App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Igångsättning

Jag undrar om någon har erfarenhet av att få igenom en igångsättning som förstföderska. Jag är nu i vecka 36+5 och ska till barnmorskan nu på onsdag och tänkte då kolla om det finns möjlighet att bli igångsatt. Jag sover totalt 2 h/natt pga fruktansvärd foglossning, restless legs, hemsk halsbränna.. mår otroligt dåligt psykiskt och vet inte hur mycket längre jag klarar av detta..

2021-06-11
Ainagonzalezedberg
Ainagonzalezedberg
Gravid i vecka 39

Usch, jag har samma problem. Sömnen suger och allt är jobbigt. Ont, kissnödig hela tiden, varenda rörelse är ett projekt. Börjar tära på psyket här med och ska kolla med barnmorskan imorgon. Går in i v 39 på tisdag. Min nära vän som är barnmorska säger att man kan bli igångsatt av ”humanitära skäl” men att man då ska bara fullgången åtminstone. Min baby är dessutom 28% plus i storlek så hoppas inte behöva gå över tiden. Däremot har jag fått info att en igångsättning även det kan tära på psyket då det kan bli extremt långdraget och större chans att det slutar med snitt eller sugklocka. Försök tänka positivt ändå, man får ju livets gåva utav detta onda :)

2021-06-13
HellreBebisÄnGravid
HellreBebisÄnGravid
Gravid i vecka 39

Hej!
Jag har blev igångsatt men inte pga de anledningarna du nämner. Men kan berätta min upplevelse. Mitt vatten gick och mina värkar kom ej igång vilket gjorde att jag fick åka in efter cirka 2 dygn efter för att bli igångsatt.
De första jag kan berätta är att det tog tid. De började med värkstimulerande drop, vilket jag reagerade väldigt stark på, vilket de är de barnmorskorna vill. Dock var de väldigt smärtsamt för en igångsättning, är precis som de låter, de ökar på de olika naturliga stadierna, jag upplever en väldigt påfrestning. Jag skulle aldrig vilja bli igångsatt igen, jag hade hellre härdar ut någon vecka till om man kunde ”valt”.
Jag önskar såklart inte bort min förlossning som den var. De var magiskt på alla sätt och vis. Men min personliga åsikt och upplevelse är att naturen ska ha sin gång. Ditt barn kommer vilja komma ut när den är redo.
Jag tycker absolut du ska diskutera med din barnmorska om igångsättning. Och verkligen känna efter, precis som du gör nu. Du vet ju bäst själv och alla graviditeter är ju olika.

Lycka till med din sista trimester och jag hoppas du får en fantastiskt förlossning.

2021-06-13
Hannasaa
Hannasaa
nyfödd bebis

Blev igångsatt 41+3. Fick cytotec! Så nöjd med min förlossning och saknar den 😍 De tog hål på hinnorna runt 12 på dagen och 16:15 var min tjej ute!!! ❤️❤️👏🏼

2021-06-12
momapa
momapa
Bebis på 3 månader

Jag var i exakt samma situation men de är bara att härda ut fick jag som svar, blev igångsatt Bf+8 , då ville dom eg skicka hem mig men jag vägrade satt och hyperventilera och panik grät , hade jag inte gjort det hade dom nog aldrig lagt in mig för igångsättning.

2021-06-12
FamS9
FamS9
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...