App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dedär med covid och jobb...

Jag jobbar i kök på förskola och även ute på avdelningar för o städa osv. Jag har alltså barn kring mina ben några ggr om dagen. Tror ni det är tillräckligt för att man ska behöva gå hem tidigare pga covid? Kan ju tillägga att de gått väldigt mycket corona på jobbet, och jag har inte vaccinerat mig o tänker inte göra förens senare i grav.

2021-07-19
cirtep123
cirtep123
Gravid i vecka 10

Man måste ju inte gå hem tidigare. Jag jobbar som sjuksköterska på sjukhuset och jobbade till v 30. Jobbade dock aldrig med misstänkta eller konstaterad covid. Men kände mig mer säker på jobbet än på Ica maxi. Finns ju mycket man kan göra själv. Munskydd, visir, undvika att vara bland barnen? Finns säkert mer, men kan inte ditt jobb. Behöver inte träffa alla man känner. Om du inte ska jobba, ska du isolera dig hemma? Eller kommer du träffa en massa folk ändå? Känns ju inte så meningsfullt att gå hem tidigt om man ändå ska leva som vanligt.

2021-07-20
Maandiiis
Maandiiis

Det borde väl räcka för att få gå. Jag jobbade på ett lager och fick gå hem direkt i vecka 20 :-).

2021-07-20
Julibarn21
Julibarn21
Gravid i vecka 40

Be din chef göra en riskbedömning, allt hänger på om din chef anser att det är en stor risk för dig att bli smittad. Men oavsett så får du inte gå innan 20+0 så det är ett tag kvar för dig.
Hoppas det löser sig på bästa sätt för dig och bebisen 🙂

2021-07-19
Ciccius
Ciccius
Gravid i vecka 37

Det är din arbetsgivare som gör den bedömningen. Varför inte vaccinera dig så slipper du risken att bli allvarligt sjuk? I första hand ska du omplaceras eller så ska riskerna reduceras, du kan ex ha munskydd eller visir när du är bland barnen.

2021-07-19
Abborre
Abborre
Bebis på 2 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...