kommer till mat på kvällarna så efterfrågade bonussonen en period ofta ”något att fika på” på kvällarna någon timme efter att vi ätit kvällsmat, men hos oss är kvällsmaten (lagad mat) vid ca 18.00-18.30 det sista vi äter. Och vad det sen är han menar med ”något att fika på” vet jag inte, om det typ är en macka eller om han menar godis/kakor. Vi förklarar för honom när vi äter att detta är det sista vi äter idag och sen blir det inte mer och nu är han så stor att han vet om att så är det. Så äter han dåligt, som igår kväll bara ris, så får han i så fall vara hungrig.
Jag och min sambo har en gemensam son och vi har sagt att vi har som regel att godis till barnen är på fredagar och lördagar, men när bonussonen kommer till oss på söndagar har han ibland godis med sig från sin mamma som han oftast väntar sig att han ska få äta samma kväll och blir då besviken när vi förklarar att han får spara det till fredagen. Så där ser man också olika vanor beroende på var han är. Innan jag träffade min sambo hade han bara sin son varannan helg och då blev det nog ofta att han fick godis och annat gott kanske även på söndagarna men nu när vi har ett gemensamt barn också så har jag sagt att då får det vara samma regler för båda. Vi kan liksom inte rucka på reglerna varannan vecka när bonussonen är hos oss och sen ha andra regler för vår gemensamma son de veckorna hans bror inte är här.

2021-07-20
Carroline90
Carroline90
Bebis på 8 månader

Vi äter middag vid 17-18 tiden och barnen lägger sig vid 20 tiden och oavsett om de äter bra eller dåligt vill de gärna ha nått innan sovdags. Vi kallar det kvällsfika. Kanske/kanske inte en dålig vana men jag själv fick alltid kvällsfika när jag var liten och så klart att mina barn får det också om de är hungriga. Är de hungriga men inte får nått blir det oftast tjorv vid läggdags och de kan inte sova för att de är hungriga etc. Jag ser inget fel i det så länge det inte är socker etc som de äter. Men en smörgås, frukt eller fil och flingor är helt okej. 🌸

2021-07-20
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 38

VI äter tidigt ca 17-17.30 så alla hinner äta före träning/aktiviteter.
Därför blir det ett sista mål, oftast havregrynsgröt eller rester från middagar tidigare under veckan. (mättar bra och är billigt och nyttigt, rester ska ändå ätas upp och havregrynsgröt är mycket mat/näring för få kronor) Ibland blir det smörgås (fast det känns som en onödigt lyxig grej)
Det tycker inte jag är en dålig vana! De ska ju inte behöva lägga sig hungriga...

Ibland när vi äter senare tex under sommaren, så får de ta en frukt tex banan innan sängen, så de är mätta.

När de var små så fick de såklart ersättning eller välling före tandborstningen. När de var lite större så blev det oftast gröt + ersättning/välling.

VI kallar målen för: Frukost, lunch (lagad mat), eftermiddagsfika/mellis (frukt/smörgås), middag (lagad mat) och kvällsmål/kvällsmacka/kvällsfika.

2021-07-19
solskensmamman
solskensmamman

Vet inte riktigt vad du menar med kvällsmat nu, eftersom du kallar båda målen för det. Men när jag var liten brukade vi äta middag (dvs lagad mat) vid 17-18 när alla kommit hem från skolan och jobbet. Sen fick jag och mina syskon kvällsmat (macka, pannkaka, yoghurt eller liknande) innan läggdags.

2021-07-19
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 8

Mina barn har tidiga vanor så det blir ofta ganska direkt i sång efter kvällsmaten, Vi äter mellan 17 - 18 och sen brukar min man och jag äta nåt litet innan vi lägger oss vid 22.

Men de kanske tycker att maten blir för tidig eller är det alltid så att det ska vara en macka senare. Jag tycker du ska prata ihop dig med barnens pappa så att han kan backa upp dig om vad som gäller.

2021-07-19
ma78
ma78
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...