App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Missfall, gravid igen.

Hej! Hade missfall för 2 månader sedan, men nu fått veta att jag är gravid igen. HUR nojar man inte sönder denna graviditet? Mår konstant dåligt över att något skall hända. Plz help, någon som sitter på statistik? Egna upplevelser där det gått bra? Med vänlig hälsning, oroliga Sophie 💕💕💕💕💕💕💕

2021-06-20
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Gravid i vecka 34

Du är bäst nanni ❤️

2021-06-24
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Gravid i vecka 34

Åh, jag förstår att allt känns tungt och jobbigt, och när vi skriver att du ska slappna av och ta det lugnt och är det menat så händer det, att det inte hjälper alls. Oron kommer finnas trots alla försök till tröstande ord.

Jag följde din förra resa då du var gravid och kände så med dig! Jag hoppas innerligt att denna lilla krabat är menad för er! 🍀🌸

Och det är speciellt för oss kvinnor, mammor. För vi älskar bebis från första stund fast den bara är ett litet frö. För det är ju vår kropp som ska göda den och ge den liv, så självklart känner vi så mycket starkare och så mycket fortare än kanske ens partner.. speciellt om man får ett missfall, för även om den bara var ett frö så var den ändå vårt barn.

Som du säger så kan man känna att man inte får vara orolig och ledsen för att man har andra barn som man ska vara glad för och visa sig stark för! Men vännen, du är bara mänsklig!! Självklart får du känna alla känslor, du får vara orolig och ledsen utan att känna dig skamsen över det det!! Det är värre om du försöker trycka ner känslorna och låtsas vara glad. Visst vi kanske inte vill bryta ihop framför våra barn men visa öppet känslorna för din partner och låt han finnas där genom oron som finns speciellt när en ny graviditet startar efter ett missfall! 🤗🌸

Och det är helt okej att bara ventilera utan att vilja fråga nått!! 😊🌸🌸

2021-06-24
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Tusen tack för era tips vänner, ja ni är dom närmsta jag har just nu💕💕 vi har bokat in ett tidigt ultraljud om 2 veckor.
Varje dag känns som en pina. Man går och väntar på något dåligt som ska ske. Jag mår så dåligt!! Alltså psykiskt. Jag vet att det som är ”menat” att bli kommer att bli… men vänner, det känns så tungt!!
Känner samtidigt att jag inte får vara orolig och ledsen för jag ska vara tacksam att jag har fått ett barn, och jag är OTROLIGT tacksam för mitt barn jag har idag. Älskar henne mer än något annat. Så mycket känslor och tankar. Känns som allt jag gör ”jinxar” . Tänkte igår ”åh undra vad detta är för liten krabat, en flicka eller pojke?” Men sen tänkte jag ”ja nu när du tänker så långt så har du förstört det”

Jag vet egentligen inte vart jag vill komma mina vänner… ingenting kan lugna mig, och ingenting kan göra så denna graviditet inte slutar i missfall.. vill väl bara skriva av mig ❤️

2021-06-23
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Gravid i vecka 34

Hej! Jag hade ett missfall innan min nuvarande graviditet, är gravid i vecka 29 nu ☺ jag försökte tänka såhär då jag var jätte orolig också.....
1. Jag uttryckte min oro för min BM och hon lät mig få ett tidigt ultraljud så jag fick se de lilla tickande hjärtat.
2. Chansen är ju faktiskt större nu att det blir en lyckad graviditet då du har ett missfall I bagaget. Statistiken visar ju faktiskt att de är större chans för graviditet och INTE missfall.
3. Tänk vad kroppen är häftig som ändå sorterar bort något i din kropp som det till 99% hade varit något fel på.
Hoppas detta hjälper något! Lycka till ❤

2021-06-23
Hejsansolen
Hejsansolen
Bebis på 2 månader

Men grattis!!! 👶🏻🎉👏🏻 Hoppas verkligen allt går vägen för dig denna gång 🍀🍀🍀🙌🏻

Har inte erfarenheter av flera missfall innan jag lyckades men 1 missfall han jag få men det var lika jobbigt eftersom vi hade försökt i 1,5år utan att fått ett endaste positivt test och ja sen kom ju missfallet. Jag tror inte det finns nån speciell checklista att gå efter för att undvika att det händer.
Men, stress är inte bra för dig eller barnet, att äta folsyra redan innan man blir gravid är bra, hjälper bebis då från första stund än om man börjar med dem senare. Äta nyttigt, var hälsosam, sov ordentligt! Och ta det lugnt, är det menat så är det menat!!

Lycka till 🍀🌸

2021-06-22
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Det går nog tyvärr inte.
Har två missfall innan denna graviditet, går in i v26 imorgon. De första 13 v var bara pest och pina, spelade ingen roll vad jag gjorde.
Men... Verkar ju onekligen gå vägen denna gång ❤️

2021-06-22
Mumino
Mumino
Bebis på 1 månader

Min första graviditet var missfall runt vecka 8-9 och sen blev jag gravid direkt igen (väntade inte ens på nästa mens men tog graviditetstest som visade negativ innan vi började försöka igen) och allt gick bra. Jag har ett barn nu och väntar nästa, denna gång utan några missfall emellan. Det kan gå bra, måste inte bli massor av missfall men man kommer oroa sig. Jag vågade altså inte vara glad och det förstörde lite min första graviditet direkt efter missfall och nu denna gång är jag också orolig men det är mindre än sist. Det hjälper att stressa mindre om man ser till att ta hand om sig själv som man ska, undvika det som inte är bra under graviditet, ta kostillskott, försöka äta nyttigare etc för då blir det lite mer som att man gjorde sin del på det bästa sättet och det som händer kan man inte påverka längre.

2021-06-20
Amana
Amana
Bebis på 1 månader

Kolla på familjeliv
Det finns en tråd som heter:
7 missfall

Jag har skrivit inlägg nr 7 och du kan byta ut preparaten mot receptfria så länge dosen är samma

Lycka till!

2021-06-20
solskensmamman
solskensmamman

Har inte pratat med bm än, sist fick jag boka av två dagar efter jag ringde för inskrivning, det tog hårdast nästan… 💕💕💕💕tänkte vänta efter v 7 iaf då det var då jag fick missfall sist , eftersom det är ändra barnet så har jag kvar info broschyrer från första gången❤️❤️❤️ Vad tog du för tillskott ?

2021-06-20
Fruuuuuu
Fruuuuuu
Gravid i vecka 34

Det var också en extra trygghet att BM konstaterade när jag berättade vilka kosttillskott jag tog: "jaha, du har varit hos överläkaren på KK. Det låter bra, hans patienter går det alltid bra för."

Så det gav ju lite hopp!

2021-06-20
solskensmamman
solskensmamman

Prata med BM.
Vi hade 4 mf mellan första och andra barnet, vilket min BM såklart fick reda på. Därför fick jag samma täta kontroller som om det varit första barnet, jämfört med andra barnet som har kontroller mer sällan då mamman är "rutinerad".
Sen sa hon också att ifall jag var orolig så kunde jag komma in på extra kontroll, men det räckte för mej att veta om detta - jag åkte inte på extrakontroll även om det var nära många gånger.

2021-06-20
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...