App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur slutar man vara en levande napp?

Mitt barn på 11 månader vägrar allt i pulverform dvs barngröt och välling samt att han vägrar napp sedan några månader tillbaka och detta har resulterat i att jag ammar han när han ska sova för natten och när han vaknar till då och då är amning det enda som får han att somna om. Hur tusan ska jag göra för att sluta känna mig som en levande napp? Vill sluta amma men känns så svårt när det inte funkar att lägga ner han I sängen med en flaska och vänta på att han ska somna 😅

2021-05-23
Malund
Malund
Bebis på 17 månader

Suck autocorrect...!!!
Sport BH ska det stå så klart

2021-10-26
IdaBe83
IdaBe83
Barn på 1 år och 6 månader

Hej
Min dotter är 17 månader snart och har aldrig haft napp. Drt var ett medvetet val av oss och det har inte varit något problem med det.jag ammar fortfarande och slutade amma henne till sömns på natten för typ två veckor sedan. Hon har heller aldrig velat ha flaska på natten.
Det som funkade för oss var att hennes pappa la henne 4 dagar i sträck.när det var min tur första gången försökte jag ha samma rutin som han. Jag satte på mig en tight sportbil. Sen när hon blev ledsen och ville amma så sa jag att brösten ska sova nu men du kan få stoppa in handen. Först blev hon ledsen och försökte dra upp bhn men jag höll för och så lugn igen att dom ska sova och att hon kan få vatten på flaska och stoppa in handen innanför bhn. Efter ett tag när jag gav henne flaskan tog hon den, drack lite och blev lite lugnare, sen accepterade hon att bara stoppa in händerna...
Även på natten gör jag samma sak. Dock kan hon hålla på och böka med händerna på mig men hon ammar iallafall inte längre vis läggning eller natten.OCH hon accepterar flaskan med vatten på natten.
Hoppas ni får lite inspiration och lyckas med era mål.

2021-10-26
IdaBe83
IdaBe83
Barn på 1 år och 6 månader

Skrev ett liknande inlägg för någon månad sedan. Det var exakt samma för mig, strax innan han blev ett bestämde jag mig för att det räckte och vi började vagga honom till sömns innan han skulle sova på kvällen och han blev till en början helt galen när han inte fick bröstet. Första kvällen tog de 1,5h men de blev bättre och bättre, sen när det du funkade någorlunda tog vi bort alla amningar fram tills 00 och samma där , först blev han jätte arg och de kunde ta en timme innan han somnade om. Och så fortsatte det, det tog sin lilla tid men nu sover han 20.30-04 sedan någon vecka tillbaka och detta har aaaldrig hänt innan.
Han vaknar även vid 05.45 och vill inte somna om (har han alltid gjort men med boppen somnade han oftast efter 20min ändå) så då vaggas han igen till sömns och sover sedan till 08.30 . Tror de blir bättre och bättre man måste bara ha tålamod och en jäkla många koppar kaffe dagen efter.

Måste även tillägga att lillen aldrig tagit napp eller flaska , bara flaska med vatten till maten, men efter några dagar utan bröst och alltid flaskan redo med välling i sängen ( han skickade alltid den så fort han såg den, så har fått kasta minst ett helt paket totalt) men plötsligt tog han den , och slukade den !

Ge inte upp!

2021-05-24
FamS9
FamS9
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...