App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Positiv ÄL-test, försenad ägglossning?

Hej! Har en fundering om ÄL-test och att själva ägglossningen eventuellt blir fördröjd. Testade mig med CBs ÄL-test under senaste cykeln. Trodde att jag var ute i god tid, men fick resultatet maximal fertilitet på första testdagen (cykeldag 13). Loggade även mildare och sporadiska smärtor/hugg i nedre delen av magen samma dag. Toppen tänkte jag och min kille - vi ligger lite extra rätt de närmsta 2-3 dagarna. Tiden gick och en dag efter förväntad mensdag (dag 30/31) fick jag lite spotting. Tänkte direkt att det inte tog något den här gången heller, för min mens är lite som ett klockverk.. Det märkliga var sedan att det enbart var lite blod på pappret som slutade lika snabbt som det kom samma dag. Jag var dock rätt svullen, hade lite kramper från och till och väldigt trött. Vågade inte ta ett graviditetstest då jag inte ville bli besviken, men mensen ville fortsatt inte komma. Fyra dagar senare fick jag äntligen besked - mensen kom. Tråkigt såklart, och kanske inte alls konstigt! Cykeln kan ju variera ibland, dock inte så vanligt för min del. Det jag blir lite knäpp på är den säkert kloka men lite inkonsekventa kroppen! Är det någon mer som har erfarenhet av att få ett positivt ÄL-test och försenad mens? Kan man få en LH/östrogenökning, men ägget ”väntar” med att släppas? Jag vet att själva ägget kan utebli och man får mens iallafall, och att ÄL-test bara är en indikation att kroppen förbereder sig på ÄL, men kan det dröja så mycket som 6-7 dagar efter positivt test att ägget släpper? Min mensapp, vid omberäkning av cykel när mensen blev sen, lade ÄL några dagar senare än tidigare beräknat. Såg sedan att jag märkligt nog hade loggat kramper kring nedre magen exakt de dagarna. Tänkte där och då att det var frikopplat från ÄL, för den skulle enligt testning redan skett, så tyvärr ingen action däromkring med min kille. Hoppas någon orkar läsa detta långa inlägg och har lust att dela med sig med liknande erfarenheter.

2021-06-08
Sara_E
Sara_E
Försöker

Man har ungefär 14 dagar ifrån första mensdag till ägglossning men det kan variera helt , man behover inte ha 100% regelbunden ägglossning så det kan vara att du alltid har mens dag 31 men ägglossning dag 13 och en annan dag så är de dag 16. Jag har tvärt om, alltid även innan jag fick barn haft ägglossning dag 19 men mensen kommer alltifrån dag 28-33.

2021-06-08
FamS9
FamS9
Bebis på 13 månader

Äl-test är bara en indikation på att kroppen försöker ägglossa men den visar inte att ägglossning har skett. Enbart temperaturhöjning och höjt progesteron kan visa i efterhand att ägglossning ägt rum dvs det går inte att med 100% säkerhet förutspå en ägglossning. Kanske har du haft en stressig månad/varit sjuk/något annat bakåt i tiden som gjort att ägglossningen dröjt den här månaden. Man har inte mens om man inte har ägglossat men däremot kan kvalitén på ägglossningen variera.

2021-06-08
DeEDen
DeEDen
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...