App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Igångsättning

Hej! Jag är gravid i vecka 39+0 och är extreeemt rädd för att gå över tiden (bf om 5 dagar). Jag ska till barnmorskan i morgon och göra min 2 hinnsvepning. Har varit öppen 2cm i 3veckor och slemproppen gick efter första hinnsvepningen för 1 vecka sedan. Om det inte startar efter denna hinnsvepning vill jag verkligen bli igångsatt. Då 2 av mina 3 systrar samt mamma har fött stora barn som gjort att barnen har slutat andas för att dom sitter fast när dom ska ut. Det har blivit kaotiska förlossningar där både mamman och barnet har varit i fara. Alla dessa barn i familjen har vägt mellan 4200-4700g och inte gått över tiden. Har jag rätt att kräva igångsättning efter bf? Jag är så fruktansvärt rädd.

2021-06-09
Jeanina96
Jeanina96
nyfödd bebis

Förstår din oro, kan inte vara lätt. Men du nämner att alla har fått stora barn inte gått över tiden. Om du också får ett stort barn är du ju redan där eftersom du är fullgången nu. En igångsättning förhindrar ju inte att barnet är stort eller går smidigare. En igångsättning kan förlänga värkarbetet och även göra förlossningen mer smärtsam. Jag har erfarenhet av förlossning som startar både naturligt och med igångsättning och jag föredrar verkligen när det startar naturligt.

Har du inte fått göra tillväxtultraljud? Som jag förstått så kan man få göra det om man misstänker ett stort barn. Det kan ju lugna dig lite tänker jag om du får göra ett och man ser att barnet är litet eller förbereda dig om man ser att den är stor.

Oavsett så lycka till! 🌸

2021-06-12
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 34

Hej
Jag förstår din oro, hoppas att det löser sig. Stå på dig!

2021-06-11
Vinterhyperikum
Vinterhyperikum
Bebis på 12 månader

Går det att få ett tillväxtultraljud för att försöka uppskatta hur mycket barnet väger / mått på huvud? Jag fick det i och med oro över att föda ett stort barn även fast det inte finns de anlag för det som du beskriver. Om det skulle visa sig att barnet är stort, kan planerat kejsarsnitt vara ett alternativ?

2021-06-09
Jenny Li
Jenny Li
Gravid i vecka 39

Har du fått göra något Tul då så att du vet att barnet är stort? Vet inte om du får igångsättning tidigare om du inte har väldigt bra orsaker.

Be annars att du får göra ett tul så att du kan bli lugnare annars.

Har gjort 2 igångsättningar och jag föredrog verkligen den andra som startade naturligt, jag hade väldigt mycket värkarbete när det sattes igång om man jämför med den naturliga starten.

2021-06-09
ma78
ma78
Barn på 3 år och 6 månader

Hej!
Skulle en igångsättning vara enklare? Eller hur menar du?

2021-06-09
Hannasaa
Hannasaa
nyfödd bebis
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...