App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kolik?

Hej! Jag har min dotter här på strax 8 månader som jag misstänker kanske har kolik…? Hon kan när som helst under dagen börja skrika (asså på riktigt skrika, illvrål som ger en panik i hela kroppen) och kan ta sånna höga toner så det slår lock i öronen… och hon går inte att trösta… hon 9 gånger av 10 går hon inte att trösta utan skriker sig tillslut till sömns. Detta händer ca 1-3 gånger om dagen och minst 1 gång på natten. Hon skriker så svetten dryper, hon kräks och blir alldeles rödflammig i ansiktet. Det kan hålla i sig allt mellan 30 min upp till 1 timma… Som sagt när hon väl drar igång så går hon inte att trösta utan är bara helt stilla och skriker och skakar/darrar med händerna. Hon tar inte nappen, flaska eller tröstas av närhet, utan det slutar alltid med att hon skriker sig till sömns eller somnar av ren utmattning i famnen… detta känns fruktansvärt asså… När jag läser på om kolik på nätet så känns det som att det kanske nästan stämmer överens förutom åldern. Detta är otroligt påfrestande både fysiskt och framförallt psykiskt… är det någon som har något tips? Varit med om liknande? Jag och min man börjar känna oss uppgivna, har BVC besök nästa vecka och hade tänkt ta upp detta med dom då, men kände nu att jag behövde skriva av mig… Mvh uppgiven mamma

2021-07-19
jenru19
jenru19
Barn på 1 år och 9 månader

Hej! Smart med anteckningar. Det ska jag börja göra. Nej hon har inte fått smaka på ägg ännu utan mest gröt och grönsaks puréer.
Trött kanske, men arg tror jag inte. Tänder har hon fått två st nere.
Tack för svar ❤️

2021-07-19
jenru19
jenru19
Barn på 1 år och 9 månader

Det kan vara så mycket olika saker att det bästa är nog att börja göra små anteckningar och leta efter mönster.
Tex händer det efter hon ätit något särskilt tex ägg eller mjölkprodukter?
Händer det när hon är pigg eller trött?
Händer det när något går fel och hon blir frustrerad?
För om det är efter ett visst livsmedel kan det vara allergi/överkänslighet, händer det när hon är trött så kanske ni kan testa att ändra sömnmönstret, är det när något går emot henne är det kanske affektanfall?
Så det blir lättare för er och för BVC att rådgöra om ni har gjort små anteckningar om hur det ser ut för er under dagarna.

Lycka till!

2021-07-19
solskensmamman
solskensmamman

Tänder på gång kanske?

2021-07-19
Jenjoe92
Jenjoe92
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...