App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Känner mig inte som en mamma

Min dotter är nu 8 veckor, dessa 8 veckor har varit de absolut mest prövande jag någonsin varit med om. Jag var beredd på att ett barn kräver mycket och att det skulle bli omvälvande, samt att sätta mig själv och min partner åt sidan för hennes skull. Det jag inte var beredd på var att jag aldrig mer skulle känna mig glad. Ingen som helst glädje infinner sig, knappt någon kärlek. Jag har väldigt svårt att känna mig som en mamma. Hade en normal graviditet, förlossningen tog dock 30 timmar och var hyffsat svår. Pappan till min dotter är en fantastisk man som jag älskar enormt mycket och han har alltid oss i första hand. Vi har en tät kontakt med bv, även om hur jag mår. Min dotter har sedan v2 skrikit ungefär 80% av sin vakna tid, vilket är väldigt ofta när hon enbart sover 20-30 min åt gången. Det enda som hjälper henne att sova är bärsele/sjal. På nätterna sover hon hyffsat bra men hon har börjat vifta/sprattla med armar och ben, även med öppna ögon och hon låter orolig som att hon drömmer mardrömmar. Vi får ligga hela nätterna och hålla hennes armar så hon inte väcker sig själv. Kvällstid sätter kolik/kvällsoro igång och hon skriker otröstligt i 3-4 timmar, ibland tills hon svimmar. Hon tar inte napp, inte flaska, skriker i vagn. Har många timmar på soffan där hon bara ligger och ammar som tröst. Det enda jag gör på dagen är att gå inomhus fram och tillbaka med bärsjal och vänta tills min sambo kommer hem så jag får vara ifred och gå på toa eller duscha. Jag känner mig inte som en mamma och har börjat få panikkänslor inför kvällen och att jag ska upprepa varje dag i vad som känns som en oändlighet Är det någon som varit med om samma eller känt samma och kan säga att det går över eller i alla fall blir bättre?

2021-05-06
zazz123
zazz123
Bebis på 8 månader

Åh kära nån. Det låter otroligt jobbigt nu. MEN det blir bättre! Allt går i perioder, en del går fort andra långsammare. En del perioder önskar man gå över direkt andra njuter man av! Jag är trebarnsmor o min äldsta dotter fick jag bära i sjal/sele de tre första månaderna då hon inte var nöjd annars utan var ledsen o orolig. Min mellanpojk var nöjd i stort sett hela tiden medan min yngsta är 8 mån - hon tog inte heller napp på 2 mån, var ledsen, orolig. Sedan en bra period och nu vaknar mkt på nätterna. Allt går som sagt i perioder.
Jag önskar att din period snart är över o du får känna dig glad igen o njuta av din dotter o hennes framsteg.
Det är inte konstigt att man blir knäckt när sömnen blir minimal o man inte tycks vara tillräcklig för sitt barn. Du är tillräcklig o du kommer fixa det!
Lycka till
Dani

2021-05-06
Danlu17
Danlu17

Sen kan ni testa att Linda bebis i en tunn filt eller använda en sovpåse, då kan hon inte vifta med armarna. Hon kanske saknar närheten och värmen när ni lägger ner henne för att sova.
Testa dagtid först

2021-05-06
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader

Kolikskrik varar i flera timmar, ungefär samma tid varje dygn.
Har ni kollat ifall bebis har ont i magen ?
När du beskriver till välmående så låter det lite som baby blues , har du pratat med BVC om det?

Nu har jag aldrig varit i den situationen du beskriver varken med måendet eller bebisen så jätte svårt att ge tips. Men första veckorna var tuffa men vi kom ganska fort fram till att bebis aldrig blev mätt och skrek av hunger. Fastän jag precis ammat. Jag slutade amma när hon var 6 veckor och små började med ersättning och ge henne Semper magdroppr . Vi började med att ge henne ersättning kvällstid då vi märkte att hon inte sov så bra. Sen dess har hon sovit fulla nätter från 23-00 till klockan 08-09 på morgonen.
O vårt fall var det maten.. nu ger vi henne bara ersättning och hon gråter ytterst sällan.

Ett kolikskrik kan ju vara så mycket annat också, tycker att du ska ringa BVC , be om råd och tips. Berätta det du skriver här. Vet att det är tufft nu, men det kommer att bli bättre. Lovar

2021-05-06
Sofieeva
Sofieeva
Bebis på 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...