App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Covid vaccin vid graviditet

Hej! Jag är så kluven när det kommer till att vaccineras under graviditeten. Är absolut inte emot vaccinet annars men just under graviditeten blir jag väldigt osäker. Hur har ni gjort eller kommer att göra? Ska ni ta vaccin eller inte?

2021-06-04
Johaiinna
Johaiinna
Gravid i vecka 13

Jag tänker inte ta vaccinet! Alldeles för osäkert hur det påverkar barnet i framtiden. Dessutom har de flesta gravida som fått covid blivit lindrigt sjuka och det verkar inte alls påverka fostret. I de flesta andra länder rekommenderar man INTE gravida att vaccinera sig.

2021-06-12
Gravid i vecka 20

Resonerar precis lika och har beslutat mig för att inte ta vaccinet innan förlossningen. Känns skönt att läsa om fler som har samma tankegångar.

2021-06-11
AngeM
AngeM
Gravid i vecka 39

Jag är absolut för vaccinet och tycker att de som erbjuds ska ta det, men jag kommer inte att ta vaccinet innan Lilleman är ute. Är gravid i vecka 37+2 nu och vill inte riskera någonting om det blir eventuella biverkningar.

2021-06-11
Mamma Thea
Mamma Thea
Gravid i vecka 39

Kommer inte ta som gravid. Har haft antikroppar i över ett år så hoppas de håller i sig sista tiden också.
Men eftersom jag inte tar det så är jag extra försiktig. Va ganska dålig när jag va sjuk och det är inget jag vill återuppleva, speciellt inte som höggravid.
Men när vår lille plutt är ute ska jag ta direkt! :D

2021-06-11
Ciccius
Ciccius
Gravid i vecka 32

Jag är gravid i v.37+0 med beräknad bf 30 juni. Generellt så är jag ”för” vaccinet men är otroligt kluven till om jag ska ta det nu innan förlossningen eller vänta till efteråt. Vill känna mig trygg i att följa FHM:s rekommendationer, men kan samtidigt inte släppa tanken på att det är så få studier gjorda..?! Både min barnmorska och min husläkare är helt inställda på att jag bör ta vaccinet nu så snart som möjligt. Blir tokig på mig själv som inte bara litar på deras ord? Gah!

2021-06-10
AngeM
AngeM
Gravid i vecka 39

Jag var gravid 2019/2020 och hade inte tagit vaccin om det funnits då. Tycker det är alldeles för få studier och skulle inte riskera något... Jag höll avstånd, gick till affären en gång i veckan och undvek folk helt enkelt. Träffade närmsta familjen ibland men undvek kramar. Jobbade visserligen fram till 3 månader innan bf men vi är bara 4 st på min arbetsplats och vi har inga kunder att ta hand om så det gick fint

2021-06-10
xMariax
xMariax
Bebis på 10 månader

Jag tänker inte vaccinera mig iallafall!
Inte enbart för att man är gravid men visst är det en faktor som spelar in i beslutet.

2021-06-09
EmHeWi
EmHeWi
Gravid i vecka 21

Ja... hade det funnits någon uppföljande studie som visade på säkerhet hade jag varit mindre tveksam. Det känns så olustigt att ta något där det saknas en sådan studie, även om det preliminärt har bedömts säkert även så. Skulle också vilja veta hur länge antikropparna varar för bebisen efter födseln, är det en månad eller två eller mer liksom? Passiv immunitet ska ju räcka kortare äm aktiv..

Men min otrygghet ligger just i att det just finns en osäkerhet som ingen kan svara på eftersom det inte finns studier än. För egen del kan jag ta risken för okänd biverkning, det är mitt val. Får jag en biverkning man inte vet idag kan jag hantera det, är redan där jag vill i livet. För ett barn med 100% av livet framför sig känns det inte lika enkelt.

Bebisen utvecklar också hjärnfunktionerna som mest där jag är i min graviditet nu - hur vet man att inget stör det?

2021-06-08
Pluppan
Pluppan

Jag är också osäker eftersom det inte finns några långtidsstudier på vaccinet. Hur kan det påverka bebis? Kan det hända något eftersom jag är så tidigt i graviditeten? Många frågor.. samtidigt vet jag att läkare och barnmorskor rekommenderar det men dom har ju inte heller några studier på lång sikt så hur kan dom va så säkra.. Sen väger jag risken för att få covid som gravid mot att ta vaccin.. vilken av dom är störst risk.. nej det känns som ett så himla svårt val..

2021-06-07
Johaiinna
Johaiinna
Gravid i vecka 13

Ni som säger att det är en självklarhet och stt ni inte tvekar, hur resonerar ni kring stt det inte finns några långtidsstudier på vaccinet? Eller att få barn fötts till de som vaccinerats tidigt? Hur tänker ni kring de aspekterna, att det är osäkerheter idag?

Velar själv något grymt särskilt nu när smittan dyker, på att ta ett vaccin där man inte vet något om effekter på sikt. Men samtidigt r det ju fint om man inte får covid som höggravid. Men just att det känns som en chansning på lång sikt känns olustigt tycker jag. Hur tänker ni kring det?

2021-06-07
Pluppan
Pluppan

Jag har fått dos 1 & kommer få dos 2 i slutet av månaden. Efter att ha pratat med två läkare med lång erfarenhet & min moster som är sjuksköterska i USA så blev det en självklarhet att ta vaccinet.

2021-06-07
Juliajulia
Juliajulia
Gravid i vecka 22

Jag har lyckats få en tid i juni så kommer ta mitt vaccin om ca 1v. Glad för det för då bör jag hinna få dos 2 också innan bäbis tittar ut!🌸

2021-06-07
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 34

Jag längtar efter att få vaccinet och hoppas jag hinner få en dos innan bf:)

2021-06-06
DeEDen
DeEDen
Gravid i vecka 34

Jag tog vaccinet i torsdags och förutom en lite öm arm en dag så har jag mått precis som vanligt

2021-06-06
Memzzan
Memzzan
Gravid i vecka 37

Jag kommer inte vaccinera mig som gravid. Har en vän som fick vaccinet och hon födde dagen efter, känns inte som en slump. Lyckligtvis så kom hon bara 3 veckor för tidigt och var frisk. Men litar inte alls på vaccinet då de är så pass nytt.

2021-06-05
Maddiee123
Maddiee123
Gravid i vecka 35

Också kluven eftersom man inte har några långtidsstudier eller mkt studier på barnen efter än. Eller mkt studier på de som fått det tidigt.
Tycker det är ett hopplöst val.

2021-06-04
Pluppan
Pluppan

Jag kommer troligtvis inte att vaccinera mig. Redan haft covid i december och har antikroppar kvar.

2021-06-04
HappyMom1
HappyMom1
Gravid i vecka 7

Jag går in i vecka 12 på söndag och har en tid inbokad för vaccin på torsdag. Min barnmorska rekommenderar mig att ta och med rådgivning från läkare på vårdcentralen ger också ett okej så jag känner mig lugn.

2021-06-04
Sooofiiia
Sooofiiia
Gravid i vecka 12
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...