App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

ångra graviditeten

Blev oplanerad gravid och kände mig neutral när resultatet kom (trots att jag alltid älskat barn). Bestämde mig för att behålla barnet men har under graviditeten haft perioder då jag tvivlat starkt på detta beslut och skälen till detta är flera och befogade. Nu går jag in i vecka 18 imorgon och det börjar bli dags att bestämma sig. Har det senaste dagarna haft fruktansvärd ångest. Jag har tyvärr inget socialt nätverk eller familj som är stöttande eller brydda i dethär. Alla på mitt arbete (andra i omgivningen) vet om att jag är gravid och jag ska snart gå hem. Min fundering är vilken hjälp jag kan få om jag väljer att göra aborten, känner att jag kommer behöva vara sjukskriven ett tag (söka nytt jobb) och få ordentliga mediciner mot ångest och depression. Och tyvärr är barnets pappa inte med på detta beslut och jag e rädd för att lämnas ensam igen.

2021-06-08
idaid
idaid
Gravid i vecka 19

Jag har tyvärr inga tips eller råd, men vill skicka styrkekramar!

2021-06-09
Frielb
Frielb
Gravid i vecka 9

Du får göra som du känner. Det låter som du har det jobbigt och upplever att du inte har någon stöd. Det är mycket lättare när man stöttas av familjen, men nu har du chans att skaffa en egen liten familj som kommer stötta dig och älska dig med tiden. Du verkar vara obestämd och känner oro då du är före ett stort beslut och känns som paniken kickar in ("kan jag klara det här?", "är det något jag vill?"). Jag har stöttande familj, make och allt men när jag blev gravid (planerat och allt) så upplevde jag ändå som att det var världens slut, livet förändras, ska man plötsligt ta på sig att ta hand om någon annan, behöva ändra om hur man är etc. När jag födde så upplevde jag som att mitt liv förändrades för alltid. Att ha barn är både ris och ros, man blir glad, man blir arg ibland och undrar varför man utsätter sig för så mycke stress, men i mitt fall utvärderar jag det som absolut värt det. Jag ser hur barnet utvecklas och är roligare, trevligare, och efter runt ett år så börjar de visa mycket mer kärlek och det är så skönt att kunna göra en liten människa glad (och så enkelt). Vissa saker förändras och det är klart man kan känna sig osäker om man vill göra det, vissa nya möjligheter och saker att se fram emot öppnas. Vi med maken bestämde att det var något som saknades i våra liv innan och tro mig vi väntade länge innan vi bestämde oss att ha barn för vi kände oss aldrig mogna. Nu ångrar jag snarare att man inte gjorde det när man var lite yngre och hade mer energi ;).
Finns det absolut ingen du känner till du kan prata på riktigt med? Eller i alla fall barnmorskemottagning där du är inskriven (ibland har de snälla och bra barnmorskor), kanske få lite mer information om att du inte är så ensam med att känna det du känner.

2021-06-08
Amana
Amana
Gravid i vecka 24
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...