App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

När byter man till sittdel?

Min bebis är 3,5 månad och är så ledsen i vagnen, inte alls nöjd i liggdelen. Har haft en större kudde bakom henne nu så hon ”sitter” upp och då är hon mer nöjd. Men när det är okej att byta till sittdel? När har ni andra gjort det? För och nackdelar med att byta till sittdel tidigt?

2021-06-07
Thompa
Thompa
Bebis på 3 månader

Vi bytte rätt tidigt. Hon kunde sitta hyfsat bra men hon var också missnöjd i liggdelen. Funkade bara med liggdelen när hon sov sen blev hon rasande när hon vaknade. Dock tyckte jag att det gick sådär med sittdelen det första. Hon var nöjdare men svårt att få till det bra för henne att "sitta". Men man kanske kan ha en extra dyna eller lägga någon kudde så dom halv sitter?

2021-06-09
JosefineTeng
JosefineTeng
Bebis på 14 månader

Vår kille hatade liggdelen, bytte vid 4-5 månader när han klarade att sitta med stöd. Har visserligen en sittdel som går att ha i tre lägen, så han "halvsatt" liksom. Vi hade också dynan från inovi, lätt värt köp!

2021-06-08
Linea9
Linea9
Bebis på 12 månader

Om man byter alldeles för tidigt så blir bebisens rygg trött då hen inte är tillräckligt stark att sitta med eller utan bälte. Vår BVC sa att man ska vara lite försiktig men det är vanligt att folk byter tidigare, bara en rekommendation att bebisen ska vara 6 mån. Men barn utvecklas olika och är olika starka.
Därför känner vi att halvligga är perfekt i början, hon ser allt men kan ändå sova utan att hon åker runt,

2021-06-07
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 4 månader

Vår flicka har varit stark länge och sitter gärna hela tiden med lite stöd. Vi var hos BVC och barnmorskan sa att hon tyckte att hon va väldigt stabil o stark för hennes ålder. Vill tillägga att vår flicka är 66 cm lång och liggdelen är och känns trång. Hon gillade inte att ligga i den så jag frågade om jag kunde byta till sittdel.
Det var inga problem då vi kan ha fullt liggläge i vår sittdel (britax smile 3)

Dock tyckte jag att hon åkte lite hit o dit i den då den inte känns lika vadderande liksom. Så vi köpte en inovi dyna , BÄSTA KÖPET!
Hon fullkomligt ÄLSKAR sittdelen, vi använder inte fulla sittläget än. Men mittenläge(halvsittande) och fullt liggläge. Då utan bältet. När vi någon gång använt fulla sittläget så behöver hon ja bältet för att inte åka fram.

Fråga BVC, beroende på hur sittdelen är på din vagn. Så rekommenderar jag ändå en sådan :
https://www.babyland.se/inovi-barnvagnsdyna-memory-foam-stor-gra-melange?channable=40c6aa69640031383730353722&gclid=EAIaIQobChMIys2QrOWF8QIVkdayCh3G7QaCEAQYAiABEgIiVfD_BwE

2021-06-07
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...