App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Syskonvagn eller bara stå platta

Hej, Har en son på 1,5 år och det kommer ett syskon i oktober när sonen är nästan 2år. Vet inte riktigt hur vi ska göra med vagn, köpa en syskonvagn eller en stå platta med sits till storebror... hur har ni andra gjort?

2021-05-11
LolloJSB
LolloJSB
Gravid i vecka 35

Har 22 månader mellan mina äldsta och eftersom jag gärna tog en promenad när det var sovdags så blev det syskonvagn, jag hade en lös liggdel som passade i den så det löste sig bra.

2021-05-12
ma78
ma78
Barn på 3 år och 9 månader

Vi kommer ha drygt 20 månader mellan våra barn och jag tänker nog att de blir en syskonvagn.
Då vi ofta är ute och går samt att äldsta barnet inte kommer orka gå så långt. :)

2021-05-12
SandraM
SandraM
Gravid i vecka 40

Vi går i precis samma tankar som Marika A! Fixar en syskonvagn OM vi känner att behovet finns efter att vi provat ståbräda med sits.

2021-05-12
Peppsson
Peppsson
Bebis på 1 månader

Vi har valt att köpa en ståbräda till vår son som kommer vara ungefär 2 år och 9 månader när lillasyster föds :) vi har en vagn till honom och en till lillasyster om vi båda föräldrarna är hemma samtidigt, men skulle jag behöva ha honom i vagnen någon gång när jag är själv så får jag ha bebisen i bärsele tänkte jag :)

2021-05-11
Marika A
Marika A
nyfödd bebis

Det kan nog vara bra att känna efter lite vad ni har för behov. Vill ni kunna långa promenader med båda barnen? Då skulle jag föreslå en syskonvagn. Kortare sträckor kan ju det stora barnet gå, eller stå, alternativt sitta om man köper en ståbräda med sits (isf rekommenderar jag en med avtagbar sits/sadel). Det är inte så bekvämt att gå med vagn som har en ståbräda tycker jag. Den tar ju upp en del av benutrymmet bakom vagnen.
Vi valde att inte köpa en syskonvagn men vårt stora barn var nästan 3 när lilla kom, han älskar att gå och springa och vi har en extra vagn till honom.

2021-05-11
elgaroZ
elgaroZ
Bebis på 8 månader

Vi har 20 månader mellan barnen. Köpte en syskonvagn (Crescent), värdelös liggdel på denna vagn. Det slutade med att vi efter bara nån månad köpte en ståbräda med sits istället, det funkar alldeles utmärkt! Sen finns det säkerligen bättre syskonvagnar än den vi köpte, men vi ska pröva syskonvagnen i sommar igen när vi ska på utflykter, jag tror den funkar bättre utan liggdelen.

2021-05-11
xMariax
xMariax
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...