App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Utseende

Ni som är gravida, är det någon annan som har svårt att acceptera förändringen som sker i kroppen? Har aldrig haft mage innan och får lite panik över det och känner mig enormt ful för tillfället. Har alltid haft former sen innan på alla ställen förutom magen och nu gör det att jag känner mig enorm redan...är såklart tacksam och glad över graviditeten men detta sätter spöken i huvudet på mig...hur ska man hantera dessa känslor? Får dessutom inte gå upp för mycket enl BM så det stressar mig. Mår fortfarande väldigt illa och det enda som fungerar är om jag äter varannan timma typ. Brukar dessutom gå och göra slingor (blekning) i håret varannan månad pga utväxten men har läst på massa forum att många inte rekommenderar det under graviditeten. När jag frågar barnmorskan säger hon att hon inte kan rekommendera det men inte heller avråda ifrån det så hon ger inget tydligt svar. Hur har ni gjort? Vågar man gå och bleka håret?

2021-06-16
Emilias
Emilias
Gravid i vecka 40

Hej.
Så tråkigt att höra att barnmorskor snöar in sig på kilon! Vill du inte byta barnmorska kanske du kan försöka inleda nästa besök med att säga att du vet om din egen viktuppgång, gör vad du kan men att du inte mår bra av att prata mer om det. Men jag förstår om det känns tufft, jag tycker också det känns väldigt jobbigt att säga ifrån.

Angående frisörbesök så har jag resonerat så att om det hade varit uppenbart skadligt skulle bm/myndighet/frisörer avrått gravida (såsom man gör med vissa andra kroppsbehandlingar tex). Är frisörbesök något som gör att du mår bra så kör!

Lycka till!

2021-06-24
Ellta
Ellta
Bebis på 3 månader

Jag har alltid tyckt att gravida är supervackra. Vikt och allt annat kommer bli nästan precis som innan efter du har fött. Det löser sig. Ibland är det bara att vänta och ibland tar ens tankesätt ett nytt spår och man kommer gilla det nya utseendet. Det är dock väldigt individuellt. Angående användning av kemikalier skulle jag säga att man avstår ifrån de produkter man inte är säker på om de är gravidsäkra eller inte. Eller fråga din salongpersonal eller produktstillverkaren.

Min upplevelse:
Jag är ingen tjej som tycker att jag är fin eller vacker. Har haft akne i 20 år. Under månader innan jag blev gravid började akne försvinna men just när jag började bli nöjd med resultatet kom den tillbaka och plågade mig under min första trimester. Nu i fjärde månaden har den försvunnit igen. Vet inte om det är hormoner som ändrat sig eller ansiktstvätten jag bytte.

Sedan på sistone har jag fått en massa förvirrande blickar från kvinnor som inte kan avgöra om jag är gravid eller bara har en stor mage - inget jag bryr mig om iaf. Jag tycker det ät skönt att strosa omkring med bebisen innan den är född. Dessutom behöver jag inte tänka på att gå ner i vikt igen förrän om 1år.

2021-06-23
Var89
Var89

Det är ju väldigt individuellt vad man går upp. Jag har mått illa och kräkts under hela tiden, till och från, men har ändå gått upp runt 16 kilo. Och det mesta av det gick jag upp i början av graviditeten.
Men hade min barnmorska klagat så hade jag blivit ledsen. Ingen vill väl gå upp mer än nödvändigt! Tänker att graviditeten absolut är tiden då man lever sund men det är ju ingen tid för bantning så förstår inte vad hon ska klaga på.
Konstigt nog känner jag mig finare nu i slutet av graviditeten än i början. Tyckte det va jobbigt att gå upp i vikt utan att ha en tydlig gravidmage. Men nu syns det tydligare och då känner jag mig finare.

2021-06-22
Ciccius
Ciccius
Bebis på 3 månader

Min kropp har sett olika ut vid varje graviditet. Med pojkarna har jag bara fått mage med min flicka blev röv o lår större. Vet inte vad det är denna gången men min/mina röv o lår är enorm/enorma igen. Jag trivs inte med min kropp i nuläget heller känner mig väldigt ful o tycker inga kläder passar.
Men jag påbörjade igår min resa för att må bättre o öka mitt självförtroende..
Så en bit på vägen. Sen detta med vikt. Herregud. Jag antar att du inte är överviktig. Sen är det svårt att kontrollera hur mycket man går upp. Hört folk som ätit supernyttigt och ändå gått upp 20-25 kg. Med en av mina pojkar gick jag upp 25 kg med en annan av pojkarna gick jag bara upp hans vikt och vätska. Alltså typ 6 kg han vägde 4.7 kg. Så det är så olika. Men jag håller med de andra som skrivit att du kanske ska byta bm! Och du, det är okej att ogilla sin kropp ibland! Det handlar inte om att man inte är glad över graviditeten eller barnet. Det handlar om självförtroendet och en förändring som sker som man kanske inte hinner acceptera för det går så fort, ta hand om dig 💕🙏🏽

2021-06-22
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 38

Du kanske ska fundera på att byta barnmorska? Jag är själv konflikträdd och förstår om det tar emot. Att fokusera på viktuppgång vid en graviditet är lika förlegat som att utgå från bmi. Vi är alla olika och kroppen hanterar en graviditet olika.

Jag gick upp närmare 30 kg vid båda mina graviditeter, men min bm var aldrig orolig. Hon visste att jag tränar flera gånger i veckan och rör mig mycket dagligen + äter normal kost. Alla värden var exemplariska också så det fanns verkligen ingen anledning att tänka på vikt enligt henne.

Nu nio månader efter andra förlossningen har jag 3 kg kvar till startvikt

2021-06-21
89sandra
89sandra
Bebis på 14 månader

Förstår dig till 100%. Haft problem med utseendet också, aldrig haft mage och är också glad för graviditeten, såklart... Men jag har så svårt att se mig själv i spegeln och känna mig nöjd. Gråtit några gånger över detta och sen att inte ha kläder som passar gör saken värre, så för mig hjälpte det att köpa snygga nya kläder som inte trycker överallt. Sen hoppas jag att jag med tidens gång vänjer mig vid spegelbilden och har lättare att acceptera kroppens förändringar ju mer som händer.

Men du är inte ensam! Sjukt vanlig tanke så vi sitter i samma båt :)

2021-06-20
Molly23
Molly23
nyfödd bebis

Jag har hittills gått upp 13 kg, det mesta under de första 4 månaderna.
Alltid varit smal och jag känner mig som en strandad val just nu, ungefär. Det hjälper inte att jag redan hade lagt på mig ett par extra kilon (jobbstress) innan jag blev gravid, så är rätt långt ifrån en vikt jag känner mig bekväm med.
Den första tiden var jag sååå illamående, uppsvullen och var tvungen att äta konstant, men kunde i stort sett bara få i mig sött (frukt, juice etc) och smörgåsar. Sen fick jag foglossning tidigt så har även varit begränsad i hur mycket jag kunnat röra på mig.

Men jag tänker att sålänge bebis mår bra så kan jag alltid fixa vikten sen, och så får jag må lite dåligt över min kropp en stund :P
Så du är inte ensam om att inte trivas i din kropp, men det är ju mycket fantastiskt som sker i den just nu :)

2021-06-20
loka_citron
loka_citron
Bebis på 3 månader

LisaMalin. Har du kollat upp möjligheten att byta barnmorska? Även om hon säkert menar väl så ska man inte behöva ta massa kritik så att man mår dåligt. Alla går upp olika mycket och det kan man inte rå för och det är helt okej. Så länge man mår bra och inte får komplikationer så borde man inte behöva tänka så mycket på vikten och hur det ska gå med viktnedgång efter förlossningen. Just nu har man viktigare saker att tänka på. Lycka till och försök att strunta i vad hon säger.

2021-06-19
HannaJosefine
HannaJosefine

Jag har alltid varit liten i kroppen, kort och smal. Under min graviditet har jag gått upp 13 kg ungefär (är i vecka 28). Jag äter nästan inget godis eller liknande och rör på mig varje dag. Min barnmorska säger att jag inte ”får” gå upp mer i vikt och säger att jag ska träna mer och äta bättre. Hon lyssnar inte på något jag säger angående att jag redan rör på mig och äter bra. Jag har känt mig fin hela graviditeten fram tills att hon har börjat kommentera min vikt och sagt att det kommer bli ”omöjligt” att gå ner alla ”extra kilon” efter förlossningen. Jag tycker det är sorgligt att gravida inte ska få känna sig fina under graviditeten och förstår ej den hets som finns angående viktuppgång.
Jag förstår att det känns jobbigt, jag håller helt med dig! Angående att färga håret rekommenderar inte min barnmorska eller frisör det.
Lycka till med allt och kom ihåg att du är fin precis som du är!

2021-06-17
LisaMalin
LisaMalin
Bebis på 2 månader

Hej! Jag har alltid vart smal och förr kunde jag oroa mig för kroppens förändringar iom en graviditet. Nu har jag dock inga problem utan längtar snarare efter att kroppen förändras då jag längtat så länge efter detta. Det enda som jag tänker på är att jag hoppas att andra ska förstå att jag är gravid, inte att jag bara gått upp i vikt haha.
Jag har också hört att man är osäker på hur hårfärg påverkar men jag är inte så orolig över det, färgar dock bara typ två gånger om året :)

2021-06-17
HannaJosefine
HannaJosefine
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...