App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Snart 8 månader svårt med mat klöks

Jag har såna problem med att få min snart 8 månaders flicka att äta mat. Jag har 3 barn sedan inann där det gått hur bra som helst. Barnmat måste vara den mixade i kläm påsen annars klöks hon av minsta lilla bit. Även dom är svåra att få i henne. Ibland lyckas Jag med en påse på 120g. Men får verkligen truga för att få ner det. Samma gäller med vår mat om jag mixar den går det ändå inte att få i henne mer. Hon är helt enkelt inte Intresserad av mat. Grötpure i kläm påse går bra även fruktpure. Hon äter även ersättning morgon och kväll. Är en rund liten bebis som blivit flaskmatad sedan månad 2 men nu avstannat lite i vikt. Säkert ingen fara men snälla ge tips. Ni som haft problem med detta hur löste ni det? Jätte tacksam för svar

2021-06-10
Cissan25
Cissan25
Bebis på 8 månader

Vi hade liknande. Min dotter klöktes av allt som var bitar i mat. Ville inte heller ha napp då hon klöktes av den. Hon fick prova en liten bit mat nu och då. Men hon åt bara pure men hon var heller inte så intresserad. Men efter ett tag så hanterade hon bitar bättre, men det tog ett tag. Och hennes aptit blev bättre då vi slutade med amningen.

2021-06-17
Sandra3
Sandra3
Bebis på 14 månader

Jo men det kanske är värt att testa med att ge mjuka bitar och se hur reaktionen blir. Vår tjej kunde vara likadan men jag förknippade det med att hon fick för mycket mat i munnen. Testa ge mindre på skeden om du inte testat? Sen sitter ju deras kräkreflex längre fram än vår, så du kanske ska ge slät mat ett tag till. Alla barn är ju olika, ert barn kanske behöver mer tid.

2021-06-14
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 14 månader

Fast jag skrev ju att hon klöktes av bitar så att ge bitar och plockmat är ju inte direkt tipsen jag söker då

2021-06-13
Cissan25
Cissan25
Bebis på 8 månader

Har du provat att ge henne maten i bitar ist. Mina 2 tjejer ratade all mat som var pure förutom den allra allra första maten. Jag gav dem välkokta bitar av potatis och morot det allra första.

2021-06-10
ma78
ma78
Barn på 3 år och 6 månader

Vad för plockmat ?

2021-06-10
Mamma 2020
Mamma 2020
Bebis på 13 månader

Har ni provat plockmat? Min son klöktes av all pure som hade bitar i sig, jag tror att han helt enkelt inte förstod vad han fick och hur han skulle göra när det var blandat. Läst att barn kan ha svårt för 8-månadersburkarna just pga den blandade konsistensen. Kanske värt att prova 🤗

2021-06-10
Linea9
Linea9
Bebis på 12 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...