App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Luften går ur en...

För ett tag sedan skrev jag inlägg där jag berättat att jag skulle ta paus från en familjemedlem och sedan ett inlägg där jag berättade hur de hade gått. Svärmor tog de inte alls bra utan blev arg och skrek på mig och talade om för mig att jag får minsann tåla kommentarerna hon säger till mig annars ligger felet hos mig. Nu har vi fått veta att hon ringt runt till släkt och ljugit ner mig. Talat illa om mig och fått mig att framstå som en väääldigt dålig människa. Var nämligen en som ringde upp min man och berättade detta då deras familj hade svårt och tro henne och ville tala om för oss vad hon höll på med. Från början handlade allt om en paus men nu vill jag verkligen inte träffa henne efter vad hon sagt och gjort. Hade ni struntat i henne för gott eller ringt upp och frågat vad hon sysslar med? Jag kände bara hur luften gick ur mig. Först blev jag ledsen och sedan bara förbannad. Har någon annan upplevt något likande?

2021-06-08
Lillemor4
Lillemor4
Bebis på 14 månader

Inte läst de andras svar. Men hade jag varit du hade jag bara skitit i henne. Inte träffat henne, pratat med henne. Bara blockat alla nummer. Sen dem hon snackat skit om dig för är upp till dom om dom vill tro henne eller ej. Du har ingen skyldighet att hävda dig för dom. Jag har själv tagit avstånd från folk i min släkt. En faster blev så arg på mig för jag hade varit o hälsat på min farmor. Vi hade alla varit i karantän i flera månader o inte träffat en själ. Denna kärring har mage att skriva till mig: Ja du får ju stå ansvarig för om *** dör då om du smittar henne med corona. Kan säga att helvetet bröt lös o efter det så har jag inte sett henne eller pratat med henne. Så bara skit I henne!

2021-06-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 38

Tycker din sambo borde stötta dig mer , hon har ingen rätt att tilltala dig hur hon vill. Funkar de inte när du säger till så får din man göra de då de är hans mamma!
Min mamma är oxå väldigt knepig och jag tar de med en nypa salt men min sambo och hon kan promenera på varandras nerver ordentligt , och blir de stora problem så är de alltid jag som löser dom , de är ändå min mamma så de är mitt ansvar känner jag.

2021-06-09
FamS9
FamS9
Barn på 1 år och 6 månader

Sånt orkar man ju inte med, man vill inte umgås med någon som är elak eller bara tar massa energi. Jag hade visat hur sårad och arg jag blivit genom att strunta i människan..

2021-06-09
IJO
IJO
Bebis på 14 månader

Tack för era svar. Ska definitivt lyssna på den podden, tack för tips.
Min man är helt på min sida och har sagt ifrån ordentligt. Även andra familjemedlemmar har sagt ifrån att det hon gör faktiskt inte är okej. Vi träffar inte henne just nu. Min man säger att han inte ens vet när eller om han vill träffa henne igen utan hon måste först inse vad hon ha gjort och be om ursäkt.
Jag mår bättre sen jag slutade träffa henne men när denna släkting ringde och berättade vad hon höll på med så blev de lite jobbigt igen. Nu börjar jag landa i det och kommer göra som ni andra skriver. Strunta i henne och inte ge henne den konflikt hon verkar söka. jag ska minsann inte va lika dålig som hon. Att man aldrig slutar förvånas av andra människor. 🌺

2021-06-09
Lillemor4
Lillemor4

Usch vilken jobbig sits!! Jag hade nog valt att strunta i människan helt efter ett sådant utspel. Man ska inte behöva ta varsomhelst bara för att det är familj!! Hon väljer att tala illa om dig och ljuga så då får hon ta konsekvenserna. Vad säger din man om det hela? Jag hoppas han står på din sida och står upp mot sin mamma och lägger mer ”lagen”. Att det hon gör mot dig även påverkar honom och hon borde fundera på om hon vill ha en roll på insidan av familjen eller utanför. Jag hade varit jätte hård på det om det hade hänt mig. Ingen har rätt att trycka ner någon annan!! Kram och hoppas det löser sig 🌸

2021-06-08
nanni2
nanni2
Bebis på 3 månader

Jag hade bara struntat i henne. Jag har ingen tid för människor som vill skapa drama och familjen så klart får man förklara sig för om det är riktigt illa och massa påhitt hon pratade. Det är upp till var och en av dem vem vill de tro och om det inte tror dig - deras förlust. Om man har en sådan jobbig person i familjen är det bäst att hålla sig undan eller om man kan hålla "ok" kontakt men undvika att umgås, men det beror på för vissa kanske är så på, så man måste tydligt säga ifrån. Jag hade i alla fall inte ringt upp och inte börjat gräla, det är exakt det hon väntar på....

2021-06-08
Amana
Amana
Bebis på 1 månader

Usch vilken människa. Jag har inte varit med om något liknande men kanske ändå kan ge lite råd. Hon låter som en narcissist person som endast ser saker från hennes synvinkel. Och håller man inte med henne är man emot henne. Hon kommer nog inte att sluta så mitt råd är nog bara att ignorera henne med tystnad. Hon får bara mer kraft om du ifrågasätter henne.

Prata istället med de personerna enskild som hon har ljugit för och förklara ditt perspektiv. Säg att du har blivit illa bemött och valt att ta avstånd från henne för att skydda din familj och väljer de att tro henne är det nog inget du kan göra. Men sanningen kommer alltid fram tillslut! Och hoppas att de ser var hon är för människa och också väljer att ta avstånd.

Kan rekommendera en podd som heter ”älskade psykopat”. Handlar om människor som har personer i sitt liv som får dem att må dåligt och hur det har tagit sig ut ur det.

Lycka till!

2021-06-08
Lind92
Lind92
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...