App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Upprepande missfall och känslan av att man är ensam

Vi fick två missfall innan vår son föddes. Efter honom, och i jakten på syskon, har vi fått tre missfall till. Det är jobbigt att vara glad i omgångar och vi känner oss så fruktansvärt ensamma. Hur är det ens möjligt att få så många missfall. Känns otroligt orättvist och ändå brottas jag med att det finns många andra som inte ens fått ett barn. Det känns som min kropp inte vill ta emot en graviditet och de senaste två missfallen har skett ens innan jag gått in i vecka 7. Vad kan man göra för att hjälpa kroppen att inte få missfall, finns det ens något jag kan göra? Finns det någon där ute som gått igenom upprepade missfall men ändå fått två barn (eller fler). Hur går man vidare och inte gräver ner sig i ett hål i marken? Vill bara få lite hopp, vill inte att jag ska vara ledsen framför min son mer. Han förstår ju inte varför då han endast är 1,5 år.

2021-06-14
Mabz
Mabz
Gravid i vecka 13

googlade lite och inser att det finns mängder av s.k. mirakelkurer bl.a. en blandning som ska starta förlossningen mm.
Verkar inte vara något etablerat även om det finns rätt många trådar på familjeliv om mf/ma och där finns massor av teorier och sådant som folk testat.

2021-11-08
solskensmamman
solskensmamman

vi har haft många, men sen även fått barn!
Fick hjälp av en överläkare på KK som hade en egen teori om vad som kan hjälpa de som bara får mf/ma och kommit fram till den s.k. mirakelkuren. Efter den så fick vi 2 barn utan mf/ma.
Oerhört tacksam!

2021-11-08
solskensmamman
solskensmamman

Hej!
Med vårt första barn blev vi gravida direkt. Men när det kom till nummer två, tog det oss 3år. Vi gick igenom missfall på missfall. Varje gång man plussade på stickan så blev man sååå glad för att några veckor bli helt förstörd. Och varje gång mensen kom blev jag så ledsen! Vet inte exakt hur många missfall det blev, men tyvärr en abort också pga trisomi 18 i vecka 14. Vi sökte hjälp och började med ägglossningsstimulerande behandling. Missfall igen så vi bestämde att skita i det och fokuserade på annat. När vi slutade försöka (genuint) så plussade vi och nu är jag gravid i V40. Det är riktigt tufft att gå i motvind och varje missfall känns som att man blir lurad på ett barn. Mitt tips är dels att ta folsyra om du inte redan gör det sen om ni kan, lägga fokus på annat än att bli gravida just nu. Tror psyket kan påverka mycket mer än vad vi tror. Lycka till!

2021-11-08
Therese88
Therese88
nyfödd bebis

Du är inte ensam. Jag har fått två missfall i v6 och har precis genomgått en abort för ett MA i vecka 13. Det är tungt och jag känner precis som dig. Jag har ett barn sedan innan också. Vet inte om det är ren otur eller om det är något fel. Jag hoppas det är vår tur snart ❤️

2021-11-08
Carol1ne
Carol1ne
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...