App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Värmeutslag

Nu när det är så varmt får vår son röda värmeutslag som blossar upp på främst benen men även på magen och bröstkorgen. På benen är det värst på låren och precis vid blöjkanten. Han får dessa utslag även om han inte är ute i solen det räcker att det är varmt. Är det någon som har tips på någon bra salva/kräm att smörja med? Jag har provat att smörja med Hydronortisonkräm och med Decubal men jag tycker inte att det har hjälpt.

2021-07-15
Carroline90
Carroline90
Barn på 1 år och 10 månader

Vår dotter får periodvis omfattande nässelutslag pga värmen, vi har fått antihistamin utskrivet av läkare. De tips vi har fått är att lufta mycket, undvika stark sol och temperaturväxlingar. Kortisonsalva är sådär på sommaren eftersom man är ute mycket i solen, enligt vår läkare.

2021-07-19
Majmamman
Majmamman
Barn på 3 år och 3 månader

Min son fick också värmeutslag men han hade även massvis av hormonplitor, detta började i ansiktet och sedan ner mot bröstkorgen.

Han blev jättetorr på ansiktet, speciellt runt munnen och vid öronen. När han fick värmeutslag blev han även röd och då såg han ju helt brännskadad ut. Visste inte att det kunde se så hemskt ut på små bebisar.
Tillslut gjorde jag såhär;

Han badade i vatten med babyolja, efter badningen när han lufttorkat smörjde jag in ansiktet med Bephanten (där han var som torrast) och resten av kroppen där han var torr med vanlig barnvänlig hudlotion, parfymfri.

Varje morgon och kväll smörjde jag honom på det sättet, Bephanten och lotion.
Någon gång mitt på dagen hudlotion och ibland babyolja direkt på hans huvud i stället för lotion, varierade lite på huvudet.

Han fick luftas naken varje dag också.

Det gick över på några dagar, såååå skönt! Jag berättade även för min sköterska på BVC och hon sa jag kunde fortsätta om det blir bättre, skulle det komma tillbaka eller bli värre hade vi isf börjat med Kortisonbehandling (salva).

Det värsta försvann på 3-4 dagar. I dag är han bara ynkligt lite torr på toppen av hans huvud som jag fortsätter smörja med lotion en gång om dagen.

Ibland kan han bli röd och prickig i vecken, antar det är värmeutslag och nu kan han även svettas, jag har märkt att pudra honom med puder, speciellt under halsvecket, hjälper väldigt bra. Inte det vackraste med en bebis med vitt puder lite överallt haha, men det hjälper faktiskt. :)

2021-07-19
NewGurl
NewGurl
Bebis på 16 månader

Utslagen ”torkade ut” lite innan de försvann på vår son, man får ju bara ha koll så det inte blir stora skorpor då kanskedet rör sig om något annat?

Är det inget som verkar störa eller blir värre så hade jag bara låtit det vara :) Bästa rådet är att lufta så mycket som möjligt.

2021-07-19
MagdalenaLindell
MagdalenaLindell
Bebis på 8 månader

Salva tycker jag bara gjort det värre. Bästa är att vara i skuggan, naken så mycket det går för att lufta.

2021-07-16
Tistel86
Tistel86
Bebis på 13 månader

MagdalenaLindell - Blev utslagen torra på er som också? På vår son blir dom det, så därför vill man ju ändå smörja för att han ser ut att bli så torr. Men som du skriver så blir det kanske ännu varmare när man smörjer och det bästa är kanske att bara låta det vara så att det inte blir mer irriterat.

Jag hoppas att det ska lägga sig snart och att denna hemska värmen också lägger sig lite för det är ju jobbigt över lag för dom små i denna värmen.

2021-07-15
Carroline90
Carroline90
Barn på 1 år och 10 månader

Min son var likadan när han var mindre, så fort det blev varmt fick han jobbiga värmeutslag. Salva ”stängde” bara in värmen ännu mer tyckte jag. Fick rådet att försöka lufta och torka ut så ofta det gick.
Han fick ligga/krypa naken så ofta det gick, och värmeutslagen försvann ganska snabbt efter det :)

2021-07-15
MagdalenaLindell
MagdalenaLindell
Bebis på 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...