App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Depression

Hej, jag känner mig så fruktansvärt ensam. Har flyttat till en ny stad långt ifrån min 'trygghet' (bott här 1,5år nu) men har inte blivit bättre, snarare sämre nu under graviditeten. Det enda jag gör på dagarna är sova och gråta. Jag orkar inte mer, jag vill egentligen bara avsluta detta meningslösa och ensamma liv jag har. Men jag vet att jag kommer aldrig att göra det. Hur ska jag göra för att må bra? Ensamheten är värst, jag har inga vänner. Ingen jag kan prata med.

2021-07-13
ZakrissonM
ZakrissonM
Gravid i vecka 37

Hej! Åh, vad jag känner igen mig. Jag slutade gymnasiet och flyttade till en ny stad där min pojkvän bodde, gravid (blev gravid några dagar innan studenten), och så gick jag igenom hela graviditeten ensam. Min familj bodde 55 mil ifrån och det var och är en pandemi så vi sågs ingenting överhuvudtaget. Pojkvännen och hans familj var de enda jag träffade. Jag lärde inte känna någon heller. Nu har jag bott här i över ett år, ett år och 2 månader, och har en son på 5 månader. Har fortfarande inte träffat min mamma eller mina gamla kompisar, känner ingen, och är jätteensam. Vet verkligen inte hur jag ska lära känna någon, och jag har hamnat i en depression jag med.
Försök prata med din barnmorska, jag gjorde inte det och ångrar mig lite grann över det.
Och om du bor i Stockholmsområdet kan vi gärna prata och peppa varandra.
Du är stark, glöm inte det! :)

2021-07-17
Mammafjäril182
Mammafjäril182
Bebis på 6 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-07-17
Mammafjäril182
Mammafjäril182
Bebis på 6 månader

Hej!
Har du pratat med din barnmorska om hur du mår? Det är inte alls ovanligt att må dåligt/sämre under graviditeten med allt som händer i kroppen, men det finns hjälp och stöd att få! Så ta kontakt med din barnmorska och be om hjälp, det klarar du! Kan också tipsa om podden "vattnet går" avsnitt 152 med Felicia Sjösten som handlar om detta.

Kan du kanske resa hem till tryggheten en tid för att få en paus och kanske må lite bättre? Eller bjuda hem någon gammal vän du saknar och kan anförtro dig åt? Annars finns det även "dejtingappar" fast för vänner. Kan också rekommendera kompisbyrån, där kan du inte bara få chansen att träffa nya vänner utan gör en god gärning under tiden. Vet inte var du bor och vad som finns där, men efter födseln kan du ju träffa andra via ev. föräldragrupp/öppen förskola och andra aktiviteter för nyblivna föräldrar också. (Men vänta inte, du förtjänar stöd och att må bra nu!) Är övertygad om att det finns många fina framtida vänner åt dig därute.

Hoppas du får den hjälp du behöver och mår bättre snart!

2021-07-15
Grön
Grön

Om du mår så dåligt kan du inte flytta tillbaka till där du bott innan ? Är ju viktigt och mer hälsosamt att må bra spec under och efter graviditeten. Vilken stad bor du i? Om du inte mår allt för dåligt så försök hitta en liten hobby där kan man alltid hitta någon. Gravid yoga / träning med andra gravida ? Om du inte är för rädd för denna så kallade pandemi ?
😊

2021-07-13
Nattali
Nattali
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...