App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bebis gråter/gnäller vid varje sömnstund

Har en fyra månaders som extremt sällan somnar på egen hand utan måste väldigt aktivt sövas för att kunna somna. Om inte så är de vakna stunderna 6-7 h i sträck och sen panikgråt till sömn. Inte kul så vi har ungefärliga sovrutiner på dagarna istället. Men det är ändå gnäll och gråt och spänna kroppen i 10-15 min inför varje sovstund. Har provat lägga både vid första trötthetstecken för att undvika övertrötthet samt väntat längre men det är samma. Har någon tips på mer lugn insomning? Är orolig att sova ska föralltid förknippas med gråt och protest istället för någon skönt och lugnt.

2021-07-16
Peppigpappa
Peppigpappa
Bebis på 8 månader

När du skriver att han sällan somnar på egen hand menar du då att han läggs ner i sängen och förväntas somna där? För det är nog extremt ovanligt för en bebis. Tyvärr måste jag nog säga att er situation låter väldigt vanlig om jag tänker på vad jag hör från vänner. Vår son har aldrig somnat själv utan vi vaggar honom i famnen och antingen sjunger en vaggvisa eller spelar en på mobilen. I perioder går det enkelt och snabbt och i perioder krånglar han mycket. Det händer ju extremt mycket i deras utveckling och de kommer alltid att ha perioder med mer gnäll och mer behov av närhet. Tror det handlar mycket om att hitta något som funkar. Just nu vill tex vår son inte nattas i sovrummet utan i hallen. Så testa er fram men förvänta er inte att han ska somna av sig själv.

2021-10-28
KarroK
KarroK
Bebis på 9 månader

Sådär var min son också kring den åldern.. jag tyckte också vi gjorde allt som man ”skulle” göra, han var inte övertrött, vi försökte hålla tiderna osv.. för honom hjälpte det litegrann att komma ner i varv genom att få ligga och leka med en leksak och försöka distrahera honom tills ögonen åkte igen, men oftast fick man bara vänta ut honom. Vid 4 månader inträffar för många ”4 month sleep regression” så det kanske kan ha med det att göra, att de vägrar somna in i det sista! Vi hade det så i några veckor men kring 5,5 månad vände det typ från en dag till en annan och han somnar nu oftast snällt utan gnäll. Men det är nog väldigt vanligt när de är inne i någon typ av utvecklingsfas! Har ni testat ifall han är mer nöjd i t.ex vagn eller bärsele? Om ni inte orkar ta striden vid varje sovstund 🙂

2021-10-26
Linnsofia
Linnsofia
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...