App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hetsätning

Hej! Jag går nu in i vecka 11, imorgon och dom senaste veckorna har jag ätit något enormt. Äter jag lunch vid 12, så vill jag ha ett mellanmål vid 13. Vet inte utifall det är min hjärna som spökar men är orolig över hur snabbt jag kommer gå upp i vikt under resten utav graviditeten. Måste redan gått upp mellan 6-7 kilo på bara några veckor.. Innan jag plussade åt jag max 2 gg om dagen men nu är det mellan 5-6 gg om dagen. Är detta normalt?

2021-06-13
Julia21
Julia21
Gravid i vecka 36

Vill även tillägga att det är helt ok om man inte vill väga sig hos barnmorskan. Min barnmorska är super och anser inte att jag behöver väga mig vid varje besök då jag är normalviktig. Det tar bort lite fokus från vågen vilket jag tycker är viktigt. Det finns så mycket annat man behöver lägga sitt fokus på i en graviditet.

2021-06-16
Mila And
Mila And
Gravid i vecka 37

Hej,
Här får du ett svar från en som sitter i samma sits. Jag är extremt hungrig och nu har mitt illamående äntligen blivit bättre men under de dagar jag mådde illa så åt jag extremt mycket för att det var det enda som hjälpte mot illamåendet. Jag har gått upp ca 5kg, är gravid i v.12. Många kläder har blivit för små och jag känner mig allmänt obekväm i min kropp. Pratade om detta med min barnmorska och hon sa att det är helt ok och att det är normalt. Att gå upp i vikt under graviditeten är något man måste förlika sig med och acceptera. Vissa går upp mer än andra. Jag har alltid haft problem med min syn på min kropp, har alltid tyckt mig vara "tjock" fast jag egentligen är smal. Så att gå in i en graviditet har varit ganska skrämmande för mig då jag inte vetat hur min hjärna ska ta denna viktuppgång. Det har varit tufft men börjar känna bättre nu. Jag vet att det jag går upp, oavsett hur mycket, är något som jag kommer kunna gå ner efter förlossning. Jag skapar liksom ett litet liv och om jag vill äta några extra mål om dagen för att jag känner att jag behöver det så är det helt ok.

Jag tycker att jag nu har börjat hitta lite bättre matrutiner och i och med att illamåendet är i princip borta så kan jag börja äta lite mer varierad och hälsosam mat än innan. Så bara för att du gått upp snabbt i början så betyder inte det att du kommer stegra upp i vikt resten av tiden. Ät det du behöver och må bra! Lycka till med din graviditet :)

2021-06-16
Mila And
Mila And
Gravid i vecka 37

Det låter helt normalt. Man äter olika mycket vid olika stadier av graviditeten, om bebis har en växtspurt så kan man vara extra hungrig. Dock kan man ju försöka äta mer hälsosamt om man nu känner att man måste äta ofta. Jag har hittills *peppar, peppar * ätit som innan under hela graviditeten, inte känt mig desto mer extra hungrig. Men jag blir mer lättirriterad om jag inte får i mig mat i god tid. Jag gick in i graviditeten överviktig, tyvärr. Och det har gett mig ångest över hur jag kommer se ut efter graviditeten. Men barnmorskan har varit jätte stöttande och när jag har vägt mig har de hållt för vågen för att jag ska slippa se vad som står. Min bm nämnde vid v 20 att jag enbart gått upp ca 2kg sen första vägning och det var jag nöjd med, har dock inte frågat sedan dess men hoppas det inte är mycket. Äter som sagt inte mer än normalt men nu senaste 2 veckorna har sötsuget kommit och det är så jobbigt att längta efter choklad.. 🍫 som jag förstått är bebis inne inne i en intensiv period med att lägga på sig vikt så är väl därför jag känner sug på att äta sött tänker jag. 😅🌸

2021-06-15
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Var likadant för mig, gick upp 5 kilo innan vecka 14. Var hungrig konstant och grät om jag inte fick mat, haha. Men sen lugna det sig och mina matvanor blev mer som innan och jag har gått upp 3 kilo senaste 10 veckorna. Nu ska man inte stirra sig blind på kilon men det är ju svårt att låta bli när man vägs vid dom olika besöken hos barnmorskan.

2021-06-13
Miomi
Miomi
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...