App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Orolig att bebis ska bli sjuk

Hej alla fantastiska föräldrar. Jag har en dotter på snart 3 år och har precis fått en son som är 5 ve kor gammal. Redan innan jag blev gravid tänkte jag mycket på att storasyster skulle smitta lillebror med sjukdomar vid tidig ålder och jag känner att jag lägger för mycket energi på katastroftänk.. Jag är orolig att lillebror ska bli förkyld, men jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är som oroar mig. Jag är extrem kontrollmänniska och det hänger säkert ihop med det. Jag tror att det känns jobbigt att om lillebror blir exempelvis förkyld så kan jag inte hjälpa honom på samma sätt som jag kan hjälpa storasyster (nässpray exempelvis). I skrivande stund är storasyster hemma med feber och jag håller henne på avstånd från lillebror. Är det någon mer som går runt med dessa känslor och hur hanterar ni det? Känner att jag tappar mitt rationella och logiska tänkande emellanåt.

2021-05-26
Msimonetti
Msimonetti
Bebis på 2 månader

Jobbig situation och jag förstår dig! Jag har bara ett barn men är alltid orolig att hon ska bli sjuk. Trots att hon inte har några syskon och trots att vi är superförsiktiga nu under pandemin så har hon redan varit sjuk tre gånger sen hon föddes (är 10 månader nu) och första gången var hon bara tre veckor gammal. 💔
Man kan tyvärr inte skydda dom från allt men man får göra sitt bästa. 🌼

2021-06-09
Idisen
Idisen
Bebis på 10 månader

Det är nog väldigt normala tankar att ha när man har flera barn. Så tänkte jag också när min yngsta (nr2) kom. Och jag oroar mig redan hur det ska bli när denna lilla kommer speciellt med tanke på att covid kommer finnas ett bra tag till. De andra två är i skolåldern och de kommer dra hem virus och bakterier det vet jag. Och det tråkiga är ju att det inte kan undvikas, för skola måste de ju gå till. Var enklare när de var små och gick på dagis, då kunde jag hålla hemma båda vid sjukdomar om jag ville.
Man får göra så gott man kan för att skydda bebis från att bli allt för sjuk, men att undvika det helt går aldrig! Krya på er 🌸

2021-06-09
nanni2
nanni2
Gravid i vecka 34

Tack för ditt svar och stöd, ibland är det skönt att höra att någon känner igen sig ❤️
Som du säger, på ett sätt kan det vara nyttigt för en själv att gå igenom det och lära sig av det samt avdramatisera. Jag hoppas att lillebror hinner växa till sig lite nu under sommaren och att vi slipper förrän han blivit åtminstone lite större.
Åker han på något får vi ta det för vad det är.. Tack för ditt svar!

2021-06-09
Msimonetti
Msimonetti
Bebis på 2 månader

Förstår och känner såväl igen mig. Såklart blev lillasyster förkyld när hon var 6 veckor men tog de väldigt bra. Physiomer och Nässug var hjälpen. Nu när hon var ca 12 veckor blev hon förkyld igen denna gången rejält. Hon tog även detta bra, men tog 1,5 vecka att bli bra. Vi la en rå lök i en skål med kokande vatten inne i sovrummet som dämpade hostan. Blandade koksaltlösning med nasoferm (tror jag de heter) och droppade i näsan.. För mig var de nyttigt att uppleva det och inse hur bra hon tog de! För varje vecka blir de större och nu senaste gången var stackaren rejält hostig och slemmig men de gick ändå över förväntan. Kunde under huvudändan på nästet hjälpte med! Hoppas din bebis slipper men förstår din oro.

2021-05-28
CarolineR14
CarolineR14
Bebis på 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...