App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Barn och förkylningar

Hej! Jag har en son som är 20 månader och började på förskolan i början av året. Man har hört och fått höra att små barn som börjar på förskolan ofta är förkylda mm. Men de senaste 2 månaderna har han nästan varit hemma mer än på förskolan. Han är snuvig och har feber kanskw första 1-2 dygnen sen släpper febern men snuvan håller i sig. När han kommer tillbaka till förskolan hinner han gå i 1,5 vecka innan han blir snuvig igen och så börjar vi om. Är det verkligen vanligt att man är förkyld till och från så ofta? Eller kan det vara annat som spökar? Började för en stund tro att jag som förälder missat nåt eller gör nåt fel men vad skulle det kunna vara... Hur var det för era barn när de började på förskolan och första terminen, var de ofta förkylda? Eller tbör jag kontakta BVC igen för närmare titt på det

2021-05-15
Danijella123
Danijella123
Bebis på 4 månader

Exakt så har vi oxå det. Började också bli orolig.

2021-10-31
Fiffan
Fiffan

Så har vi fortfarande och min son fyller 3 år till sommaren. Han får ofta feber, ibland räcker det att han har varit på dagis en vecka och så är det dags igen. De bygger ju upp sina immunförsvar.

2021-05-16
lindamjan
lindamjan
Bebis på 4 månader

Vad skönt att höra (förstå mig rätt :) )
Men vi började undra , jag och min sambo, vad som var fel med tanke på hur ofta han varit förkyld det senaste och det har varit mindre kul att nästan behöva skola om varje gång man kommer tillbaka till fsk. Men då vänder det förr eller senare iaf. Tack för era svar :)

2021-05-16
Danijella123
Danijella123
Bebis på 4 månader

Så som du beskriver var det för oss också. Kändes som vi fick skola in på nytt varje gång. Så här var det första halvåret men (ta i trä) har släppt nu andra terminen. Det är segt men du behöver inte oroa dig.

2021-05-15
Adlit
Adlit
Bebis på 13 månader

Min son började på förskolan i september förra året, och det är egentligen först nu som han har kunnat vara på förskolan mer än hemma pga sjukdom. Han var på förskolan i 2-3 dagar, blev förkyld och var tvungen att stanna hemma i minst 1 vecka pga coronarestriktionerna på hans förskola. Sen började det om, förskola 2-3 dagar, hemma i 1 vecka eller mer. Och vad jag förstår det som är det vanligt att det är så, dock är det väldigt jobbigt :(

2021-05-15
Marika A
Marika A
Bebis på 3 månader

Det är super vanligt att det är så. Min mellanpojke var sjuk super ofta första året på förskola. Första terminen var det stort om han ens klarade en hel vecka på förskolan. Jag jobbar dessutom i förskola och ja, det är vanligt att barnen blir sjuka ofta den första tiden på förskola tyvärr. Men det blir bättre. Plötsligt vänder det, men det tar lite tid. Det måste såklart inte vara så för alla barn, men det är vanligt.

2021-05-15
Emilie136
Emilie136
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...