App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

hur skulle ni beskriva ert gravidillamående?

Hej, jag är äntligen gravid efter 1 års försök och 5 tidiga missfall. Mår illa av och till, vissa gånger så pass att jag sprungit till toaletten och trott att jag ska kräkas (men inte gjort det.) men det känns inte som jag inbillat mig att det ska kännas? Det känns bara som när man gått för länge utan att äta typ? är hungrig oftare och känns som att jag blir så hungrig att jag är påväg att spy. Relaterar någon med det? I och med att jag haft 5 missfall är jag väldigt orolig, så jag mår gärna illa och kräks, även om jag skulle bli rent av sängliggande. Hellre det än oron. men nu vet jag ju inte om illamåendet faktiskt beror på graviditeten eller om jag helt enkelt äter mindre nu när jag inte jobbar och har fasta matrutiner? Någon som skulle beskriva illamåendet likadant? eller annorlunda?? Är gravid i vecka 6, 5+3

2021-07-08
Aleachim
Aleachim
Bebis på 6 månader

Det är så otroligt olika. Min första graviditet mådde jag mest illa på morgonen. Kunde vakna och må bra, men så fort jag ätit frukost fick jag springa till toan och sen äta en frukost igen. Och sen hade jag inget mer den dagen. I min nuvarande graviditet är det helt annorlunda. Det är en liten diffus obehagskänsla, snarare än ett riktigt illamående. Jag har inte kräkts ännu, och jag har inga direkta tider som jag mår illa på, utan obehagskänslan kan komma och gå på 5-10 minuter när som helst. Så, med det sagt, det du upplever är antagligen helt normalt för en graviditet och alla upplever det heeeeelt olika!

2021-07-24
Elajni
Elajni
Bebis på 6 månader

I denna och förra graviditet så kändes det som att jag var illamående när jag inte åt och jag kände återkommande illamående och hunger varje 1-2 timmar (kunde riktigt hugga till i magen som om jag inte åt på flera timmar men jag har som tur klarat mig på nätterna utan att vakna illamående/hungrig). Jag har inte spytt en enda gång då jag åt varje gång jag kände illamående (då mådde jag bättre) men ni kan gissa att jag gick extra mycket upp i vikt medan de flesta spyr/går ner i vikt under första 20 veckor. En gång var jag nära att spy och fick skynda mig äta något, drack även en del vatten med citron för det hjälpte mig för någon anledning. Nu snart i tredje trimester och börjar känna lite illamående igen...

2021-07-23
Amana
Amana
Bebis på 11 månader

Mådde illa till och från mellan v 6-30, som värst på kvällen. Lindrades av att jag åt lite och ofta. Blandade ofta ihop hunger och illamående vilket resulterade i att jag knappt var sugen på någonting. Det enda som fungerade genom hela graviditeten var rostat bröd!

2021-07-23
FannyCh
FannyCh
Bebis på 15 månader

Känner igen mig en del i det du skriver. Jag har inte mått jätteilla men ibland har jag känt av illamående litegrann och då har det känts som ett illamående när man är riktigt hungrig. Ännu har det dock inte känts som att jag ska spy. Jag tycker inte heller att det känns som jag trodde att det skulle!

2021-07-22
Gonis
Gonis
Bebis på 6 månader

Blev sjukskriven pga illamåendet, mådde fruktansvärt illa och allt fick mig att vilja kräkas. Kunde inte känna lukter, tänka på mat eller röra mat utan att bli illamående. Slutade med att jag gick ner 6 kilo. Men efter v 13-15 släppte allt o jag började sakta men säkert gå upp igen :)

2021-07-11
ZakrissonM
ZakrissonM
Bebis på 11 månader

Mådde illa dygnet runt från v 5-20! Spydde några enstaka gånger men illamåendet var extremt så fick äta lergigan comp för att kunna jobba eller göra nått! Efter v 20 mår jag fortfarande illa men inte alls lika starkt! Jag fick genom ett blodprov veta att jag hade extremt högt hcg barnmorskan sa att det troligen därför jag mådde så illa! Men sen sa hon att det är ett bra tecken på att må illa, att hcg är bra att ha högt för att fostret ska stanna kvar! Självklart går graviditeten bra utan illamående också men det var jag läst mig till och hört också så! Lycka till 💞💞

2021-07-10
Gravid anonym
Gravid anonym
Bebis på 14 månader

Jag mådde jätteilla dygnet runt men kräktes ytterst få gånger. Fick ibland springa till toaletten för jag mådde så illa men kom sällan något. Spelade ingen roll om jag åt eller inte. Mådde lika illa ändå.

2021-07-10
Maandiiis
Maandiiis

Alla upplever illamåendet annorlunda , vissa slipper det helt. Lyllos de…
Men jag kräktes 5-6 ggr per dag i 6-7 veckor men illamåendet satt kvar till vecka 11-12 utan kräkningar.
Har fortfarande svårt än idag att äta viss mat som jag då kräktes upp 😅 (1 år sen jag blev gravid)

2021-07-10
Sofieeva
Sofieeva
Barn på 1 år och 8 månader

Är nog olika för alla hur det känns, de första veckorna kändes det som att jag var konstant bakfull i stort sett och på kvällarna så kändes det ungefär som när jag haft magkatarr - ungefär som du beskriver en hungerkänsla.

2021-07-08
loka_citron
loka_citron
Bebis på 13 månader

I början av min nuvarande graviditet så mådde jag fruktansvärt illa och spydde typ hela dagarna, var i princip soffliggande (inte jättesmidigt med en 1,5 åring hemma också haha..). Ibland kunde jag må jätteilla när jag inte ätit på för många timmar och fick jag inte mat snabbt då så spydde jag. Vissa dagar mådde jag till och med så pass illa att jag inte fick behålla en enda måltid. Svårt att beskriva hur illamåendet kändes, men jag tror absolut att ditt beror på graviditeten. Mitt började i vecka 6.
Mitt tips är iallafall att äta kontinuerligt, jag lärde mig att jag behövde äta varannan/var tredje timme för att inte behöva ligga dubbelvikt av mitt illamående och för att slippa spy av hungerillamåendet.
Hoppas ditt illamående går över snabbt! ☺️

2021-07-08
rebeckah
rebeckah
Bebis på 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...