App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Utvecklingsfas?

Bebis på snart 5 månader som enligt appen ”Växa och upptäcka Världen” är i språng 4 just nu, ska vara ute ur fasen om en vecka. Hon har sedan ett par veckor tillbaka sovit väldigt oroligt på nätterna. Vaknar ofta, fäktar med armar och ben, gnyr i sömnen, mer lättväckt (kan vakna med ett ryck om något låter lite), vill äta mycket oftare än vanligt på natten osv. Vissa nätter har hon skrikit så mycket att vi fått gå upp med henne och tända lampan, annars är vi ganska noga med att det alltid är släckt på natten. Byter blöja och ammar i mörkret i sängen osv. Är med andra ord skonade med annars relativt bra sömn. Sover mellan ca 20-6.30 med 2 uppvak för mat där hon somnar om fort efteråt. Det känns ju som att det kan vara detta språng, men är det någon som känner igen sig i detta? Kommer det ”gå över” av sig självt eller behöver vi ”lära” henne att sova bra igen? Jag börjar bli rätt trött av en månad med väldigt störd sömn... Tar tacksamt emot tips öve djur vi kan få tillbaka en bra nattsömn. (Hon sover mellan oss i sängen). Ps. Dagtid är bra, då är hon oftast pigg och glad och sover bra som vanligt.

2021-05-07
hejsanhoppsan
hejsanhoppsan
Bebis på 9 månader

Min son är precis likadan. Han sov otroligt oroligt under några veckor tills han lärde sig vända från rygg till mage, och började sova på mage. Då sov han bättre än nånsin i 1,5 vecka. Nu är han tillbaka till att gnälla och vrida och vända typ en gång i timmen. Det kan vara utvecklingsfas, tänder, i vårt fall verkar det vara precis när han håller på och lär sig något nytt stort, som gör att han sover otroligt dåligt. Nu håller han exempelvis på att lära sig krypa (vilket tar tid) och vill gärna lära sig sitta på egen hand. Jag gissar på att det är det som stör hans sömn just nu.
Men för att svara på din fråga så kan du nog inte
”Lära” att sova bättre. Det kommer och går :)

2021-07-18
Giggen
Giggen
Bebis på 7 månader

Jag förstår dig, jag har tänkt precis samma som du. Har vår dotter förlorat förmågan att sova, hon som alltid sovit så bra?! För oss har sprången följd datumen i appen nästan på pricken. För vår dotter som snart är 1,5 år är sömnen ett av de tydligaste tecknen på att hon är i ett språng, men hon har alltid återgått till att sova bra mellan sprången.

2021-05-07
FridaHa
FridaHa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...