App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ändrade rörelser

Hej! Jag är gravid i vecka 32, går in i vecka 33 imorgon. Har senaste dagarna upplevt att rörelserna har ändrat sig och inte känns lika tydligt som förut. Man kan fortfarande se dem utanpå magen men det är svårare att känna buffarna om man inte håller händerna på magen. Kommer ihåg att barnmorskan sa att rörelser kan ändra karaktär framåt vecka 32, är det någon mer som upplevt det här? Upplever även att det är mycket mer aktivitet på kvällen än på dagen.

2021-07-18
LisaMalin
LisaMalin
Gravid i vecka 33

Är du mycket orolig tycker jag att du ska ringa din barnmorska.
Jag gjorde det flera gånger i min förra graviditet och hon fick lugna ner mig.
Jag känner helt klart igen mig i den tryckande känslan du beskriver, halva magen putar ut på ena sidan precis som om bäbis försöker ta sig ut genom bukväggen, jätteskönt (inte.)

2021-07-20
Mirpa
Mirpa

Mirpa: Exakt så är det för mig också! Det blir även extremt hårt på vissa ställen i magen vilket känns tydligt då det trycker, men jag känner ändå inga ”sparkar” fast än jag känner hur det spänner. Nu senaste dagarna har jag börjat känna som ”skrapande” rörelser allra längst ner i magen, nästan vid bäckenbenet. Tycker det är så märkligt.
Har tidigare under graviditeten varit på undersökningar då det rört sig väldigt lite, så vet inte om jag bör vara orolig eller ej.

2021-07-20
LisaMalin
LisaMalin
Gravid i vecka 33

Tycker också att det känns annorlunda nu, är i v 31. Ibland kan jag verkligen se hur magen rör sig utan att känna något nämnvärt i den vilket är rätt märkligt. Nästan så att jag känner bättre med händerna än med magen, vilket gör att jag löjligt nog går runt med händerna på magen så fort jag kan.

2021-07-19
Mirpa
Mirpa

Va nog runt vecka 33 när det ändrade sig. Han är lika aktiv som förut men rörelserna ändrade karaktär, väldigt mycket fler sparkar på mina stackars revben 😂 annars är rörelserna mer all over the place, inte bara sparkar utan man känner när han rör sig lite hela tiden.

2021-07-18
Ciccius
Ciccius
Gravid i vecka 37
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...