App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nattning

Hej Hur nattar ni era barn? (1 år eller äldre) Vi lät vår tjej somna i sin egen säng länge. Tills hon började vända sig om och ställa sig upp. Valde då att ge flaska med välling i vår säng och också låta henne somna där. Funkar hur bra som helst. Men har funderat lite kring att hon ska få flaskan med oss i soffan eller vår säng fortfarande och sen flytta över till hennes säng direkt så hon lär sig somna i sin säng. Hur har ni gjort och tänkt? Sen har jag läst att många läser sagor för sina barn, hur gör ni det? När dom ligger/står i sin säng eller i soffan/er säng? Jag burkar alltid sjunga för vår tjej men vore trevligt att introducera sagor!

2021-05-26
JosefineTeng
JosefineTeng
Barn på 1 år och 7 månader

Vår son på 1,5 får välling och höra saga i soffan, sedan borstar vi hans tänder och han går och lägger sig med en förälder i sin egen säng. Vi ligger bredvid honom tills han somnar (det blir en del godnattvisor i detta skede). Oftast somnar han på min arm men det brukar inte vara några problem att smyga ut. Någon gång under natten brukar han komma in till oss och då får han sova vidare i vår säng.

2021-05-27
Mirpa
Mirpa

Vad menar ni med golvsäng? En vanlig säng eller att det är typ en madrass på golvet? 🙈

2021-05-27
JosefineTeng
JosefineTeng
Barn på 1 år och 7 månader

Jag har tre barn och det yngsta barnet har inte fått sova i våran säng alls, utom nån dagsovning kanske.

När hon var 1 år så fick hon en säng utan ben och samma för storasyster som delar rummet. Sen har vi en enklare madrass mellan där jag ligger. Alla tre barnen samlas där och vi läser en eller två böcker som de väljer. Yngsta ska höra samma bok i veckor i rad, lite trist men så blir det.

Sen går äldste i tll sig och hon, 3,5 år nu, får en pipmugg vatten som hon dricker ur och sen ligger mamma och blundar tills hon sover. Ibland vill hon ligga på mig men då stjälper jag bara över henne i hennes säng när hon somnat.
Kan ta mellan 5 minuter och en halvtimme. Ibland somnar hon i knäet under kvällsmaten och då lägger jag henne bara.

Min mellantjej ville inte sova i spjälsängen utan "occuperade" vår säng tills hon var närmare 3,5 år och då bestämde vi oss för att minsta inte skulle få göra så. Jag sov med henne i en soffa tills hon var närmare 1 år.

Äldste sonen sov i spjälsäng från det han var 2 månader under hela nätterna(22 - 05) ,Han somnade vid 19 och vaknade för en liten nattslurk vid 22

2021-05-27
ma78
ma78

Detta är sjukt tufft, upplever att sonen sover mycket bättre i sin egen säng men somnar mycket lättare hos oss eller i famnen. Målet är att han en dag ska somna i sin egen säng men detta känns just nu omöjligt så vi vaggar honom till sömns och lägger sedan ner honom i sängen när han är på gränsen till att somna och klappar lite på rumpan och nynnar innan vi går ut, oftast sover han tills de ljusnar och då får han komma över till oss, ibland vaknar han till redan vid 01-02 och då får han komma över redan då 🙈 . Drömmen är att få honom att somna i egen säng och sova hela natten, så att jag följer oxå denna tråden.

2021-05-27
FamS9
FamS9
Barn på 1 år och 6 månader

Min dotter är 20 månader och vi nattar henne i hennes säng. Hon har en golvsäng så vi sitter bredvid henne, har igång instrumentala vaggvisor på Spotify och så får hon en flaska välling. Hon somnar oftast under tiden hon dricker vällingen, annars tar det inte många minuter efter att hon druckit upp. Detta har dock bara funkat sen hon slutade sova på dagen, det slutade hon med i januari när hon var 16 månader. Innan dess var hon hopplös med sömnen och vi fick vagga henne i minst en halvtimme innan hon somnade..

2021-05-26
rebeckah
rebeckah
Bebis på 1 månader

Jag har också försökt med sonen att han ska somna i egen säng, det går (till slut) men tar sjukt mycket längre tid än i famnen. Dem gånger han somnat i sin egen säng upplever vi ändå inte att han sover bättre så jag vet inte... inget svar alltså, haha. Men följer gärna tråden.

2021-05-26
Linea9
Linea9
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...