App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

SRRI vid graviditet

Hej, Jag är gravid och tar SSRI (escitalopram 10 mg) och undrar om det är några fler som gör/har gjort under graviditet, och hur det har gått för er? Är lite orolig över att fostret/barnet ska ta skada av det, vilket min läkare har förklarat att risken är väldig liten att det gör.

2021-07-19
smetana
smetana
Gravid i vecka 8

Åååh, tusen tack idaamari för att du delade med dig av din upplevelse! Så skönt att höra att din lilla tjej mår bra idag, och att du också gör det! Det är verkligen det jag också fått höra, att fostret kan ta skada av att mamma mår dåligt psykiskt - och att det kan vara värt det i det långa loppet. Det är som du säger - mår mamma bra så mår bebis bra!

2021-07-20
smetana
smetana
Gravid i vecka 8

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-07-20
smetana
smetana
Gravid i vecka 8

Tog inte Escitalopram men tog däremot Sertralin, vilket också är SSRI, under senare delen av min graviditet. Tog inte Sertralin innan jag blev gravid och inte heller fram tills vecka 32 men var tyvärr så mycket tråkigheter jag fick gå igenom så mitt mående försämrades drastiskt och läkarna samt barnmorskan ansåg att det fanns fler fördelar än nackdelar med att jag skulle börja med medicinen. Fostret kan ju nämligen även ta skada av att mamman mår dåligt, och är ju större risk att drabbas av förlossningsdepression om man mår dåligt sen innan. Jag fick inte bara börja ta medicinen medan jag var gravid, utan dom tog även och ökade min dos medan jag var gravid. Min dotter kom 13 dagar för tidigt men är idag en frisk, sprallig och glad liten tjej. Hon blir fyra månader om fyra dagar. Var först väldigt tveksam till att börja med Sertralin, då jag var livrädd för att min bebis skulle ta skada av det, men nu i efterhand är jag så glad att jag valde att lyssna på läkarna och börja med Sertralin för mitt mående tog en sån rejäl vändning till det bättre och när man själv mår bra så mår ens bebis bra. Man får helt enkelt väga för och nackdelar mot varann.

2021-07-20
idaamari
idaamari
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...