App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Trög mage

Hej! Vår dotter är snart 9 mån och är såå trög i magen. Det började vid 6 mån när vi började ge henne gröt. Har skyndat långsamt med matintroduktion pga magen och ammat parallellt. Hon krystar tills hon blir röd och ledsen men det kommer ibland inget och ibland bara en liten knort. Hon började få 5 ml lactulos på bm inrådan i mitten på feb, alltså snart 3 mån sen, magen kom igång och jag började trappa ner till underhållningsdos 2,5 ml. När jag började trappa ner ytterligare (lactulos varannan dag) började magen kärva igen. Nu får hon 2,5-3 ml/dag men hon är ändå väldigt trög och besvärad när tarmen behöver tömmas. Några tips? Med vänlig hälsning Dani

2021-05-07
Danlu17
Danlu17
Bebis på 13 månader

Vi fick åka in med vår dotter när hon var runt året för att hon inte kunde bajsa, fast det var ju inte hela tiden.

Vi fick Resulax, man sprutade in det och sen var det bara att vänta på resultat. Sen använde vi det hemma vid 4-5 gånger när det blev tvärstopp.

Hon bara skrek och spydde även nån gång.

2021-05-10
ma78
ma78
Barn på 3 år och 9 månader

Tack Linea9 för tips! Hon får ju en del smörgåsrån och mogna bananer för det har jag läst ska va bra mot trög mage men om jag utesluter det helt på prov. Plommon, olja, smör o vatten + massage får hon.
Som sagt, bvc-ssk kontakt imorn.

2021-05-09
Danlu17
Danlu17

Säger som Miahbg. Lactulos gav bara vår son gaser, forlax junior har funkat super. Tas inte upp av kroppen, kommer ut med avföringen. Men klart det är bra om man först kan pröva med mycket vätska, undvika stoppande mat (banan, blåbär, för mycket spannmål), smör eller olja i maten, plommon och päron samt kiwi är lösande. Smörgåsrån och majskrokar kan vara väldigt förstoppad för många barn, många som inte vet det! Lycka till och hoppas plutten får bra hjälp ☺

2021-05-09
Linea9
Linea9
Bebis på 15 månader

Tack för tips Miahbg, jag ska kontakta bvc snarast. Jag vet ju det att det inte är bra, tycker så synd om min lilla.

2021-05-07
Danlu17
Danlu17

Forlax junior hade jag rekommenderat. Det får vår dotter. Hade laktulos innan men behövde så höga doser att hon blev väldigt gasig av det som biverkning. Prata med din BVC. Det är inte bra att gå runt och vara hård i magen hela tiden. Det mår tarmarna inte bra av. Problemen med hård mage brukar ge med sig till slut men tills dess behöver din dotter hjälp. Funkar inte knep som päron, katrinplommon, dricka bra med vatten och dylikt så behöver man mer hjälp av läkemedel. Hoppas det blir bättre snart.

2021-05-07
Miahbg
Miahbg
Bebis på 15 månader

Tack för tipsen solskensmamman! Det var väl du som skrev ang fk/fp/studier under fl också? :)

2021-05-07
Danlu17
Danlu17

Tänk på att ha extra fett i all mat, även gröt.
Ha även i extra vatten i maten, en tesked vatten och rör runt, så det blir lite lösare mat.
Servera vätskerik mat som gurka.
Servera lösande mat som katrinplommon.

Ge extra vätska mellan målen.

2021-05-07
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...