App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

BF mars 2022

Hej på er! Tänkte starta en tråd för oss med BF i mars 2022. Jag plussade idag efter ett tidigare MF och har BF 7/3. Någon mer här inne? :)

2021-06-26
Blåbär55
Blåbär55
Gravid i vecka 20

Vi har haft det väldigt turbulent senaste veckorna.. Min älskade pappa somnade in för snart 3 veckor sedan och allt kring det har varit fruktansvärt. Han var så lycklig över att bli morfar igen (10nde barnbarnet), så det gör riktigt ont att han inte fick vara med oss längre.
Men, mitt i all sorg gick vi på RUL och fick se vår lille påg. Allt såg superfint ut. Vår bf blev framflyttad på kuben och det stämmer fortfarande. Moderkakan sitter baktill, så vi kommer nog snart kunna känna mini utanpå magen också. Den glädjeyran vi gick ifrån kliniken med var fantastisk!

Jag jobbar som trafiklärare och det där med riskbedömning är nog inte den starkaste sidan i det här yrket. Mestadels för att man har svårt att få andra arbetsuppgifter. Finns inte mycket annat att göra än att sitta i bilen..
Som det ser ut nu är jag sjukskriven på 50% och med det hoppas jag kunna jobba fram till vecka 1 2022. Men vi får se helt enkelt.

Ta hand om er :)

10 tim, 12 min sedan
SSaarraahh
SSaarraahh
Gravid i vecka 21

Vi var på ultraljud i veckan och fick reda på att det är en liten tjej där inne 🥰😃.
Så häftigt att se den lilla krabaten igen 😃😍.

11 tim, 53 min sedan
Solrosen123
Solrosen123
Gravid i vecka 20

Vi ska på vårt RUL den 28:e. Är då i vecka 20. Känns som en eeeevig väntan 😅
Ska bli så spännande att se den lille igen 😍

12 tim, 8 min sedan
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Vi var på rul 7/10 och allt såg bra ut. Vi har sagt lillebror om magen hela tiden då det bara föds pojkar på min sambos sida, vår son är 13 pojken rakt ner från hans gammelfarfar men visade sig att det troligtvis är en liten lillasyster denna gången ☺️

2021-10-15
2bebis
2bebis
Gravid i vecka 21

Vi var på RUL i måndags. Fick BF 12/3.

Tyvärr så var allt kanske inte som det skulle... :( Allt såg egentligen bra ut, förutom hjärtat. BM sa att det såg ut som en extra kammare - vilket hon sa är omöjligt. Så dom vet inte vad/om det är något fel och vi kommer skickas till Specialist i Göteborg för vidare utredning. Känns sådär... Bara att vänta med en klump i magen, på att något KANSKE är fel. :(

2021-10-13
Elajni
Elajni
Gravid i vecka 20

Vi var också på RUL igår! 🥰 äntligen fick vi se bebisen igen, och vi som var övertygade om en pojke fick en överraskning när bm sa flicka!
Häftigt.

2021-10-13
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 21

Vi var också på RUL igår, och jag har sedan dag 1 kallat bebis för han och känt 100% att det är en pojk, vilket det också var!
Han mådde bra och vi fick tom se när han kissade hAha.🥺

2021-10-13
Bubbies
Bubbies
Gravid i vecka 21

Igår var vi på RUL, där allt såg fint ut med vår lilla tjej ❤️ Fler som hunnit varit på RUL?

2021-10-13
emmastromberg
emmastromberg
Gravid i vecka 20

Vi gjorde NIPT, svaret skulle man få 2 veckor senare och det blev 2 nervösa veckor. Vi hade hoppats på att få svar tidigare än så men precis 14 dagar efter provet fick vi svar. Vi blev väldigt lättade då testet visade att det inte fanns några avvikelser! 😀 tror det bästa är att bara visa intresse och förståelse, vill personen prata så är man där och lyssnar, vill personen inte prata så behöver man inte tjata om det. Det bästa är väl helt enkelt att visa att man finns där 😊
Jag är nu i alla fall ganska säker att det är bebisen i magen jag känner och inget annat 😍 vågar inte sägs det till 100% men är typ 80-90% säker på att det är bebisen, känns så otroligt bra!
Barnvagn är också beställd nu, blev en Britax smile 3 för oss.

2021-10-10
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Annggiie, vad skönt att ni landade i något som kändes bra för er! ❤️
Bokmalen, hur gick det för er, gjorde ni NIPT? Jag har en vän som går igenom samma sak och vill bemöta så bra jag kan.

Kan inte säga att jag känner bebisen än, har anat men kan inte dra slutsatsen att det är bebisen och inte mina tarmar hehe. Min sambo vill ta reda på kön, och jag tänkte först låta han bestämma, men jag börjar bli rädd för att de ska säga fel kön?! 😅

Jag har ett kontorsjobb som jag kan sköta hemifrån och planerar att jobba fram till 1-2 v före BF. Men nu när restriktionerna släpper så öppnar det upp för att jag ska börja resa i jobbet igen, men jag kommer berätta för min chef nästa vecka (typ nervös!) för att få förståelse.

2021-10-10
MAD123
MAD123
Gravid i vecka 19

Då verkar det som att det är olika beroende på vilken arbetsplats det gäller. Men så länge man är nöjd med beslutet så är det ju bra 😊

Jag och min sambo ska inte ta reda på könet utan vi vill ha det som en överraskning ☺️

2021-10-07
Köttbulleen
Köttbulleen
Gravid i vecka 20

Jag jobbar som grundskollärare och jag får inte jobba på plats efter vecka 20. Så jag ska endast jobba 4 veckor till sen ska jag gå hem. Har dock fått beviljat att jobba hemifrån på 25% fram till jul så jag har lite att göra iallafall :)

2021-10-03
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Jag jobbar inom grundskola och kommer få fortsätta jobba.
Jag får min andra spruta snart och enl FHM har vaccinerade gravida lika bra skydd som alla andra.
Personligen tycker jag det känns skönt eftersom jag annars klättrar på väggarna plus att jag vill kunna spara och handla till bebisen vilket typ inte går när du går på grav peng eftersom det är så lite man får.
Så jag tänker ekonomiskt också.
Tänker att sålänge jag mår bra så känns det bra!!

Är det någon mer som har moderkakan i framvägg ?

2021-10-03
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 21

Jag har mått lite för bra på sistone, är rädd att illamåendet ska komma tillbaka men ska försöka börja njuta av att må bra 😊 extremt ömma bröst bara, har så extremt ont vissa dagar, men det är allt. Vi har RUL om några veckor så längtar till det, vi ska ta reda på könet, jag och sambon är alldeles för nyfikna, vi måste få veta så snart som möjligt haha.

Angående jobbet så får jag fortsätta jobba. Jobbar inom kundtjänst och vi svarar både i telefon och har en butik. Enda saken som ändrats är att jag inte ska stå i butiken längre. Är så glad att jag kan fortsätta jobba 😊 har börjat tänka lite på hur länge jag vill jobba innan förlossningen, funderar på att jobba februari ut och sen vara ledig från 1 mars men vi får se hur det blir.

2021-10-02
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Hej! 😃 snart dags för stora ultraljudet här, ca 2 veckor kvar. Så spännande!! Ska ni ta reda på kön?
Jag har fått så mycket mer energi nu mellan ca v 13- nu och det är väldigt skönt! Mår inte illa någonting och har hungerkänslorna tillbaka 🙏.

Jag vill jobba så länge som möjligt och skulle bli alldeles för rastlös och vara hemma 😅. Som tur är har inte min arbetsgivare ens pratat om det så jag jobbar på 😃.

2021-10-02
Solrosen123
Solrosen123
Gravid i vecka 20

Hej på er ☺️
Hur går det för alla? Kommer ni få fortsätta jobba när ni kommer in i vecka 20 och vad jobbar ni med?

Själv har jag nu fått reda på att jag ska fortsätta jobba och jag jobbar inom hemvården. Är väldigt kluven gällande detta men får se vad som händer längre fram nu när alla restriktioner är släppta med 🤔

2021-10-02
Köttbulleen
Köttbulleen
Gravid i vecka 20

Hej!
Jag har idag gått in i v19, beräknad 220302. Var på Kub för en månad sedan ungefär, sedan glukosbelastning och nu senast läkare för att lyssna på hjärta/lungor samt sjukgymnast.
Dras med foglossning från h*****, men utöver det mår jag ganska bra kroppsligt.
Har känt av fladder sedan vi var på kuben och då framför allt när vi sitter I bilen och sena kvällar. Köpte mammabyxor i februari när vi väntade första barnet (slutade tyvärr i ma), som jag nu använder alltid eftersom att jag får klåda på magen av alla andra byxor.

2021-09-30
SSaarraahh
SSaarraahh
Gravid i vecka 21

Ja det känns superskönt!😊
Haha åh, så typiskt att man alltid ska falla för det dyraste 🙈
Vi fastnade för Britax smile 3 faktiskt! Väldigt lätt och smidig. Jag är väldigt kort så jag behöver en lätt vagn känner jag. Vi provade en Emmaljunga också men upplevde den som tung och klumpig. Men vi ska kika på fler ställen då denna butik inte hade alla märken. Men just nu ligger britaxen på topp! 😊

2021-09-27
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Här rör det sig för fullt i magen men är även andra barnet så kan vara lite lättare att känna då säger dom :)

Vi köpte britax smile 3 när sonen föddes och har varit supernöjda med både liggdelen, sittdelen och babyskyddet :)

2021-09-27
2bebis
2bebis
Gravid i vecka 21

Vad skönt att ni kom fram till ett beslut som kändes så bra för er och att ni kan njuta nu istället 😊
Vi visste absolut inget om vagnar visade det sig när vi var där haha, men fastnade för Cybex Priam duovagn men det var också typ den dyraste! Vagn + babyskydd + basenhet + adapter = 22 000 kr! Helt sjukt. Så den försvann direkt från vår lista. Men duovagn vet vi att vi vill ha i alla fall. Nu har vi kikat lite online på Cybex Talos 2 in 1 duovagn och Britax smile 3 duovagn, så dom ska vi testa nästa gång vi är i butiken 😊 känns i alla fall bra att vara ute i tid med vagn, leveranstiden här hos oss är ca 4-5 månader pgq covid. Ni då? Fastnade ni för någon vagn?

2021-09-27
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Vi valde att inte göra fostervattensprovet då det helt enkelt kändes fel. Det var som en stor sten som föll när vi bestämde oss. Nu blickar vi bara framåt och ska försöka njuta så mycket vi kan 😍
Vi var också och kollade på vagnar idag.. haha håller verkligen med!! Vad är ni inne på? 😊

2021-09-26
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Hur går det för alla här? Har allt gått bra? 😊 har ni börjat känna av några små sparkar än? Jag tror jag känt någon liten spark men kan lika gärna vara inbillning för att jag så gärna vill känna nåt. Jag och sambon har börjat kolla på barnvagnar och herregud vad mycket det är att tänka på! 1000 olika delar och olika funktioner att ta hänsyn till. Mycket att tänka på kring vagnen.

2021-09-25
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Tack Bokmalen och detsamma!❤
Nej, då mitt resultat var ganska högt så fanns risken att NIPT skulle visa samma sak, så för att vi skulle slippa all väntan med att först vänta på resultat på NIPT för att sedan troligtvis få göra ett fostervattensprov ändå, så tyckte hon att vi skulle göra det direkt. Är mest orolig för den ökade risken för missfall med fvp men samtidigt så har jag förstått att den är väldigt liten, så vi kör.
Hoppas att det vänder nu så man kan få njuta lite också.

2021-09-14
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Håller tummarna för dig Annggiie! Som sagt så vet jag exakt hur det känns och den konstanta oron som uppstår efter att man får veta att man har hög risk för avvikelser 🙁 hoppas det går bra för oss båda! Du fick inte göra NIPT-prov?? Det fick jag göra direkt efter KUB när dom som såg att det var en förhöjd risk. Tänker att fostervattenprov medför ju en risk som inte NIPT har.

2021-09-14
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Var på mitt KUB igår och fick veta att det är förhöjd risk att bebis föds med en kromosomavvikelse. Så vi ska göra fostervattensprov nästa vecka. Känns så nervöst och jobbigt, det behöver ju inte betyda något med det skapar sådan oro. Jag har även en hög risk för att få havandeskapsförgiftning så nu ska jag äta Trombyl fram till v. 36. Puh, det ska inte vara enkelt det här..

2021-09-14
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Får inte heller på mig byxorna. Har köpt mammabyxor. Är i v.16
Tror det är väldigt olika när magarna kommer men man får bara gilla läget! 😅
Mina toppar har också blivit lite för korta att täcka magen så jag fick beställa lite basgrejer.

2021-09-12
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 21

Va roligt att hitta denna tråd:) är gravid i v.15, BF 7/3. Gjort IVF, fick ett MA tidigare i år. Gjort KUB, fick fina resultat där. Mår väldigt illa på morgonen, spyr, men som någon skrev hulkar jag mest, kommer lite slem. Väntar med spänning på RUL i mitten av okt:) Magen börjar sakta växa, kan ej ha vanliga jeans utan den klassiska tofsen som hjälper till, känns härligt att känna att något händer! Jag undrar, är det någon i liknande vecka som köpt något till bebis än?:)

2021-09-11
PallanG
PallanG
Gravid i vecka 20

Håller alla tummar här Bokmalen! ❤️

2021-09-09
MAD123
MAD123
Gravid i vecka 19

Då har jag och sambon varit på KUB idag, wow vilken upplevelse att få se den lilla där inne sparka och vifta med armarna 😍 tyvärr fick vi inte ett jättebra resultat, vi har en förhöjd risk för olika avvikelser, tex downs. Som tur var fick vi göra NIPT-test direkt där så det blev gjort på en gång, så nu är det bara att invänta provresultatet på det. Så nu håller vi alla tummar och hoppas på ett bra resultat på NIPT. Någon mer som fått en förhöjd risk på KUB och fått göra NIPT? Hur gick det för er i så fall? Jag är riktigt orolig och nervös nu kan jag säga 🙁
Vårt bf flyttades i alla fall fram så nu jag helt plötsligt i vecka 14, det känns i alla fall lite roligt.

2021-09-07
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Vi var på vårt första ultraljud i torsdags och wow vilken upplevelse. Det var en liten som inte var still en sekund! Benen sparkade hej vilt och snurrade runt varje gång bm kom nära. Så vi kunde inte genomföra alla tester så vi fick helt enkelt boka om 😄

Mitt illamående går upp och ner nu, jag mådde ju illa konstant från morgon till kväll förut men nu mår jag ändå rätt bra på dagarna. Det kommer på kvällarna fortfarande men det känns iallafall som ett steg i rätt riktning 😅

Jag har fått börja med gravidbyxor då mina jeans inte går att knäppa längre, är väldigt svullen. Men jisses vad skönt det är med gravidbyxor 😄🙌

2021-09-04
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Jag har tagit första dosen, tog den när jag var i vecka 4 (visste inte då att jag var gravid) ska boka in tid för andra dosen nu när jag är förbi vecka 12 😊

2021-09-03
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Jag går in i vecka 15 imorgon (BF 4 mars) och jag ska även vaccinera mig mot covid imon. Är väldigt nervös inför detta på grund av graviditeten, hur har ni gjort? Har ni vaccinerat er när ni varit gravida?

2021-09-03
Vår22
Vår22
Gravid i vecka 21

Så häftigt ändå vad individuellt det är!

Jag går snart in i vecka 14 och har ingen gravidmage än. Vissa kvällar ser jag dock ut att vara i vecka 30 på grund av alla gaser 😂 så byxorna blir ibland lite tighta av den anledningen 🙄 När jag ligger på rygg på morgonen kan jag dock se och känna en liten kula!

Tar gärna emot tips på gravidkläder från er som redan köpt! Vilka har bra utbud på sköna OCH snygga kläder? Gärna tips på bra träningstights också!

2021-09-03
MAD123
MAD123
Gravid i vecka 19

Går in i v15, nån mer än jag som inte ALLS får knäppt mina ”vanliga” byxor och jeans nu? Trodde inte det skulle gå så fort haha!!

2021-09-02
Bubbies
Bubbies
Gravid i vecka 21

Här är en som är sjukskriven på 100% sen en månad tillbaka pga illamående. Äter lergigan comp + primperan. Vet inte om det hjälper nått vidare (har ej gjort tidigare graviditeter heller iofs). Varit inne 2 gånger för att få dropp pga spytt och mått så dåligt. Efter andra våndan har det dock blivit liiiiite bättre 🙏🏼
Vårat NIPT resultat kom även idag. Låg risk på både kromosomavvikelser samt könskromosomavvikelse. Och vi fick även reda på att det verkar bli en liten flicka 😭 har 3 underbara pojkar sen innan ❤️

2021-09-02
emmastromberg
emmastromberg
Gravid i vecka 20

Längtar efter magen!
Har en liten kula och använder gravidjeans för jag får inte plats i de andra men är i något mellanläge.. vill ju att det ska börja synas snart 😫 otåligt värre. Syns era magar? Jag är i vecka 15 och undrar när det ska ploppa fram lite mer 🥲

2021-09-02
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 21

Är beräknad 20/3 med andra barnet, har lite panik eftersom jag har en 9månaders bebis hemma men långsamt har paniken övergått till förväntan. Ska på ultraljud snart men vart på 2 tidiga och sett hjärtat ticka där inne ❤️

2021-09-02
Beatricek
Beatricek
Bebis på 10 månader

Jag har inte börjat få någon gravidmage än utan är bara mer svullen vissa dagar, men längtar tills det blir en tydlig gravidmage 😍 byxorna börjar dock bli trånga så kroppen har ju ändrats redan men jag undviker tighta tröjor så tror ingen märkt nåt än, i alla fall inte om dom bara kollat på kroppen. Har i alla fall köpt första paret gravidleggings och herregud så skönt det var!! Att få byta till dom från dom för tighta byxorna var underbart haha. Har ni börjat köpa några gravidplagg än? 😊

2021-09-02
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Så roligt att läsa om hur det går för alla 😍
Idag är det äntligen min tur att gå på ultraljud. Är så jäkla nervös men förväntansfull!

Min mage har synts ett tag men det är för att jag varit så svullen och haft rätt mycket gaser 🙈 i princip alla på jobbet har sett och jag hör hur det tisslas och tisslas. Så om allt går bra idag så kommer jag att berätta för just nu undviker jag bara alla 😅

2021-09-02
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18

Vad roligt det är att följa allas resor 😍

Har magen börjat synas för er än? 😁

2021-09-01
MAD123
MAD123
Gravid i vecka 19

Igår fick jag äntligen se den lilla krabaten i magen, det var så magiskt och mycket känslor dök upp 🥰 dock var det väldigt tråkigt att min sambo inte fick vara med och dela den upplevelsen med mig 😔 fick iaf med mig bilder som han fick se 🥰
Men annars av det barnmorskan kunde se så såg allt bra ut ☺️

2021-08-31
Köttbulleen
Köttbulleen
Gravid i vecka 20

Jag fick göra blodprov ca 1 v innan ultraljudet och när det sedan gjordes fick jag reda på svar ang ev kromosomavvikelser direkt under ultraljudet 😃

2021-08-31
Solrosen123
Solrosen123
Gravid i vecka 20

Så spännande och roligt för er som redan gjort ultraljud och KUB 😊 jag väntar förväntansfullt till 7 september då jag ska göra KUB och för första gången se den lilla krabaten där inne 😍 längtar men är samtidigt livrädd, är rädd att det ska vara nåt fel eller att det ska vara tomt i livmodern. Ni som gjort KUB, får man resultat direkt där eller måste man vänta?

För övrig är jag numera sjukskriven på 50% pga mitt illamående 🙁 inte roligt alls men verkligen behövligt just nu, klarade verkligen inte av jobbet. Någon mer som blivit sjukskriven?

2021-08-30
Bokmalen
Bokmalen
Gravid i vecka 19

Igår var jag på första ultraljudet. Vilken fantastisk känsla med ett missfall i bagaget att få se den lilla krabaten röra sig där inne 😭💕. Hoppas det går vägen för er andra och att det blir några veckor utan illamående och med bättre matlust nu 😃.

2021-08-28
Solrosen123
Solrosen123
Gravid i vecka 20

Hej!
Vi har också äntligen tagit oss hela vägen till vecka 13. Det har varit 3 otroligt tuffa år och precis vid ivf starten blev det en liten bebis ändå.
Vi är så lyckliga.
Försöker tänka positivt och att allt är bra.
Vi betalade för tidigt UL i vecka 8 där de flyttade tillbaks oss 1v. Där fick vi se hjärtat picka.
Nu är det KUB imorgon och jag är så genomnervös!
Håller tummarna för oss alla!

2021-08-26
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 21

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2021-08-26
Minibobo
Minibobo
Gravid i vecka 21

Jag har äntligen tagit mig till v. 12 nu! Snart är det dags för KUB den 3 september, är supernervös och väldigt förväntasfull. Längtar efter att få se vår bebis! Och hoppas att allt är bra med den lilla plutten.
Just nu är jag sjukt trött, mår illa ganska mycket och spyr var och varannan morgon och kväll. Åksjuketabletter funkar inte alls.. Inte smörgås eller kex heller längre som det gjorde för några veckor sen. Illamåendet kommer tillbaka direkt. Det är tortyr att jobba men det är bara att kämpa på.

2021-08-25
Johannahua
Johannahua
Gravid i vecka 19

Vad roligt att höra att ditt besök kändes bra! Jag var på mitt idag (tyvärr kunde inte sambon följa med pga jobb) men nästa vecka på ultraljudet ska han med! :)
Mitt gick också jättebra, kändes toppen med den bm jag fick och jag gick därifrån med ett leende.

Så jobbigt med illamåendet, hoppas att tabletterna hjälper för dig. Jag har också rätt jobbigt fortfarande så ska försöka få fler tabletterna utskrivna då de är de enda som hjälper. Fick stanna hemma från jobbet idag då jag inte sov en blund inatt pga illamående, så det är fasen inte kul. Hoppas att det släpper snart för oss båda så vi kan få njuta sen! :)

2021-08-24
Annggiie
Annggiie
Gravid i vecka 18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...